• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Bloemkool­soufflé

23 april 2019 by Annemieke
Bruin gebakken bloemkoolsoufflé in ronde ovenschaal, met sla, rode ui en komkommer op de voorgrond
ovenschaal met paneermeel bekleed op theedoek met Portugees motief


Dit bloemkool recept voor glutenvrije bloemkoolsoufflé, is niet bepaald een 10 minuten recept. Maar het is sneller dan de meeste bloemkool soufflé recepten die je op het internet vindt, omdat ik je aanraad om de bloemkool niet eerst voor te koken.
De soufflé gaat immers nog drie kwartier in de oven, ruimschoots lang genoeg om de bloemkool te garen. Ik hou van in de keuken staan, maar ook van efficiëntie… de bloemkool voorkoken vind ik een overbodige handeling

ongebakken bloemkoolsoufflé, waar parmezaanse kaas overheen wordt geraspt


Je soufflé is nog sneller klaar als je kant en klare bloemkoolrijst en geraspte kaas gebruikt. Dat is uiteraard wel een duurdere oplossing voor dit bloemkool recept.

bloemkool recept, ongebakken bloemkoolsoufflé, waar parmezaanse kaas overheen wordt geraspt
Print Pin

Bloemkoolsoufflé

Soort Hoofdgerecht
Speciale wensen glutenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 30 minuten minuten
Kooktijd 45 minuten minuten
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten minuten
Personen 4

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 50 gram boter
  • 60 gram glutenvrije bloem zonder bindmiddel - bv AH glutenvrije meelmix
  • 300 gram melk
  • 150 gram geraspte kaas - bv belegen, emmentaler, Old Amsterdam
  • 5 eieren
  • extra parmezaanse kaas - voor bovenop de soufflé

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 graden.
  • Vet een ovenschaal in met boter en bestrooi met glutenvrije polenta of glutenvrij paneermeel.
  • Bloemkool in de keukenmachine fijn malen.
  • Roux maken: boter smelten in een pannetje, bloem erbij en even doorgaren. Beetje bij beetje lauwe melk toevoegen terwijl je roert met een garde.
  • Meng in een grote bak de bloemkool, kaas, eigeel en de roux (het boter/bloem mengsel).
     Voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe.
  • Klop de eiwitten stijf en vouw vervolgens in gedeeltes voorzichtig door het bloemkoolmengsel.
  • Schep dit mengsel in de ovenschaal en bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de soufflé mooi bruin en gerezen is.
  • Snel op tafel zetten, want instortingsgevaar ligt op de loer…

Probeer ook eens mijn recept voor cherrytomaatjes quiche met teff bodem.

Category: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Glutenvrij eten. Chocolade sukade karameltaart, met chocolade flikjes versiert en gehakte pistacheChocolade­karamel­taart met sukade
Volgend bericht:Perfecte Chocolade Truffels rollenhand met witte koffiebeker met goudenring, waar een Marc de Champagne truffel voor ligt, op zwarte achtergrond

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl