• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

*nieuwe workshop data bekend*

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Glutenvrij eten. Chocolade sukade karameltaart, met chocolade flikjes versiert en gehakte pistache

Chocolade­karamel­taart met sukade

25 januari 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

drie soorten verjaarstaart met een boerenbont theepot op de achtergrond

Verjaardagen zijn bij uitstek een excuus om allerlei nieuwe taarten uit te proberen. Gedurende het jaar maak ik een lijst van taartrecepten die ik ooit eens wil maken, en daar laat ik de jarige vervolgens uit kiezen.
Het recept van deze chocoladekarameltaart met sukade is een variant op een recept van Rudolph van Veen. Zijn recept vind je hier. Ik mis Rudolphs bakprogramma op 24Kitchen vreselijk, het was altijd een grote inspiratie en bovendien bijzonder vermakelijke tv.

glutenvrij eten, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spliegel en galetjes met sukade

Ik maak deze taart met sukade in plaats van tutti frutti. En met een kleine aanpassing is dit recept ook makkelijk glutenvrij te maken.

Voor het biscuit gebruik je voor een glutenvrije variant:
45 gram AH glutenvrij meel + 45 gram glutenvrij havermeel (ipv de aangegeven 80 gram bloem).
Mocht je geen havermeel kunnen vinden, dan kan je glutenvrije havermout in de keukenmachine/koffiemolen fijnmalen.

Vervolgens vervang je overal waar het in het recept staat, de tutti frutti door sukade (mijn recept voor sukade vind je hier).

Glutenvrije patisserie, aangesneden chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spliegel en galetjes met sukade

Controleer of alle ingrediënten die je gebruikt daadwerkelijk glutenvrij zijn. De lemoncurd en chocolade zouden gluten of sporen daarvan kunnen bevatten. Mocht je ervoor kiezen om niet je eigen sukade te maken (wat ik goed begrijp, want dat is best een klus), lees dan ook goed de verpakking van het geconfijte fruit dat je gaat  gebruiken.
Gevaar voor kruisbesmetting kan schuilen in het gebruik van een aangebroken pakje boter waar kruimels in kunnen zitten of het gebruik van een niet glutenvrije broodplank.

Lees mijn algemene handleiding met 10 tips over hoe je glutenvrij kan koken/bakken.

Spiegeltje spiegeltje aan de wand...

Glutenvrije chocolade taart, aangesneden chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spliegel en galetjes met sukade, met weerspiegeling van een gezicht erop

De cacaogelei op deze taart kan je bijna echt als spiegel gebruiken;-)

Categorie: Glutenvrij, Patisse­rie, Recepten

Vorig bericht: «Coeliakie, Mjam Taart beursstand met fruitschaal en reclamebord voor Annemieke glutenvrij Taartjes Beurs Rijswijk
Volgend bericht: Bloemkool­soufflé Bloemkool recept Bruin gebakken bloemkoolsoufflé in ronde ovenschaal, met sla, rode ui en komkommer op de voorgrond»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

*nieuwe workshop data bekend*
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije nieuwsbrief

Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2021 Annemiekeglutenvrij.nl

Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring