• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

9x Gluten­vrije koek­jes bakken

15 maart 2021 by Annemieke

Als je geen tijd hebt om een taart te maken, en zelfs geen puf om een cakebeslag te draaien, dan kan je altijd nog snel wat glutenvrije koekjes bakken. Koekjes hoeven vaak maar 10 minuten in de oven en zijn al snel klaar om te proeven:-). Koekjesdeeg laat zich over het algemeen ook prima per portie invriezen. Op die manier tover je snel vers gebakken glutenvrije koekjes op tafel als je onverwachts bezoek krijgt.  

Nu zijn er natuurlijk koekjes in allerlei soorten en maten. Voor sommigen heb je wel speciale keukenapparatuur of bakvormen nodig, zoals voor mijn glutenvrije kniepertjes of kano’s recepten. Bepaalde koekjes worden seizoensgebonden gebakken, zoals lebkuchen en kniepertjes, maar ook die koekjes zijn volgens mij op elk moment lekker om te eten.

Heb jij  het idee dat er een bepaald koekjes recept op de website ontbreekt? Lange vingers, digestives, nougatientjes… Laat het me weten, en het populairste koekje zal ik vervolgens proberen om te toveren tot een glutenvrij recept.

Mijn favoriete glutenvrije koekjes recepten in een overzicht:


Kaaskoekjes maken. Bakplaat vol bruin gebakken kaaskoekjes met een rand van nigella zaadjes (zwart sesamzaad)

Knapperige kaaskoekjes

Omdat deze kaaskoekjes zo lekker knapperig en kruidig zijn blijf je ervan dooreten!
Makkelijk recept voor glutenvrije knapperige kaaskoekjes. Met gelijke delen boter, kaas en kikkererwtenmeel.


Alfajores glutenvrij, stapel dubbele koekjes gedecoreerd met geraspte kokos.

Alfajores

Koningin Máxima deelde voor haar 49e verjaardag haar lievelingskoekjes recept voor alfajores op social media. Het leek mij een leuke uitdaging om dit koekjesrecept, van Máxima’s moeder, om te toveren tot een glutenvrije alfajores variant.


Kniepertjes, glutenvrij recept

Kniepertjes

Nieuwjaarsrolletjes, kniepertjes, Vegter’s rolletjes… Verschillende namen voor hetzelfde opgerolde koekje. Het beslag voor dit kniepertjes recept is bijzonder eenvoudig te maken, gewoon alle ingrediënten mengen en klaar ben je. Om deze glutenvrije koekjes te bakken heb je wel een speciaal (elektrisch) oubliewafelijzer nodig.


Jaffa cakejes, glutenvrije koekjes met sinaasappel marmelade en pure chocolade laag

Jaffa cakejes

In Nederland zijn Jaffa cakejes beter bekend als Pim’s van Lu: een luchtig cake laagje met sinaasappelgelei en daar bovenop knapperige pure chocolade. Er zijn zelfs glutenvrije varianten te koop, o.a. van het merk Schär. Maar die heb ik nog nooit uitgeprobeerd. Veel leuker is het natuurlijk om zelf Jaffa cakejes te maken. Ik kwam erachter dat dat helemaal niet zo moeilijk is.


Glutenvrije rondo's

Kano’s of Rondo’s

Glutenvrij en lactosevrij recept voor kano’s, rondo’s of carré’s. Of maak dit recept in een hartjes bakvorm voor Valentijnsdag ♥


bitterkoekjes recept, stapel bruin gebakken glutenvrije bitterkoekjes

Bitterkoekjes

Bitterkoekjes recept met geconfijte sinaasappelschil
Door de fijngehakte sinaasappelschilletjes wordt het resultaat iets minder craquelé maar de smaak is verrukkelijk.
Bitterkoekjes zijn van nature glutenvrij mits erop gelet wordt dat alle regels voor de glutenvrije keuken in acht genomen worden.


Tahin koekjes zonder ei

Tahinkoekjes, recept zonder ei

Ik geef jullie mijn versie van het recept voor tahinkoekjes uit het kookboek Ons Bakboek van Honey & Co (blz 220). Eivrije koekjes gemaakt met teffmeel en kikkererwtenmeel.


opgestapelde pecankoekjes op een blauw witte schaal Met de ondertekst: Gastblog van Adri

Pecankoekjes

Heerlijke koekjes met pecannoot en maple syrup, gemaakt met pâte sucrée deeg. Als je een restje deeg over hebt na het maken van een zoete taartbodem, kan je daar makkelijk deze pecankoekjes van bakken.


Lebkuchen recept met knapperige suikerlaag en roze peper decoratie

Lebkuchen met roze peper

Dit glutenvrije Lebkuchen recept maak je makkelijk zelf. Heerlijk kruidig met je eigen samengestelde specerijenmix. Lebkuchen wordt ook wel peperkoek of honingkoek genoemd.

Glutenvrije koekjes bakmiddag of -avond


Bakmiddag kniepertjes bakken tijdens Festival Zoet, in de marktkraam van Annemieke Glutenvrij


Data koekjes bakken

Aantal deelnemers: maximaal 8
Locatie: De bakmiddagen en -avonden vinden plaats in Hilversum
Kosten: €45 per persoon, inclusief BTW en koffie/thee
Duur: ±2 uur

Tijdens deze baksessie geef ik een korte uitleg, waarna je meteen zelf aan de slag gaat. Je bakt een tas vol heerlijke koekjes. De bakavonden/middagen zijn uitermate geschikt als familie uitje.

Met het kniepertjes wafelijzer bak je koekjes die je een zelfgekozen vorm kan geven: plat, opgerold, als bakje of ijshoorntje.
Daarnaast maken we nougatientjes ofwel Amsterdamse koggetjes, dat zijn kleine koekjes met stukjes caramel en een volle botersmaak.

De vers gebakken koekjes kan je meteen proeven bij de koffie&thee. Ik zorg ervoor dat er vers geklopte slagroom is voor in de nieuwjaarsrolletjes😊

Uiteraard ga je naar huis met een tas vol zelfgebakken koekjes én de recepten.

Category: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Jaffa cakejes,gehalveerd, zodat je mooi de laagjes cake, snaasappelmarmelade en pure chocolade kan zien.Jaffa cakes bak­ken, gluten­vrije koek­jes
Volgend bericht:Welke plant­aard­ige melk is lekker?Plantaardige melk, gezond en glutenvrij, geeft een prachtig schuim om cappuccino van te maken

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl