• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
bitterkoekjes recept, stapel bruin gebakken glutenvrije bitterkoekjes

Bitter­koek­jes recept

17 juli 2021 //  by Adri @masnappy

Bitterkoekjes recept met geconfijte sinaasappelschil

bitterkoekjes recept, stapel bruin gebakken glutenvrije bitterkoekjes

Ik ben altijd dol geweest op bitterkoekjes. Tegenwoordig maak ik ze zelf glutenvrij volgens het bitterkoekjes recept van Rudolph van Veen waar ik mijn eigen draai aan geef door fijngehakte geconfijte bloedsinaasappelschil door het beslag te mengen. Dat voegt toe aan de enigszins bittere smaak, zeker als je geen bitter amandelextract kunt bemachtigen. Annemieke Glutenvrij bracht mij op dat idee.  Door de fijngehakte sinaasappelschilletjes wordt het resultaat iets minder craquelé maar de smaak is verrukkelijk.

Bitterkoekjes zijn van nature glutenvrij mits erop gelet wordt dat alle regels voor de glutenvrije keuken in acht genomen worden.

bitterkoekjes recept, stapel bruin gebakken glutenvrije bitterkoekjes
Afdrukken Pin

Bitterkoekjes recept

Als basis gebruikte ik het recept van Rudolph van Veen van 24Kitchen, maar met een eigen draai en aandacht voor een glutenvrije keuken.
Soort Koekjes
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

Benodigdheden

  • spuitzak met gladde spuitmond met grote opening en een vel bakpapier

Ingrediënten

  • 150 gram blanke amandelen of amandelmeel - glutenvrij
  • 150 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten - van medium eieren
  • 1 theelepel (bitter) amandelextract
  • 100 gram geconfijte sinaasappelschil

Instructies

  • Zet de oven aan op 190° C (zonder fan). Bekleed de ovenbakplaat met het bakpapier.
  • Hak de geconfijte bloedsinaasappelschillen fijn.
  • Als je amandelmeel gebruikt, meng dan alle ingrediënten in een kom. Gebruik je hele amandelen? Maal de amandelen dan eerst fijn samen met de poedersuiker en roer daar vervolgens de overige ingrediënten doorheen.
    Is je beslag te slap geworden (omdat je bijvoorbeeld per ongeluk L eieren hebt gebruikt), voeg dan wat extra amandelmeel toe.
  • Vul de spuitzak en spuit, met enige kracht wegens de dikte van het beslag, op een afstandje van elkaar doppen op de bakplaat met bakpapier. Druk met een vochtige vinger het puntje bovenop licht weg.
  • Bak ongeveer 8-10 minuten in de voorverwarmde oven en zet zo nodig op het laatst de fan even aan voor een mooiere bruine kleur.
  • Na het bakken iets af laten koelen en dan voorzichtig van het bakpapier nemen.

Tips

Is het beslag toch iets te dik? Meng er dan een klein beetje marasquin door, dan worden de bitterkoekjes ook nog lekkerder.

Wil je ook je eigen (bloed-)sinaasappelschillen leren confijten?

Gekonfijte bloedsinaasappel schillen

Maak ook eens Pecankoekjes , Tahinkoekjes of Argentijnse Alfajores met dulce de leche:

schaal vol pecankoekjes van pâte sucrée
Pecankoekjes
Tahin koekjes zonder ei
Tahinkoekjes zonder ei
Alfajores glutenvrij, stapel dubbele koekjes gedecoreerd met geraspte kokos.
Alfajores, Maxima's lievelings koekjes

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: chefs, fruit, glutenvrij bakken

Vorig bericht: «tahinkoekjes mise en place, recept voor koekjes zonder ei Tahin koek­jes bakken, recept zonder ei
Volgend bericht: 5x gluten­vrije brood­mixen getest Glutenvrije broodmix AH, meergranen. Brood van de Vrij van Gluten meergranen broodmix AH. Aangesneden brood, met mooi open kruim en bruine korst.»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Reacties

  1. Annemieke #lekkerglutenvrijeten

    23 december 2021 om 13:57

    Voor het kerst toetje maakte ik dit jaar een chipolata pudding, en daar had ik bitterkoekjes voor nodig. Daarom maakte ik bovenstaand recept, maar dan zonder de sinaasappelschilletjes. Dankjewel mam, dit is echt een heel snel recept: alles kort mengen met de hand en dan opspuiten en 10 minuten bakken. De bitterkoekjes zijn echt héérlijk, ook zonder de geconfijte sinaasappel;-)

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl