Review van alle glutenvrije broodmixen die ik de afgelopen tijd heb getest.
Is er een broodmix waar je erg benieuwd naar bent? Of is er een glutenvrije broodmix waar je laaiend enthousiast over bent? Laat het me weten, dan zet ik die op mijn lijst om binnenkort uit te proberen.
Jumbo broodmix
Een lekker en luchtig bruin brood, voor een prima prijs. Helaas niet lactosevrij. De uitleg op de verpakking is wat onduidelijk, maar de Jumbo schreef me dat ze dat gaan verduidelijken.
Zie recept en uitgebreide recensie >>>
Lidl broodmix van Vemondo
Broodmix voor een zeer gunstige prijs, maar helaas alleen te koop tijdens de Lidl speciale glutenvrije weken.
De smaak en de structuur van dit brood zijn prima, van buiten knapperig en zacht en elastisch van binnen. Lactosevrij.
Vemondo bruinbroodmix recensie >>>
Vemondo witbroodmix recensie met hamburgerbroodjes recept >>>
Schär Mix it Dunkel
Brood met een zeer hoog vezel gehalte. Het brood heeft een grijs achtige kleur, en de smaak is niet mijn favoriet. De bereidingswijze beschrijving op de verpakking is wat slordig. Ook lactosevrij. Lees verder >>>
AH meergranen broodmix
Dit brood heeft een mooie bruine en knapperige korst na het bakken en het kruim is zacht en open. Ook de smaak is prima. Een makkelijk en betaalbaar brood.
Lees mijn tips om met deze mix een mooi brood te bakken. Niet lactosevrij. Lees verder over deze broodmix >>>
Holland and Barrett haverbroodmix en bonenbroodmix
Het bonenbrood bevat geen granen, maar peulvruchten- en bananenmeel. De havermix bevat maar liefst 46% haver. Beide broden komen qua structuur en smaak niet bovenaan in mijn lijst van geteste broodmixen te staan.
Lees hier de review van deze glutenvrije broodmixen >>>
Wil je toch liever brood bakken met je eigen samengestelde glutenvrije meelmix? Lees dan mijn blog over zelf glutenvrij brood bakken waarin ik laat zien wat er allemaal mogelijk is!
Het is echt mogelijk om glutenvrij brood te bakken met een mooie luchtige structuur en een knapperige korst. Maar glutenvrij bakken vraagt vaak om andere methodes én ingrediënten.
Hoi Annemiek,
Vandaag voor het eerst poging gedaan glutenvrij brood van Schar te maken. 1e mislukt (was gisterenavond geprogrammeerd). Na afkoelen nu 2e poging: hopelijk lukt het nu. (In broodbakmachine)
Ik lees dat je één en ander anders moet doen. Heb jij bruikbare tips voor mij?
Kan ik bijvoorbeeld ook croissants zelf maken of bladerdeeg?
Hoor graag tips of advies van je.
Alvast vriendelijk bedankt
Groetjes Ingrid Bressers
Beste Ingrid,
Hopelijk is de 2e poging gelukt van het Schär brood? Ik gebruik zelf geen broodbakmachine, dus daar heb ik geen ervaring mee.
Glutenvrije croissantjes bakken is erg lastig, ik ben nog altijd bezig mijn recept te perfectioneren. Een bladerdeeg recept heb ik wel op de website staan en ook een blog met meer broodbaktips: https://annemiekeglutenvrij.nl/glutenvrij-bladerdeeg-maken/
https://annemiekeglutenvrij.nl/10-glutenvrije-brood-baktips/
https://annemiekeglutenvrij.nl/glutenvrij-brood-bakken/
Succes met bakken, groetjes Annemieke