• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

*nieuwe workshop data bekend*

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
glutenvrije keuken, keukengereedschap op een houten plank. Twee zeven, houten pollepel en spatel en siliconen kwastje.

10 tips voor een glutenvrije keuken

8 november 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Krijg je familie of vrienden op bezoek met coeliakie? En weet je niet precies hoe je in jouw keuken een glutenvrije maaltijd kan bereiden?
Volg dan de volgende 10 tips om een glutenvrije keuken te krijgen.

Het is daarnaast natuurlijk ook belangrijk om glutenvrije ingrediënten te gebruiken. Er zijn heel veel recepten die van nature al glutenvrij zijn. Maak het je zelf niet te lastig als je voor de eerste keer glutenvrij gaat koken. Dus zet geen quiche, pizza of soufflé op het menu.

glutenvrije keuken, keukengereedschap op een houten plank. Twee zeven, houten pollepel en spatel en siliconen kwastje.
  1. Gebruik schone theedoeken en handdoeken
  2. Neem een schoon vaatdoekje en spoel de afwasborstel extra goed af (of laat de afwasborstel eventueel een keer meedraaien in de afwasmachine, als je die hebt)
  3. Controleer bovenste keukenkastjes op kruimels die op het aanrecht kunnen vallen. Misschien bewaar je juist daar je pakken met meel, een broodmandje of een open pak met crackers.
  4. Broodrooster, broodtrommel en broodplank kan je het beste tijdelijk ergens anders opbergen.
  5. Gebruik geen houten planken, deegrollers en pollepels, want in de scheurtjes van het hout kunnen zich glutenvolle kruimels verbergen.
  6. Gebruik geen zeven, gardes ander keukengerei met moeilijke hoekjes en gaatjes om schoon te maken.
  7. Beter geen aangebroken verpakkingen gebruiken ivm kruisbesmetting (pakjes boter, suikerpotten, pindakaas, jam etc.)
  8. Controleer alle pannen die je gaat gebruiken of ze goed schoon zijn. Vooral pannen waar vaak pasta in gekookt wordt, vormen een gluten gevaar.
  9. Als je de oven of magnetron gaat gebruiken, dan moet je daar ook even een doekje doorheen halen. Let vooral op de bakplaat, het rooster en het plafond van de oven.
  10. Maak het aanrecht schoon.

En natuurlijk, voordat je begint met koken in je glutenvrije keuken, je handen wassen.

Recepten

Laat je door deze hele lijst niet afschrikken, en maak er een mooi menu van!

Meer informatie vind je op de site van de Nederlandse Coeliakie vereniging.

Categorie: Glutenvrij, Tips en techniek­­­ Tags: coeliakie, glutenvrije keuken, kruisbesmetting

Vorig bericht: «ouderwetse weegschaal met rode linzen Zelf linzenmeel maken
Volgend bericht: Glutenvrije feesttaart Glutenvrije chocolade taart met chocolade balletjes en goud versierd»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

*nieuwe workshop data bekend*
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije nieuwsbrief

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2021 Annemiekeglutenvrij.nl

Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring