Veel gestelde vragen over de glutenvrije workshops en cursussen
Het is zeker mogelijk om een cadeaubon te bestellen. Als je me een mailtje stuurt om welke soort workshop/cursusdag het gaat, dan stuur ik een betaallink voor het betreffende workshopbedrag. Je ontvangt dan een cadeaubon in PDF formaat met een bestelcode, die de ontvanger tijdens het bestellen van een workshop op de website kan gebruiken.
Het is alleen mogelijk om een cadeaubon voor een geheel workshop- of cursusbedrag te bestellen. Cadeaubonnen zijn 2 jaar geldig.
De geplande workshops zijn voor maximaal 6 personen. Je kunt je aanmelden met meerdere personen zolang de voorraad strekt. Je kan ook in overleg met mij een datum afspreken speciaal voor je eigen groep, dan is de maximale groepsgrootte 8 personen, afhankelijk van de gekozen workshop.
Er geldt een korting van 50% voor kinderen tot 18 jaar, altijd in combinatie met een volwassene. Jullie werken dan samen aan de recepten, bijv. jullie maken samen een brood i.p.v. afzonderlijk twee broden. Er is plek voor 1 minderjarige aanmelding per workshop, stuur me een berichtje over de beschikbaarheid en voor een kortingscode.
De cursusdagen zijn volgens mij minder geschikt voor kinderen, vanwege de duur van 5 à 6 uur en de hoeveelheid theoretische uitleg die op zo’n dag voorbij komt.
Er komt binnenkort een speciale ouder+kind broodworkshop in de agenda. Wil je als eerste weten wanneer die workshops van start gaan, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief onderaan deze pagina.
Op alle workshops en cursusdagen zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.
Af- en ziekmelden of verplaatsen kan uitsluitend per e-mail en is kosteloos tot 3 weken van tevoren, bij afmelding vanaf 3 weken van tevoren vindt 50% restitutie plaats, bij afmelding vanaf 2 weken van tevoren vervalt het recht op restitutie. Uiteraard mag je ook een plaatsvervanger sturen (wel graag vooraf doorgeven). Verschuiven naar een andere datum is niet mogelijk.
Het is niet toegestaan om eten mét gluten naar de workshoplocatie mee te nemen.
Alles dat er tijdens de lessen wordt gebakken wordt meteen geproefd, dus er is altijd iets te snoepen.
Tijdens de lange cursusdagen lunchen we met vers gebakken brood en zorg ik voor beleg etc.
We werken niet met een broodbakmachine tijdens de workshops/cursusdagen. Als je daar vragen over hebt, kan je die natuurlijk wel stellen tijdens de lessen!
De workshops/cursusdagen worden met maximaal 6 personen gegeven.
Ik geef persoonlijke lessen in kleine groepen(max 6 personen) omdat ik op die manier het beste mijn kennis over kan brengen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je het deeg echt kan voelen én dat je alle vragen ook meteen kan stellen tijdens het maken van de recepten. Zodat je daarna thuis vol vertrouwen aan de slag kan met de recepten en informatie.
Helaas kunnen de workshops niet goedkoper vanwege alle extra kosten die bij het organiseren komen kijken zoals o.a. 21% BTW, voorbereidingstijd, schoonmaakkosten, kosten voor gebruik locatie, keukenapparatuur en -materialen, ingrediënten, verpakkingsmateriaal, verzekeringen, website onderhoud, administratie, Glutenvrije Horeca Alliantie controle, etc.
Ingrediënten
Tijdens de brood workshops en cursusdagen worden geen meelmixen gebruikt, er wordt dan alleen gewerkt met losse meelsoorten en bindmiddel. Tijdens de patisserie workshops wordt ook met losse meelsoorten gewerkt, maar soms tevens met een meelmix waar het bindmiddel al in zit. Het bestanddeel meel is in patisserie recepten vaak veel kleiner dan bij brood recepten. Waardoor het lastig wordt om zulke kleine hoeveelheden bindmiddel en losse meelsoorten af te wegen.
We gebruiken o.a. sorghummeel, boekweitmeel, havermeel, wit en bruin teffmeel, rijstmeel, maizena, quinoameel, kikkererwtenmeel. We gebruiken zoveel mogelijk volkoren meelsoorten in de recepten, aangevuld met een beetje zetmeel (Maizena). Alle volkoren meelsoorten zijn Europees, het teffmeel komt zelfs uit Nederland/Drenthe! Meer info over veelgebruikte meelsoorten lees je hier.
Diverse meelsoorten zijn tijdens de workshops te koop.
We gebruiken tijdens de brood workshop/cursusdag alleen psylliumpoeder als bindmiddel.
Tijdens de patisserie workshop gebruiken we ook xanthaangom, dit werkt namelijk beter in combinatie met rijke deegsoorten die ei en vetstof bevatten.
De broodrecepten met losse meelsoorten zijn speciaal bestemd voor de workshops en cursusdagen! Op de website vind je wel een aantal brood meelmix reviews en recepten.
Dieetwensen
De keuken is door de NCV, de Nederlandse Coeliakie Vereniging, officieel glutenvrij goedgekeurd. Ik ben aangesloten bij de Horeca Alliantie Glutenvrij. De volledige keuken en alle ingrediënten zijn geschikt voor mensen met coeliakie.
Het is zeker mogelijk om de workshops lactosevrij/plantaardig te volgen. Als je dat tijdens je bestelling aangeeft, dan houd ik daar graag rekening mee.
Tijdens de brood workshop bevat slechts 1 recept lactose, daar zorg ik dan voor een plantaardige vervanging.
Tijdens de gist- en desembrood cursusdagen zijn alle recepten lactosevrij, als je lactosevrij aangeeft bij je bestelling kan ik daar met de lunch makkelijk rekening mee houden.
De patisserie workshop recepten bevatten vaker lactose, maar ook daar kan ik voor plantaardige vervanging zorgen.
In overleg kan er vaak rekening worden gehouden met andere dieetwensen.
Er wordt in de workshopruimte mogelijk wel door andere cursisten met bepaalde allergenen gewerkt, en producten worden wellicht in dezelfde oven gebakken. Daarnaast zijn helaas niet alle recepten volledig aan te passen, een biscuitrol bijvoorbeeld zonder ei heb ik tot mijn spijt geen passende oplossing voor.
Locatie
De workshops/cursusdagen worden in mijn glutenvrije workshopkeuken gegeven in Hilversum.
Mijn adres is: Koningsstraat 78, 1211 NR Hilversum (achter een grote heg)
Dat is op 15 minuten loopafstand van station Hilversum. Met de auto kun je o.a. terecht bij parkeergarage Gooiland op een steenworp afstand.
Jazeker, de workshoplocatie is op ±15 minuten loopafstand van station Hilversum.
Met de auto kun je o.a. terecht bij parkeergarage Gooiland op een steenworp afstand. Meer info over betaald parkeren in Hilversum vind je hier.