• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
bonbon assortiment gemaakt tijdens een chocolaterie cursus

Choco­lade work­shop Zaan­dam

23 juni 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

chocolade workshop bonbons maken

Vorige week volgde ik een basis chocolade workshop. Vier dagen ondergedompeld in chocolade, wat een feest. Het waren erg warme dagen, maar gelukkig werkte de airco in de bakkerij prima. Zoals je in mijn vorige blog over de vegan cursus kon lezen deed ik lang geleden de patisserie opleiding bij Bakery Institute in Zaandam. Destijds leerde ik bij die opleiding al met chocolade werken: we maakten toen heel veel bonbons, een chocolade doosje, we werkten met de snijmachine en overtrekmachine en nog veel meer.
Tijdens de chocolade workshop van vorige week kwamen alle basis technieken die ik tijdens mijn opleiding leerde weer langzaam terug in mijn herinnering.

Het was erg inspirerend om in korte tijd zo’n divers assortiment te maken: snijbonbons, vormbonbons, spuitbonbons, slagroomtruffels en decoraties. De tips&trics volgden elkaar zo snel op dat ik het bijna niet bij kon benen met aantekeningen maken.

Bonbons gemaakt tijdens een workshop chocolaterie

Nu ben ik van plan mijn technieken beter bij te houden, het lijkt me reuze leuk om in mijn nieuwe keuken (over 2 maanden is de verhuizing al…hoeveel nachtjes slapen nog😉?!) ook met chocolade aan de slag te gaan. Op dagen dat er geen workshops gepland zijn, kan ik dan een mooi assortiment bonbons gaan maken. Perfect voor bij een high tea of lekker bij de koffie&thee tijdens de workshops.

De bijspijker cursussen volgen elkaar in hoog tempo op. Komende donderdag volgt nog de confiserie cursus, waar allerhande zoetigheden aan bod komen zoals nougat, pâte a fruit, chocolade karamels en panforte. Daarna heb ik hopelijk weer wat meer tijd om aan het blogs en recepten schrijven toe te komen.

Zijn er bepaalde recepten die je graag wilt leren of wil je een glutenvrije workshop volgen? Stuur me dan even een berichtje.

Leer marc de champagne chocolade truffels rollen!

mise en place voor marc de champagne truffels
repen chocolade truffel mengsel, in de poedersuiker gerold en in stukjes gesneden met een roze deegkrabber
hand met witte koffiebeker met goudenring, waar een Marc de Champagne truffel voor ligt, op zwarte achtergrond
Lindt Lindor zelfgemaakte chocolade paaseitjes met een paaskuikentje erop
Lindt Lindor choco­lade paas­eitjes maken

Categorie: Glutenvrij eten, Tips en techniek­­­ Tags: chocola

Vorig bericht: «vegan tartelettes Vegan en Gluten­vrij, is dat moge­lijk?
Volgend bericht: Zelf­oogst­tuin Land­in­Zicht, Hilver­sum Rietenmand vol met verschillende soorten zelf geoogste sla.»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl