• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
Bloeiende daslook

Das­look pesto recept

18 april 2022 by Marina

https://www.marinamarinkovicfotografie.nl/

Marina

daslook in bloei

In april en mei ruik je in het bos soms opeens uien; een teken dat er daslook groeit. Op schaduwrijke plekken vind je dan vaak hele velden plantjes met vrij donkergroene ovale bladeren en witte bloemen in een scherm. De bladeren van daslook kan je in de keuken gebruiken. Daslook plukken mag eigenlijk niet maar ik heb soms last van burgerlijke ongehoorzaamheid. Daslook is in het seizoen overigens ook te koop op de markt en soms zelfs in de supermarkt.

Daslook kan je het beste koud verwerken. Snipper het bijvoorbeeld, net als bieslook, over de salade of een broodje kaas.


Glazen weckpot met helder groene daslook pesto erin.

Tijdens een wandeling op eerste paasdag plukte ik een bosje jonge mooie daslook bladeren en daar maakte ik een makkelijke pesto van die ik dezelfde avond met pasta, feta, trostomaatjes en walnoten at. De pesto is ook heel lekker door een salade met bijvoorbeeld gehakte hazelnoten en oude kaas.

Voor de daslook pesto (eigenlijk meer een dressing) mixte ik met de staafmixer de volgende ingrediënten tot een gladde saus: een bosje goed gewassen daslook, 3 eetlepels goede olijfolie, zout en peper en genoeg gedroogde chilivlokken.

Glazen weckpot met helder groene daslook pesto erin.
Print Pin

Daslook pesto

Makkelijk daslook pesto recept gemaakt met een bosje jonge mooie daslook bladeren.
Soort Hoofdgerecht, Lunch
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij, Vegan
Kooktijd 15 minuten minuten
Totale tijd 15 minuten minuten

Ingrediënten

  • 1 bosje goed gewassen daslook
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • zout en peper - naar smaak
  • gedroogde chilivlokken - naar smaak

Instructies

  • Voor deze daslook pesto (eigenlijk meer een dressing) mix je met de staafmixer de bovenstaande ingrediënten tot een gladde saus.

Tips

Serveertip: Daslook pesto is lekker met pasta, feta, trostomaatjes en walnoten.

Meer lekkere recepten van gastblogger Marina:

Mise en place om granola zelf te maken, met een pak havermout, citroen, maple syrup, amandelen en kokosolie
Lente granola recept
quinoa salade mise en place met verse groene kruiden, fel rode tomaten, een pakje halloumi en bouillon
Quinoa salade recept
Category: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije receptenTag: glutenvrij koken, vegan

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Glutenvrije kataifi met zelfgemaakt deegZelf gluten­vrij kataifi­deeg maken
Volgend bericht:Hibis­­cus thee makenHibiscus thee maken. Glas met rode hibiscus ijsthee en een half gevuld glazen theepotje ernaast

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl