Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken


Diverse glutenvrije broden gebakken tijdens de workshop glutenvrij broodbakken van AnnemiekeGlutenvrij

Leer glutenvrij bakken voor jezelf, familie of vrienden.

Wat ga je maken?
Brood gemaakt met slechts meel, water, zout, gist en/of desem en een beetje bindmiddel. Zonder ingewikkelde keukenapparatuur en met gezonde ingrediënten. Door het gebruik van desem krijgen je broden een heerlijke korst, meer smaakontwikkeling en een betere houdbaarheid en structuur.
Je leert tijdens de workshop o.a. je eigen desemstarter te maken. Ook leer je rekenen met de bakkersformule zodat je gistbrood recepten om kunt toveren naar desembrood.
We bakken deze workshop desembroden, stokbrood en hamburgerbroodjes, zaden- en pittencrackers.

Enige ervaring met glutenvrij broodbakken is een pré voor het volgen van deze workshop. De desembrood workshop is zeer geschikt om te doen na de workshop glutenvrij brood bakken.

Glutenvrij bakken vraagt vaak om andere methodes én ingrediënten. Tarwemeel kan bijvoorbeeld niet 1 op 1 worden vervangen door glutenvrij meel.
Tijdens de desembrood workshop komt eerst de theorie aan bod en daarna ga je zelf aan de slag met beproefde recepten. Ook vertel ik hoe je ‘gewone’ recepten om kunt toveren tot glutenvrije recepten. Natuurlijk is er ruimte om tussendoor vragen te stellen.

Aan het einde van de workshop wordt alles geproefd! Je eigen creaties neem je uiteraard mee naar huis.

Aantal deelnemers: maximaal 5
Locatie: De workshops vinden plaats in Hilversum
Kosten: €82,50 per persoon, inclusief BTW en koffie/thee

De workshops vinden plaats in een volledig glutenvrije keuken, en zijn dus ook geschikt voor mensen met coeliakie. Het is daarom niet toegestaan producten mét gluten mee te nemen naar de cursuslocatie!

Uitgebreide informatie over de inhoud van de glutenvrije workshops vind je hier.


Alle workshop data en Inschrijfformulier


Bakkerijwereld keukeninrichting van AnnemiekeGlutenvrij


Gezond glutenvrij brood bakken workshop


Workshop glutenvrij brood bakken

Blijf op de hoogte met
de glutenvrije nieuwsbrief!

…en ontvang mijn glutenvrije citroen taart meringue recept!
Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Datum

12 nov 2022
Expired!

Kosten

€85.00

Meer info en boekingen

Read More

Lokatie

Hilversum
Categorie

Organisator

Annemieke Glutenvrij
Read More