Gisteravond aten we geroosterde roseval aardappeltjes met een heerlijke spicy Aziatische dressing. Met daarnaast plakjes komkommer en radijsjes om het geheel af te blussen;-)
Eten op ons drijvende terras met uitzicht over het Woldmeer, dat voelt als vakantie in eigen huis;-)

Het oorspronkelijke recept komt uit het tijdschrift Vegetarian summer van de BBC Goodfood. Maar in dat recept staan zoete aardappels genoemd, en die kon ik in Groningen alleen maar vinden uit Verweggistan helaas! Vandaar de roseval aardappeltjes, net zo lekker en met stukken minder foodmiles.
Snijd de roseval aardappeltjes (1,5 kilo) in kleine partjes, meng met wat olijfolie en peper en zout en rooster +- een half uur in een oven van 200 graden, of totdat de aardappeltjes mooi bruin zijn en je er makkelijk met een vork in kan prikken.
Maak ondertussen de dressing, meng daarvoor de volgende ingrediënten:
-1 eetl sesamolie
-2 eetl geraspte gember
-2 teentjes knoflook (uit de knijper)
-sap van 2 limoenen
-1 eetl zoete ketjap (ik gebruikte de glutenvrije van Inproba)
-2 eetl Tamari (glutenvrij)
-1 rode chili peper + 1 groene jalapeno peper (fijngehakt)
-een hele bos lenteuitjes (fijn gesneden)
Serveer het geheel met fijngehakte pinda’s en Nigella zaadjes (zwarte sesamzaadjes).
Smakelijk eten!

Ook zin in een weekendje relaxen en lekker eten in Groningen? Kijk in mijn agenda voor Groningse weekendjes weg.
Of lees mijn tips voor glutenvrije restaurants in Groningen.