
Vorige week volgde ik een basis chocolade workshop. Vier dagen ondergedompeld in chocolade, wat een feest. Het waren erg warme dagen, maar gelukkig werkte de airco in de bakkerij prima. Zoals je in mijn vorige blog over de vegan cursus kon lezen deed ik lang geleden de patisserie opleiding bij Bakery Institute in Zaandam. Destijds leerde ik bij die opleiding al met chocolade werken: we maakten toen heel veel bonbons, een chocolade doosje, we werkten met de snijmachine en overtrekmachine en nog veel meer.
Tijdens de chocolade workshop van vorige week kwamen alle basis technieken die ik tijdens mijn opleiding leerde weer langzaam terug in mijn herinnering.
Het was erg inspirerend om in korte tijd zo’n divers assortiment te maken: snijbonbons, vormbonbons, spuitbonbons, slagroomtruffels en decoraties. De tips&trics volgden elkaar zo snel op dat ik het bijna niet bij kon benen met aantekeningen maken.

Nu ben ik van plan mijn technieken beter bij te houden, het lijkt me reuze leuk om in mijn nieuwe keuken (over 2 maanden is de verhuizing al…hoeveel nachtjes slapen nog😉?!) ook met chocolade aan de slag te gaan. Op dagen dat er geen workshops gepland zijn, kan ik dan een mooi assortiment bonbons gaan maken. Perfect voor bij een high tea of lekker bij de koffie&thee tijdens de workshops.
De bijspijker cursussen volgen elkaar in hoog tempo op. Komende donderdag volgt nog de confiserie cursus, waar allerhande zoetigheden aan bod komen zoals nougat, pâte a fruit, chocolade karamels en panforte. Daarna heb ik hopelijk weer wat meer tijd om aan het blogs en recepten schrijven toe te komen.
Zijn er bepaalde recepten die je graag wilt leren of wil je een glutenvrije workshop volgen? Stuur me dan even een berichtje.
Leer marc de champagne chocolade truffels rollen!

Geef een reactie