
Ik wil graag duurzamer leven, maar het lukt mij niet om die verandering in één keer te maken. Daarom probeer ik steeds kleine stapjes te zetten. Mijn vorige blog ging over eivrij bakken, dit keer wil ik mijn zoektocht naar duurzame eieren met jullie delen. Ik ben er namelijk nog niet aan toe om helemaal over te stappen op een plantaardig dieet. Momenteel ben ik de aanschaf van een CSA eieraandeel aan het overwegen. (CSA staat voor Community Supported Agriculture.) Die eieren zijn op een dier- en milieuvriendelijke manier én lokaal geproduceerd.
Op de website van KipEigen staat het volgende: “Dit werkt als volgt: je koopt een aandeel voor een jaarlijks bedrag en wordt mede-‘eigenaar’ van deze kippen. Dit bedrag dekt 1/90ste van de jaarlijkse kosten. Jij als eier-aandeelhouder deelt vervolgens in de opbrengst: 1/90ste van alle eieren is voor jou. Elke week kun je een doosje verse eieren af halen (geschat: 6-10 eieren). Zo kun je genieten van deze unieke, lokale eieren, zonder dat je er verder zelf wat voor hoeft te doen.”
Met een eieraandeel haal je elke week je eigen deel verse eieren op. Ik ben nu aan het bedenken of ik dat misschien met iemand kan delen, omdat het wellicht niet iedere week lukt om naar Loosdrecht te fietsen vanuit Hilversum.
Eerder schreef ik al over het oogstaandeel waar ik sinds deze zomer aandeelhouder van ben, dat is echt een aanrader!

Lees over alle duurzamere aanpassingen die ik tot nu toe heb gemaakt.



