Tijdens een eerdere Heel Holland Bakt episode, kocht ik bij de AH een solide deegroller van een halve meter. Handig voor als je lappen deeg uit wil rollen voor grote oplages crackers en koekjes of lappen marsepein om grote taarten te bekleden. Ook voor het maken van bladerdeeg is een goede deegroller onontbeerlijk.
Vervolgens kocht ik bij de Gamma houten stokjes en metalen strips in verschillende diktes die ik op maat liet zagen. Met deze hulpstokjes is het een fluitje van een cent om je deeg of marsepein gelijkmatig uit te rollen.
Als je deeg echt mooi gelijkmatig is uitgerold, kunnen alle koekjes even lang in de oven blijven, zonder dat de helft te donker kleurt en de rest niet echt gaar is.
Dat lukte me nog steeds niet zo goed als ik zou willen, en ik verdacht mijn aanrecht ervan dat het doorzakte als ik mijn deegroller te hardhandig gebruikte.
Maar wat blijkt…de deegroller was zo krom als een hoepel!
Gelukkig woon ik in Amsterdam waar ik zo op de fiets kan springen richting Duikelman, om een nieuw recht exemplaar aan te schaffen. Duikelman is een fantastische winkel met keukenspullen. Bij mij springen er altijd dingen in mijn mandje die ik niet van plan was te kopen. Wees gewaarschuwd, je vertrekt er nooit met lege handen.