Coeliakie, Mjam Taart beursstand met fruitschaal en reclamebord voor Annemieke glutenvrij

Dit jaar geen Nederlandse Coeliakie Dag

Let op! De jaarlijkse Nederlandse Coeliakie Dag van 26 september 2020 is afgelast!

Nederlandse Coeliakie Dag ONLINE

De Nederlandse Coeliakie Dag ONLINE komt er aan! Jammer genoeg geen fysieke dag zoals jullie gewend zijn als gevolg van de corona-maatregelen.
Het wordt wel een interessant en boeiend ONLINE event, exclusief voor NCV-leden. Vanaf 28 september kun je vijf dagen lang elke avond van 19.00 tot uiterlijk 21.30 vanuit je eigen huis praktische en wetenschappelijke lezingen over coeliakie volgen. (Met natuurlijk je eigen lekkere, glutenvrije versnapering erbij!) De lezingen worden gegeven door gerenommeerde artsen, wetenschappers, gespecialiseerde diëtisten etc.
Ook kun je de Algemene Ledenvergadering (ALV) ONLINE bijwonen op zaterdag 26 september. Meer informatie volgt binnenkort!

De Nederlandse Coeliakie Vereniging meldt op haar website het volgende:

Tot ons verdriet kan de Nederlandse Coeliakie Dag 2020 op 26 september niet doorgaan. Dit was een moeilijke beslissing, want we weten hoe belangrijk deze dag voor vele NCV-leden is. De coronamaatregelen worden op dit moment versoepeld, en de samenleving start weer langzaam op, maar zo’n groot evenement kunnen we voor september niet organiseren in een veilige anderhalvemetervorm. Hoe graag we dit ook hadden gewild! Het inhoudelijke programma is echter te mooi om niets mee te doen. Daarom zijn we druk bezig om een aantal interessante lezingen digitaal te gaan uitzenden na de zomervakantie. En natuurlijk zal dat (gedeeltelijk) interactief gebeuren. Dus met ruimte voor inbreng en vragen van leden!

Ook zijn we druk bezig met het opzetten van alternatieve programma’s, die we coronaproof kunnen organiseren, voor andere populaire NCV-activiteiten zoals glutenvrije markten en bakworkshops.

Op zaterdag 13 april 2019 kwamen meer dan 3000 leden en hun familie en vrienden naar Vianen, voor de grootste glutenvrije markt van Nederland en het uitgebreide lezingenprogramma. Het was weer een hele mooie dag!!

Onze NCV-diëtist Chris Mak heeft een leuk filmpje gemaakt over de leukste glutenvrije dag van het jaar.

Afgelopen jaar was het een drukte van belang op de Nederlandse Coeliakie dag in Vianen. Op de website van de vereniging staat er het volgende geschreven over de afgelopen aflevering:

“Ruim voor de opening van de markt stonden de leden in de rij om naar binnen te kunnen. De markt was verdeeld over twee grote zalen met 30 leveranciers, inclusief twee foodtrucks.

Glutenvrij leven

In de centrale hal van het hotel kon iedereen terecht bij onze vrijwilligers voor alle vragen over de vereniging en het glutenvrij leven.

Het glutenvrij dieet

Diëtisten uit het NCV-diëtistennetwerk stonden klaar voor vragen over het glutenvrij dieet. Algemene dieetvragen kon je stellen aan de diëtisten in de centrale hal. Voor een persoonlijk gesprekje, kon je terecht op de derde verdieping in de Rome- en de Milaanzaal. Ook hier bleven de bezoekers binnenkomen.

Medische vragen

Van 14.15 tot 15.15 uur zat de grote zaal weer vol bezoekers die graag een vraag wilden stellen aan onze medische experts. 

Bakdemonstraties

Onze zeer ervaren bakinstructrices gaven live bakdemonstraties op de begane grond in de Montrealzaal. Ze lieten zien hoe je pizza, broodjes en een quiche kan bakken. Je kon er ook terecht voor al je vragen over glutenvrij bakken. De stand werd zeer goed bezocht! Een van de baksels die geproefd konden worden waren de hartige wafels van Jo. Hier vind je het recept van de hartige groentewafels. Ook het poffertjesrecept van Astrid hebben we op de website gezet.”

Datum

26 sep 2020
Expired!

Lokatie

Vianen
Vianen
Categorie

Lees Interacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *