• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
camping eten, groen bord met glutenvrije vegan curry met pinda en wortelgras

Cam­ping recept: vegan kokos curry

13 oktober 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

camping recept, mise en place in de buiten keuken

Ik ben dol op wandel- en fietsvakanties. Met de tent en slaapzak achterop de fiets vanuit huis vertrekken en dan van camping naar camping. Heerlijk op reis zonder zorgen vooraf, want er zijn campings in overvloed in Nederland en omringende landen.

Vorige zomer vertrokken wij ‘s middags vanuit huis op de fiets richting noordoost Groningen waar we de eerste avond neerstreken op de camping in Appingedam. Er stonden nog wat dingen in de koelkast die op moesten. Die hebben we mee genomen om de eerste avond mee te koken. En halve venkel, een courgette, een geopend potje zure room en een stukje zachte geitenkaas. Een prima basis voor een camping recept snelle pasta.

De volgende dag zetten wij ons tentje op in Oost-Groningen op mini-camping Kostverloren 11 in Finsterwolde. Een absolute aanrader, midden in de natuur op een supermooie rustige camping. Mocht je geen zin hebben om te camperen, er zijn daar ook 2 B&B kamers beschikbaar. Oost-Groningen ligt niet zo voor de hand als vakantie locatie, zoals bijvoorbeeld Drenthe of Friesland, maar dat vind ik volledig ten onrechte.

Voor degenen die er nu over fantaseren om komende zomer in eigen land op vakantie te gaan, heb ik een camping kookboekje gemaakt. Daarin lees je het hele verslag met recepten én adressen van de campings waar wij gestaan hebben in Groningen, Drenthe en Friesland.
Het bevat 8 makkelijke recepten die je op 1 brandertje kan maken. Maar uiteraard zijn het ook prima recepten om eens thuis te maken, lekker snel en smakelijk. Bovendien kan je zo al een beetje wegdromen en over je vakantieplannen nadenken.

Ontvang mijn gratis mini e-kookboek voor op vakantie!
Het bevat 8 snelle glutenvrije camping gerechten. Plus een handige lijst met keukenbenodigdheden voor onderweg!

Gratis mini vakantie e-kookboek
camping eten, groen bord met glutenvrije vegan curry met pinda en wortelgras
Afdrukken Pin

Kokos curry

In de Coop waar we boodschappen deden voor deze maaltijd hadden ze helaas geen biologische eieren. Daarom kozen we ervoor om de curry met linzen en kidneybonen te maken.
Soort Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, lactosevrij, Vegan

Ingrediënten

  • 200 gram witte rijst
  • 1 blik kokosmelk - controleer de ingrediënten op afwezigheid van gluten
  • 1 ui - fijn gesneden
  • 1 doos champignons - in plakjes
  • 1 broccoli - klein gesneden
  • 1 doosje taugé
  • 1 blikje linzen - klein blikje van 160 gram
  • 1 blikje kidneybonen - klein blikje van 160 gram
  • 0,5 krop ijsbergsla
  • 1 zakje geraspte wortel
  • 1 hand rozijnen
  • 1 limoen
  • (olijf-)olie
  • peper, zout en kerriepoeder
  • pinda's

Instructies

  • Breng in de kleine pan water met zout aan de kook. Voeg daarna de rijst toe en kook volgens de instructies op de verpakking.
  • Vervolgens fruit je de ui met wat olie in de grote pan. Voeg de champignons toe en bak ze mee.
  • Voeg daarna de klein gesneden broccoli toe en de kokosmelk en kerriepoeder. Laat met de deksel op de pan zachtjes doorkoken tot de broccoli bijna gaar is.
  • Op het laatst de linzen, bonen en taugé even mee verwarmen. Roer daarna de rijst ook voorzichtig door de curry.
  • Nu is de kleine pan weer vrij om de wortelsla in te maken. Meng de geraspte wortel met de rozijnen, limoensap, olijfolie en peper en zout.
  • Mocht je de rijst en curry liever apart willen houden, kan je alle ingredienten voor de sla ook in het zakje van de geraspte wortel mengen. Het is wat behelpen, maar het is mogelijk;-)

Geen zin  om uitgebreid te koken? Probeer ook eens dit snelle zomerse pasta recept.

Glutenvrij eten op de camping. Trekkerstentje onder een wilg.
Gratis mini vakantie e-kookboek

Categorie: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten Tags: glutenvrij koken, vegan

Vorig bericht: «Zelf granola maken, bakplaat vol granola met een bakje frambozen ernaast Lente Gra­no­la
Volgend bericht: Gluten­vrije ham­burger brood­jes maken »

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl