• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Aziatische geroosterde roseval aardappeltjes

1 juli 2019 by Annemieke

Gisteravond aten we geroosterde roseval aardappeltjes met een heerlijke spicy Aziatische dressing. Met daarnaast plakjes komkommer en radijsjes om het geheel af te blussen;-)

Eten op ons drijvende terras met uitzicht over het Woldmeer, dat voelt als vakantie in eigen huis;-)

Het oorspronkelijke recept komt uit het tijdschrift Vegetarian summer van de BBC Goodfood. Maar in dat recept staan zoete aardappels genoemd, en die kon ik in Groningen alleen maar vinden uit Verweggistan helaas! Vandaar de roseval aardappeltjes, net zo lekker en met stukken minder foodmiles.

Snijd de roseval aardappeltjes (1,5 kilo) in kleine partjes, meng met wat olijfolie en peper en zout en rooster +- een half uur in een oven van 200 graden, of totdat de aardappeltjes mooi bruin zijn en je er makkelijk met een vork in kan prikken.

Maak ondertussen de dressing, meng daarvoor de volgende ingrediënten:
-1 eetl sesamolie
-2 eetl geraspte gember
-2 teentjes knoflook (uit de knijper)
-sap van 2 limoenen
-1 eetl zoete ketjap (ik gebruikte de glutenvrije van Inproba)
-2 eetl Tamari (glutenvrij)
-1 rode chili peper + 1 groene jalapeno peper (fijngehakt)
-een hele bos lenteuitjes (fijn gesneden)

Serveer het geheel met fijngehakte pinda’s en Nigella zaadjes (zwarte sesamzaadjes).

Smakelijk eten!

Ook zin in een weekendje relaxen en lekker eten in Groningen? Kijk in mijn agenda voor Groningse weekendjes weg.
Of lees mijn tips voor glutenvrije restaurants in Groningen.

Category: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:ijskoffie met een wolkje melk, in bruin/oranje jaren '70 stijl koffie kopje met schoteltjeZomerse (ijs)koffie maken
Volgend bericht:Glutenvrij Parijsglutenvrij Parijs, 5 cannelé's op een rij

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl