• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Glutenvrij Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
glutenvrije recepten, boven aanzicht van chocolade soezen met goud versiert

Blog

glimmende bloedsinaasappels met diep oranje en rode kleuren en bladgroen

Bloed­sinaas­appel kon­fijten

8 november 2020 //  by Adri @masnappy

In de late herfst en winter, als ik op de markt bloedsinaasappels kan kopen, gaat het konfijten van de bloedsinaasappel schillen weer beginnen omdat ik een voorliefde heb voor de bijzondere smaak van deze sinaasappels. De gekonfijte schillen gebruik ik vooral voor door cake en tulband en ook in plaats van bigarreaux door chipolatapudding. Dit …

Bloed­sinaas­appel kon­fijtenLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie, Tips en techniek­­­ Tags: fruit, glutenvrij bakken

Pompoenpitten roosteren voor pasta recept. Mooi glimmende pompoenpittenpasta in een kleurig schaaltje, op de achtergrond groene pompoenpittenmuffins

Geroosterde pompoen­pitten pesto

4 augustus 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Vegan groene pesto! Bij het opruimen van mijn keukenvoorraden, kwam ik tot de ontdekking dat ik wel drie aangebroken zakken groene pompoenpitten in mijn keukenkastje had staan. Zo kwam ik op het idee om pompoenpitten te roosteren om een pesto van te maken. Eerder maakte ik al eens een vergelijkbare zonnebloempittenpasta en die vond ik …

Geroosterde pompoen­pitten pestoLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Ontbijt en lunch Tags: glutenvrij bakken, vegan

hamburgerbroodje met adukibonen burger met sla en tomaat

Adukibonen, vega hamburger recept

8 november 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Ik zag ooit de film Sweet Bean (An), een heerlijke langzame film over een oude Japanse dame genaamd Tokue en haar geheime recept voor zoete rode bonen pasta. Deze bonenpasta wordt gebruikt als vulling voor dorayaki, Japanse gevulde pannenkoekjes. Tokue  praat en zingt tegen haar kokende bonen. Haar pruttelende adukibonen verschijnen beeldvullend op het bioscoopscherm. …

Adukibonen, vega hamburger receptLees verder

Categorie: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten Tags: peulvruchten

Bruinbrood, gebakken met de Schar glutenvrij Mix It Dunkel meelmix

Test brood­bak­mix: Schär bruin­brood

21 maart 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Het brood rees de pan uit en werd mooi bruin tijdens het bakken. Voor de serie broodbakken met een glutenvrije meel mix, probeerde ik dit keer Schär glutenvrij bruinbroodmix, Mix It Dunkel. Allereerst viel de kleur van het meel mij op, het heeft een soort grijze tint. Vervolgens bestudeerde ik de ingrediëntenlijst. Hierin staat als …

Test brood­bak­mix: Schär bruin­broodLees verder

Categorie: Brood, Glutenvrij eten Tags: glutenvrij bakken

dadelkoek recept met teff, met decoratie van geconfijte sinaasappel en geschaafde amandelen

Dadelkoek recept met teff

17 juli 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Als je een keukenmachine of staafmixer hebt is dit dadelkoek recept zo gepiept. Dan heb je in een handomdraai een heerlijke warme en gezonde lekkernij op tafel. Omdat dit gebak zo vochtig is, blijft het dagenlang smeuïg. Maar als je dat wilt uitproberen, kan je maar beter een dubbel recept maken! Zonder toegevoegde suiker, eivrij …

Dadelkoek recept met teffLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: fruit, glutenvrij bakken

walnotentaart recept, met koffiecreme. Taart staat onder een glazen stolp

Koffie Wal­no­ten­taart

8 november 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Koffie walnotentaart recept voor echte koffie liefhebbers! In alle onderdelen van dit koffie en walnotentaart recept wordt espressopoeder gebruikt, daardoor heeft deze taart een bijzonder volle koffie smaak. Ik gebruikte 100% arabica espressopoeder, maar je kunt uiteraard gewoon de oploskoffie gebruiken die je in de kast hebt staan. Eventueel kan je in de koffiesiroop het …

Koffie Wal­no­ten­taartLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: chefs, koffie

vegan toetje, koffieschuim met grote keukenmachine garde

Vegan koffie­schuim

4 augustus 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Onlangs kreeg ik een link doorgestuurd van een youtubefilmpje van emmymadeinjapan. Emmy vertelt daar behoorlijk uitgebreid over het maken van een vegan toetje ‘magic coffee cream‘. In eerste instantie dacht ik wat een raar en langdradig verhaal, maar ik werd ook steeds nieuwsgieriger naar de reden voor Emmy’s enthousiasme. Het koffieschuim waar ze over verteld …

Vegan koffie­schuimLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Tips en techniek­­­ Tags: glutenvrij bakken, glutenvrij koken, koffie, vegan

Lidl glutenvrije broodmix, het bruine brood werd net zo mooi als het brood op de foto van de verpakking!

Lidl brood­bak­mix

5 maart 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Glutenvrije Lidl weken zijn altijd snel weer voorbij helaas. De glutenvrije producten zijn alweer van de website van de Lidl gehaald, maar ik weet niet of alle producten ook al uit de winkelschappen zijn verdwenen… Zodra er weer een nieuwe glutenvrije Lidl actie is, zal ik dat vermelden in mijn agenda! De Lidl heeft een …

Lidl brood­bak­mixLees verder

Categorie: Brood, Glutenvrij eten Tags: glutenvrij bakken, tips

Glutenvrijebrood Jumbo, geweldig gerezen brood gebakken met broodmix

Gluten­vrije brood­mix Jumbo

18 februari 2022 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Bakken met een glutenvrije broodmix Wat zijn de voor- en nadelen van bakken met een glutenvrije broodmix?Uit de nieuwe glutenvrije productenlijn van de Jumbo, probeerde ik de broodmix. Volgens de instructies op het pak moet je nog een ei (ik gebruikte biologisch), gist en zonnebloemolie toevoegen. Dit brengt het totaalbedrag op € 2,42 voor een …

Gluten­vrije brood­mix JumboLees verder

Categorie: Brood, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Ontbijt en lunch Tags: glutenvrij bakken, tips

Empotato, glutenvrije empanada

Hore­cava Amsterdam, gluten­vrij beurs­nieuws

4 juli 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Vorige week was de Horecava Amsterdam in de Rai. Een jaarlijks terugkerende vakbeurs waar je alle nieuwe trends op horeca gebied kunt zien. De Rai is dan 4 dagen lang ondergedompeld in alles wat met horeca te maken heeft, de nieuwste producten en trends vind je daar. Ook dit jaar ben ik weer een kijkje …

Hore­cava Amsterdam, gluten­vrij beurs­nieuwsLees verder

Categorie: Duur­zaam, Glutenvrij eten, Product­en Tags: eropuit

bonen koken, peulvruchten, krombekbonen en stiense bonen

Bonen, bonen, bonen!

4 augustus 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Worden de 20er jaren het decennium van de peulvrucht?! Peulvruchten zijn ideale vleesvervangers, want er zitten veel vezels en eiwitten in, ze zijn lekker, veelzijdig toe te passen, betaalbaar en er zijn veel verschillende soorten.Het is makkelijk om altijd wat blikken op voorraad te hebben. Of gebruik gedroogde peulvruchten, die nemen ook nog minder ruimte in …

Bonen, bonen, bonen!Lees verder

Categorie: Duur­zaam, Glutenvrij eten Tags: peulvruchten

Mise en place voor mincemeat maken, rozijnen, goudreinetten, citroen en whiskey fles. Met een rode pan op de achtergrond.

Zelf mincemeat maken

8 november 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Mince pies zijn kleine taartjes met een kruidige en fruitige vulling van mincemeat, een typisch Engelse lekkernij. Eigenlijk hoor je deze taartjes rond de kerstdagen te maken. Maar ik vind ze het hele jaar door lekker om te eten. Lees hier mijn mince pies recept.De mince pies worden nog lekkerder als je zelf gemaakte mincemeat …

Zelf mincemeat makenLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

mince pies recept glutenfree mince meat pies, unbaked in red silicon mold

Mince pies recept

4 januari 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Engels traditioneel kerst recept voor mini taartjes met fruitige en kruidige vulling. Het hele jaar door lekker om te eten! Ik gebruik voor mijn mince pies recept de rode siliconen bakvormen zoals op de foto of muffinvormen. Maar als je die niet hebt, kan je de mince pies ook in een lage bakvorm met losse …

Mince pies receptLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

kersen cake in bloemvorm waar poedersuiker op wordt gestrooid

Kersen cake recept

16 december 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Amarenen kersen zijn behoorlijk prijzig, daarom ga ik zuinig om met het blik dat in mijn koelkast staat. Daardoor schuift het steeds verder naar achter, totdat ik laatst ontdekte dat ze zijn gaan versuikeren. Dat de amarenen kersen versuikerd zijn betekent niet dat ze niet meer te gebruiken zijn. Mijn streven is om nooit eten …

Kersen cake receptLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

tamme kastanje recept, kastanjetaart met een toef slagroom op een glazen schaaltje

Chocolade kastanje taart

29 april 2021 //  by Adri @masnappy

Dit is een gastblog van Adri:Met de feestdagen kan het maar zo gebeuren dat de familie en vrienden invasie groter wordt dan verwacht. Dan zijn makkelijke recepten een uitkomst. Zoals bijvoorbeeld dit chocolade tamme kastanjes recept. Dit recept waar ik al jarenlang veel plezier van heb, zag ik lang geleden op de BBC (productie van …

Chocolade kastanje taartLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

kweeperen in suikerstroop gestoofd met vanille stokje

Gestoofde kweeperen recept

8 oktober 2022 //  by Adri @masnappy

Dit kweeperen recept is van nature glutenvrij. Dit is een gastblog van Adri:Ook dit najaar kreeg ik tot twee keer toe een flinke hoeveelheid kweeperen uit de moestuin van mijn zus.Voor het stoven van de peren gebruik ik altijd het kweeperen recept van Mark Kern uit The Gourmet Traveller, Fare Exchange bladzijde 167 uitg. ACP …

Gestoofde kweeperen receptLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Patisse­rie, Tips en techniek­­­

Panforte, gedecoreerd met poedersuiker, koek met geconfijt fruit en geroosterde hazelnoten, in wiebertjesvorm gesneden

Panforte

8 mei 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Panforte is een Italiaanse lekkernij gemaakt met amandelen, hazelnoten, geconfijte citroen- en sinaasappelschil, specerijen, meel, suiker en honing. Een gebakken koek, met een kruidige smaak, een taaie fudgeachtige consistentie en knapperige geroosterde noten.Panforte komt oorspronkelijk uit Siena, daar krijgt de panforte ook een keurmerk om de authenticiteit te waarmerken. Elke bakker in Siena heeft zijn …

PanforteLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

Taaitaai opgestapeld, glutenvrije teff taaituffins met kerstmannetjes decoratie op de voorgrond

Taaitaai met teff

6 december 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

De heerlijk uitgesproken anijssmaak van taaitaai, in combinatie met die taaie structuur, valt voor mij echt in de categorie comfortfood!Daarom heb ik deze teff taaituffins ontwikkeld. Als je muffinvormen gebruikt om je taaitaai in te bakken, krijg je vanzelf taaituffins. Doordat ik het beslag wat dunner maak dan bij een origineel taaitaai recept, worden mijn …

Taaitaai met teffLees verder

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

  • « Vorige Pagina
  • Ga naar pagina 1
  • Interim pagina's zijn weggelaten …
  • Ga naar pagina 3
  • Ga naar pagina 4
  • Ga naar pagina 5
  • Ga naar pagina 6
  • Ga naar pagina 7
  • Ga naar pagina 8
  • Volgende Pagina »

Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl