Makkelijk taartrecept met seizoensfruit

Deze week was ik van plan om de Siciliaanse cassata taart van Rudolph te gaan maken. Maar de cake zakte in na het bakken én ik was de ricotta voor de vulling vergeten te kopen tijdens het boodschappen doen. Pas thuis kwam ik daarachter en toen had ik geen zin meer om terug naar de winkel te gaan.
De honing die ik voor dit aardbeientaart recept gebruikte, was al een beetje versuikerd. Maar door het lange kloppen met de eieren losten de kristallen prima op.

Mijn keukenkastjes staan best vol, maar glutenvrij bruin rijstmeel heb ik niet standaard in mijn keukenkastjes staan. Daarom heb ik zelf bruine rijst gemalen in de koffiemolen. Dat bleef waarschijnlijk iets te grof, waardoor de cake na 20 minuten in de oven begon in te zakken. (ik had de ovendeur echt niet eventjes opengemaakt om te kijken!)
Als er iets misgaat in de keuken is er bijna altijd wel weer iets moois of in ieder geval lekkers van te maken. Dit keer vulde ik de ingezakte bodem met slagroom/kwark en versierde het geheel met Hollandse aardbeien. Omdat ik niemand mijn oorspronkelijke plan had verteld, heb ik geen klachten gehoord😉
Volgende keer probeer ik nogmaals de originele Siciliaanse cassata taart volgens Rudolph’s recept te maken.
Ik ben benieuwd naar jullie baksels van deze recepten!

Aardbeientaart
Ingrediënten
Benodigdheden
- ronde springvorm Ø 24 cm, met bakpapier bekleed
Ingrediënten bodem
- 4 eieren, M
- 120 gram honing
- snufje zout
- 100 gram bruine rijst meel - glutenvrij
- 70 gram zonnebloemolie
- 1 biologische sinaasappel - alleen de rasp
Ingrediënten vulling
- 150 gram slagroom
- 150 gram volle kwark
- 1 theelepel poedersuiker
- ½ theelepel vanille-extract
- 250 gram Hollandse aardbeien - of ander seizoensfruit
Instructies
- Klop de eieren met de honing en het snufje zout in de keukenmachine met de garde, totdat er een stevig lichtgeel schuim ontstaat.
- Meng de sinaasappelrasp en het meel. Spatel het meel in 2 à 3 delen voorzichtig door het beslag.
- Meng een klein gedeelte van het beslag met de olie. Dit ei/oliemengsel doe je weer terug bij de rest van het beslag en spatel je nog kort door.
- Giet het beslag in de beklede bakvorm en bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170°
Slagroom kwark vulling
- Klop de slagroom, poedersuiker en vanille in de keukenmachine of met een handmixer, tot er zachte pieken ontstaan.
- Spatel de kwark kort door de slagroom
Taart samenstelling
- Plaats de afgekoelde taartbodem op een mooi plateau. Schep het slagroom/kwark mensel op de bodem en decoreer met de schoongemaakte en gehalveerde aardbeien.