• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Glutenvrij. Witte deegroller met diverse uitrolstokjes van hout en metaal, als mikado stokjes op een marmeren blad.

Ondeugdelijk keuken materiaal

19 december 2019 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Glutenvrij. Witte deegroller met diverse uitrolstokjes van hout en metaal, als mikado stokjes op een marmeren blad.

Tijdens een eerdere Heel Holland Bakt episode, kocht ik bij de AH een solide deegroller van een halve meter. Handig voor als je lappen deeg uit wil rollen voor grote oplages crackers en koekjes of lappen marsepein om grote taarten te bekleden. Ook voor het maken van bladerdeeg is een goede deegroller onontbeerlijk.

Vervolgens kocht ik bij de Gamma houten stokjes en metalen strips in verschillende diktes die ik op maat liet zagen. Met deze hulpstokjes is het een fluitje van een cent om je deeg of marsepein gelijkmatig uit te rollen.

Witte plastic deegroller met diverse uitrolstokjes van hout en metaal

Als je deeg echt mooi gelijkmatig is uitgerold, kunnen alle koekjes even lang in de oven blijven, zonder dat de helft te donker kleurt en de rest niet echt gaar is. 
Dat lukte me nog steeds niet zo goed als ik zou willen, en ik verdacht mijn aanrecht ervan dat het doorzakte als ik mijn deegroller te hardhandig gebruikte. 
Maar wat blijkt…de deegroller was zo krom als een hoepel!

Gelukkig woon ik in Amsterdam waar ik zo op de fiets kan springen richting Duikelman, om een nieuw recht exemplaar aan te schaffen. Duikelman is een fantastische winkel met keukenspullen. Bij mij springen er altijd dingen in mijn mandje die ik niet van plan was te kopen. Wees gewaarschuwd, je vertrekt er nooit met lege handen.

Categorie: Glutenvrij eten Tags: glutenvrij bakken

Vorig bericht: «Carle Douglas en Annemieke Glutenvrij in de winkel Carle’s winkel is Open!
Volgend bericht: Vanille-extract maken beugelflesje met eigen gemaakt vanille extract»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl