Zoek je inspiratie voor december?
Tijdens deze donkere periode van het jaar, vind ik het heerlijk om lekker warm binnen te zitten. Bij voorkeur met een kopje thee of chocolademelk en natuurlijk iets lekkers. Dit zijn echt dagen om uitgebreid koekjes, kruidnoten of bonbons te maken.

Mijn tips voor recepten tijdens de komende winterdagen:
- Allereerst natuurlijk gevulde speculaas of kruidnootjes, met of zonder chocola. Ook na Sinterklaas avond nog lekker.
- Marsepeinen beestjes. Leuk om te knutselen in de kerstvakantie. Of om tijdens Sinterklaas cadeau te geven. Je kunt je eigen marsepein maken, of aan de slag gaan met kant-en-klare marsepein.
- Chocolade flikjes. Leef je uit met de decoratie, van gehakte noten, rozijntjes, geroosterde sesamzaadjes of geconfijt fruit zoals sukade of sinaasappelschilletjes.
- Koekjes bakken zoals bijvoorbeeld: Lebkuchen, taaitaai, kniepertjes of vanille Kipferl.
- Haal je uitsteekvormpjes uit de kast, die daar waarschijnlijk het hele jaar ongebruikt liggen. En leef je uit met het bakken van peperkoekjes in alle vormen en maten. Die je vervolgens ook nog kan gaan versieren met gekleurde icing.
- Maak eens mince pies, een typisch Engelse traktatie gevuld met mincemeat. Mincemeat is een mix van onder andere gedroogd fruit, kruiden, citrusrasp en brandy. Het recept voor mince pies én voor mincemeat staan op de website.

Verpak je zelf gemaakte mueslirepen, chocoflikjes of truffels met een strik en geef cadeau.


- Voor een snelle warme chocolademelk, verwarm je in een pannetje 200 a 250 ml (plantaardige) melk per persoon.
- In een ander bakje doe je per persoon 1 volle theelepel cacao en een halve theelepel suiker of een andere zoetstof naar keuze. Ik vind bijvoorbeeld dadelstroop erg lekker in mijn warme choco. Daar doe je nog een klein scheutje melk bij, en je roert totdat alle klontjes zijn verdwenen.
- Giet dit cacao mengsel al roerend bij de warme melk en laat even aan de kook komen.
Klaar is je winterse drankje!
Tip! Voor een vegan variant, gebruik je zelf gemaakte havermelk. Daar wordt je chocolademelk lekker lobbig van.
Tip! Als je wilt kun je er slagroom, opgeklopte kokosroom of een toef melkschuim bij serveren.



