Festival Zoet 2023 was weer een groot feest. Net zoals vorig jaar mocht ik een glutenvrije bakdemonstratie geven. Het festival vond ditmaal in Apeldoorn plaats op het Zwitsalterrein. Prima bereikbaar met OV en -fiets of auto.
Op het buitenterrein stond een leuke selectie foodtrucks met voor elk wat wils, van poffertjes tot tosti’s. Er werden workshops gegeven en er waren marktkramen met een uitgebreid aanbod o.a.: taartjes, snoep, hartige lekkernijen, bakingrediënten, kleding, speelgoed, kookboeken. Alles zoals vanouds omlijst met live muziek van diverse artiesten. Ook was er een spannende bakwedstrijd met als thema “Koninklijk bakken”.
Dit jaar was het baktheater in een grote ruimte die mooi was aangekleed, met een goed uitgelicht podium en heerlijk ruime stoelen voor het publiek. Op zondagochtend mocht ik het dagprogramma openen met mijn bakdemo, ik maakte zoete en hartige koekjes: kniepertjes en kaaswafeltjes. Alles uiteraard glutenvrij!
Mijn knapperige kaaswafeltjes recept kan je nu ook zelf bakken, het recept heb ik op de website geplaatst.
In het baktheater stonden die dag nog 3 andere bakkers: finalist van Heel Holland Bakt 2023 Jan Bakt gaf een overheerlijke pizzademo, bakker Niels liet zien hoe hij zijn beroemde sloffengebakjes maakt en als laatste liet Manuela van der Heijden/ Bakkershart zien hoe je tartelettes bakt.
De hele dag werd vakkundig aan elkaar gepraat door chefkok Marcel Philippe Driesenaar, zie zijn Instagram account voor meer info. Hopelijk zal hij volgend jaar ook zelf een optreden geven in het baktheater!
Ik verheug me nu alweer op de Festival Zoet editie van volgende zomer ☼
Geef een reactie