Afgelopen september stond ik op Festival Zoet in Drenthe. Drie dagen lang was het feest in de schitterende tuin van De Schildhoeve. De marktkramen stonden langs de kronkelende tuinpaden opgesteld en als je even moe werd van alle zoete indrukken kon je op een terrasje neerploffen. Her en der waren er gezellige zitjes in het gras opgesteld. Er was het hele weekend volop vermaak zoals een taarten wedstrijd, een baktheater en workshops voor jong en oud.
Op zaterdagochtend mocht ik in het baktheater van Festival Zoet een bakdemonstratie geven. Ik liet daar zien hoe je gemakkelijk een glutenvrije biscuitrol kunt maken. Tijdens de demonstratie gaf ik tips & tricks en na afloop kon er geproefd worden.
Speciaal voor dit Drentse Festival gaf ik een workshop glutenvrije kniepertjes bakken. Zodra alle wafelijzers op stoom waren hing er een heerlijke kaneel geur rondom mijn glutenvrije kraam.
Na afloop van de workshops gingen alle deelnemers met een tas vol zelfgebakken knapperige koekjes weer naar huis.
Omdat kniepertjes bakken een typisch Drentse aangelegenheid is, waren er een hoop mensen die nieuwsgierig even een kijkje kwamen nemen bij de kraam. Zij vertelden dan dat ze in december ook urenlang kniepertjes bakten voor de hele familie, vrienden, de plaatselijke vereniging of de kerk.
Iedereen had zo zijn eigen verhaal, met een sterke voorkeur voor een stevig of vloeibaar beslag en een mening over de dikte van de koekjes.
Wil je zelf deze winter ook kniepertjes gaan bakken? Kijk dan eens naar mijn glutenvrije kniepertjes recept. Heb je geen kniepertjesijzer in huis en wil je er ook geen aanschaffen voor die ene keer per jaar dat je hem gaat gebruiken? Kom dan een avondje gezellig koekjes bakken tijdens een koekjesbakavond of -middag in mijn glutenvrije keuken in Hilversum.
Ondanks de regen die er regelmatig viel tijdens dit zoete festival, bleef iedereen in een goede stemming! Ik verheug me nu alweer op het Festival der Zoete verleidingen van volgend jaar.
Geef een reactie