• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Glutenvrije chocolade taart met chocolade balletjes en goud versierd

Annemieke

Annemieke Glutenvrij portretfotoAnnemieke Glutenvrij Bij mij thuis staat er altijd wel iets te pruttelen op het fornuis en mijn oven maakt regelmatig overuren. Ik ben een echte fijnproever!
Het was dan ook een tegenvaller toen ik er jaren geleden achter kwam dat ik een strikt glutenvrij dieet moest gaan volgen. In mijn zoektocht naar lekker eten voor mijn dieet heb ik ontdekt dat ik de meeste standaard verkrijgbare brood- en banketproducten niet lekker vind. Bovendien zitten ze vol met extra suiker, zout en conserveringsmiddelen. Verpakt glutenvrij brood uit de supermarkt is vaak maanden houdbaar…

Daarom ben ik destijds begonnen om alles zelf te bakken. Sindsdien ben ik voortdurend bezig om glutenvrije recepten te ontwikkelen die minstens net zo lekker zijn als de originele mét gluten. Om mijn kennis te delen ben ik begonnen met de website Annemieke Glutenvrij.

Glutenvrij bakken en koken is geen drama zoals veel mensen denken. Maar het vraagt wel extra kennis en aandacht. Zo moet bijvoorbeeld de omgeving waarin gewerkt wordt vrij zijn van gluten om kruisbesmetting te voorkomen. En reguliere recepten moeten worden aangepast, net even andere ingrediënten, hoeveelheden en bereidingswijze.

In mijn ‘culi lab’ ben ik altijd wel iets aan het bakken, nieuwe recepten uitproberen of bestaande recepten verbeteren.

Mijn huis in het centrum van Hilversum bestaat voor een héél groot gedeelte uit keuken. Ik noem het vaak mijn ‘culi lab’, want ik ben altijd wel iets aan het bakken. Nieuwe recepten uitproberen of bestaande recepten verbeteren.

Annemieke Glutenvrij: Glutenvrij bakken en koken is geen drama zoals veel mensen denken.

Ik heb jarenlang als contrabassist gewerkt in een symfonie orkest. Mijn collega’s waren gelukkig erg gewillige én kritische proefkonijnen. Grote hoeveelheden chocola, boter, suiker, meel, en eieren heb ik in mijn stadskeuken verwerkt tot glutenvrije lekkernijen. Die door mijn collega’s vervolgens allemaal geproefd en gekeurd zijn. Door hun positieve reacties ben ik er zeker van dat mijn brood, patisserie, bonbons, hartige quiches, pasteitjes en koekjes véél beter zijn dan de nu verkrijgbare glutenvrije producten.
De stapel recepten die zo is ontstaan gebruik ik in mijn glutenvrije kooklessen en workshops.

De glutenvrije workshops zijn nu te boeken!

Glutenvrije kataifi met zelfgemaakt deeg

Zelf gluten­vrij kataifi­deeg maken

Zelf gluten­vrij kataifi­deeg maken
Glutenvrij pizzadeeg maken. Bruin en knapperig gebakken pizza met mooie grote luchtbellen in de pizzabodem. Met op de achtergrond een pizzaschep.

Gluten­vrij pizza­deeg maken

Gluten­vrij pizza­deeg maken
Twee glutenvrije witte broden, uit een rijsmandje.

Gluten­vrij brood bakken

Gluten­vrij brood bakken
chocolade workshop bonbons maken

Choco­lade work­shop Zaan­dam

Choco­lade work­shop Zaan­dam
uitgerold en opgevouwen deeg waar het overtollige meel met een kwastje van af wordt geveegd

Gluten­vrij blader­deeg maken

Gluten­vrij blader­deeg maken
Glutenvrije taart met kastanje botercreme, met viooltjes decoratie

Tamme kas­tanjes, zelf on­ge­zoete kas­tanje puree maken

Tamme kas­tanjes, zelf on­ge­zoete kas­tanje puree maken
Kweepeer gelei in glazen potten, met een mooie heldere dieprode kleur en fraaie lichtinval.

Kwee­peren gelei maken

Kwee­peren gelei maken
membrillo met schapenkaas

Dulce de mem­brillo recept

Dulce de mem­brillo recept
Schaal vol met kweeperen

Kwee­peren; echt sei­zoens­fruit

Kwee­peren; echt sei­zoens­fruit
Roti vellen maken, opgestapelde roti's met gele chana dal vulling

Roti vellen maken

Roti vellen maken
Filodeeg recept glutenvrij, flinterdun gebakken filodeeg vel in een koekenpan

Filo­deeg recept

Filo­deeg recept
glimmende bloedsinaasappels met diep oranje en rode kleuren en bladgroen

Bloed­sinaas­appel kon­fijten

Bloed­sinaas­appel kon­fijten

Stuur me een berichtje

Klik hier om terug te gaan naar de home pagina.

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Schrijf je in voor de glutenvrije nieuwsbrief!

…en ontvang mijn glutenvrije citroen taart recept! (uitschrijven kan altijd)

Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl