Ik ben dol op wandel- en fietsvakanties. Met de tent en slaapzak achterop de fiets vanuit huis vertrekken en dan van camping naar camping. Heerlijk op reis zonder zorgen vooraf, want er zijn campings in overvloed in Nederland en omringende landen.
Vorige zomer vertrokken wij ’s middags vanuit huis op de fiets richting noordoost Groningen waar we de eerste avond neerstreken op de camping in Appingedam. Er stonden nog wat dingen in de koelkast die op moesten. Die hebben we mee genomen om de eerste avond mee te koken. En halve venkel, een courgette, een geopend potje zure room en een stukje zachte geitenkaas. Een prima basis voor een camping recept snelle pasta.
De volgende dag zetten wij ons tentje op in Oost-Groningen op mini-camping Kostverloren 11 in Finsterwolde. Een absolute aanrader, midden in de natuur op een supermooie rustige camping. Mocht je geen zin hebben om te camperen, er zijn daar ook 2 B&B kamers beschikbaar. Oost-Groningen ligt niet zo voor de hand als vakantie locatie, zoals bijvoorbeeld Drenthe of Friesland, maar dat vind ik volledig ten onrechte.
Voor degenen die er nu over fantaseren om komende zomer in eigen land op vakantie te gaan, heb ik een camping kookboekje gemaakt. Daarin lees je het hele verslag met recepten én adressen van de campings waar wij gestaan hebben in Groningen, Drenthe en Friesland.
Het bevat 8 makkelijke recepten die je op 1 brandertje kan maken. Maar uiteraard zijn het ook prima recepten om eens thuis te maken, lekker snel en smakelijk. Bovendien kan je zo al een beetje wegdromen en over je vakantieplannen nadenken.
Ontvang mijn gratis mini e-kookboek voor op vakantie!
Het bevat 8 snelle glutenvrije camping gerechten. Plus een handige lijst met keukenbenodigdheden voor onderweg!
Gratis mini vakantie e-kookboek
Kokos curry
Ingrediënten
- 200 gram witte rijst
- 1 blik kokosmelk - controleer de ingrediënten op afwezigheid van gluten
- 1 ui - fijn gesneden
- 1 doos champignons - in plakjes
- 1 broccoli - klein gesneden
- 1 doosje taugé
- 1 blikje linzen - klein blikje van 160 gram
- 1 blikje kidneybonen - klein blikje van 160 gram
- 0,5 krop ijsbergsla
- 1 zakje geraspte wortel
- 1 hand rozijnen
- 1 limoen
- (olijf-)olie
- peper, zout en kerriepoeder
- pinda's
Instructies
- Breng in de kleine pan water met zout aan de kook. Voeg daarna de rijst toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
- Vervolgens fruit je de ui met wat olie in de grote pan. Voeg de champignons toe en bak ze mee.
- Voeg daarna de klein gesneden broccoli toe en de kokosmelk en kerriepoeder. Laat met de deksel op de pan zachtjes doorkoken tot de broccoli bijna gaar is.
- Op het laatst de linzen, bonen en taugé even mee verwarmen. Roer daarna de rijst ook voorzichtig door de curry.
- Nu is de kleine pan weer vrij om de wortelsla in te maken. Meng de geraspte wortel met de rozijnen, limoensap, olijfolie en peper en zout.
- Mocht je de rijst en curry liever apart willen houden, kan je alle ingredienten voor de sla ook in het zakje van de geraspte wortel mengen. Het is wat behelpen, maar het is mogelijk;-)
Geef een reactie