• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
daslook in bloei

Das­look pesto recept

22 februari 2023 //  by Marina

Dit is een gastblog van Marina:

daslook in bloei

In april en mei ruik je in het bos soms opeens uien; een teken dat er daslook groeit. Op schaduwrijke plekken vind je dan vaak hele velden plantjes met vrij donkergroene ovale bladeren en witte bloemen in een scherm. De bladeren van daslook kan je in de keuken gebruiken. Daslook plukken mag eigenlijk niet maar ik heb soms last van burgerlijke ongehoorzaamheid. Daslook is in het seizoen overigens ook te koop op de markt en soms zelfs in de supermarkt.

Daslook kan je het beste koud verwerken. Snipper het bijvoorbeeld, net als bieslook, over de salade of een broodje kaas.


Glazen weckpot met helder groene daslook pesto erin.

Tijdens een wandeling op eerste paasdag plukte ik een bosje jonge mooie daslook bladeren en daar maakte ik een makkelijke pesto van die ik dezelfde avond met pasta, feta, trostomaatjes en walnoten at. De pesto is ook heel lekker door een salade met bijvoorbeeld gehakte hazelnoten en oude kaas.

Voor de daslook pesto (eigenlijk meer een dressing) mixte ik met de staafmixer de volgende ingrediënten tot een gladde saus: een bosje goed gewassen daslook, 3 eetlepels goede olijfolie, zout en peper en genoeg gedroogde chilivlokken.

Glazen weckpot met helder groene daslook pesto erin.
Afdrukken Pin

Daslook pesto

Makkelijk daslook pesto recept gemaakt met een bosje jonge mooie daslook bladeren.
Soort Hoofdgerecht, Lunch
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij, Vegan
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 bosje goed gewassen daslook
  • 3 eetlepels goede olijfolie
  • zout en peper - naar smaak
  • gedroogde chilivlokken - naar smaak

Instructies

  • Voor deze daslook pesto (eigenlijk meer een dressing) mix je met de staafmixer de bovenstaande ingrediënten tot een gladde saus.

Tips

Serveertip: Daslook pesto is lekker met pasta, feta, trostomaatjes en walnoten.

Meer lekkere recepten van gastblogger Marina:

Mise en place om granola zelf te maken, met een pak havermout, citroen, maple syrup, amandelen en kokosolie
Lente granola recept
quinoa salade mise en place met verse groene kruiden, fel rode tomaten, een pakje halloumi en bouillon
Quinoa salade recept




Categorie: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten Tags: glutenvrij koken, vegan

Vorig bericht: «Glutenvrije kataifi met zelfgemaakt deeg Zelf gluten­vrij kataifi­deeg maken
Volgend bericht: Hibis­­cus thee maken Hibiscus thee maken. Glas met rode hibiscus ijsthee en een half gevuld glazen theepotje ernaast»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl