Coeliakie, beursstand met fruitschaal en reclamebord voor Annemieke glutenvrij

Lokatie

Vianen
Vianen
Categorie

Next Event

Datum

04 apr 2020

Nederlandse Coeliakie Dag Vianen 2020

De jaarlijkse Nederlandse Coeliakie Dag zal op 4 april 2020 weer plaatsvinden in Vianen. Op deze dag zullen presentaties en lezingen worden gegeven. Op de glutenvrije markt kan je nieuwe producten ontdekken. En wie weet, misschien is de glutenvrije viskraam ook wel weer present, waar je een heerlijke glutenvrije kibbeling kan eten.

Op zaterdag 13 april zaterdag kwamen meer dan 3000 leden en hun familie en vrienden naar Vianen, voor de grootste glutenvrije markt van Nederland en het uitgebreide lezingenprogramma. Het was weer een hele mooie dag!!

Onze NCV-diëtist Chris Mak heeft een leuk filmpje gemaakt over de leukste gutenvrije dag van het jaar.

Afgelopen jaar was het een drukte van belang op de Nederlandse Coeliakie dag in Vianen. Op de website van de vereniging staat er het volgende geschreven over de afgelopen aflevering:

“Ruim voor de opening van de markt stonden de leden in de rij om naar binnen te kunnen. De markt was verdeeld over twee grote zalen met 30 leveranciers, inclusief twee foodtrucks.

Glutenvrij leven

In de centrale hal van het hotel kon iedereen terecht bij onze vrijwilligers voor alle vragen over de vereniging en het glutenvrij leven.

Het glutenvrij dieet

Diëtisten uit het NCV-diëtistennetwerk stonden klaar voor vragen over het glutenvrij dieet. Algemene dieetvragen kon je stellen aan de diëtisten in de centrale hal. Voor een persoonlijk gesprekje, kon je terecht op de derde verdieping in de Rome- en de Milaanzaal. Ook hier bleven de bezoekers binnenkomen.

Medische vragen

Van 14.15 tot 15.15 uur zat de grote zaal weer vol bezoekers die graag een vraag wilden stellen aan onze medische experts. 

Bakdemonstraties

Onze zeer ervaren bakinstructrices gaven live bakdemonstraties op de begane grond in de Montrealzaal. Ze lieten zien hoe je pizza, broodjes en een quiche kan bakken. Je kon er ook terecht voor al je vragen over glutenvrij bakken. De stand werd zeer goed bezocht! Een van de baksels die geproefd konden worden waren de hartige wafels van Jo. Hier vind je het recept van de hartige groentewafels. Ook het poffertjesrecept van Astrid hebben we op de website gezet.”

Kan je niet wachten tot 4 april ’20, dan kan je op 7 maart al terecht in Noord-Brabant voor een glutenvrije markt.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *