Onlangs kreeg ik een fles frambozen eau de vie, met een nogal scherpe smaak en weinig frambozen aroma.
Omdat in onze tuin een frambozenstruik staat die dit jaar bijzonder veel vruchten droeg, besloot ik de fles eau de vie een tweede kans te geven.
Ik deed een flinke hand vol gehalveerde frambozen in de fles en liet dit 2 weken trekken.
Elke dag schudde ik de fles even en al na een paar dagen veranderde de doorzichtige kleur van de eau de vie in licht roze.
Na 2 weken heb ik de frambozen uit laten lekken in een zeef en de drank met een trechtertje weer in de fles terug geschonken.
De frambozen heb ik natuurlijk niet weggedaan, maar ik heb ze in een kastanjecake verwerkt, een perfecte combinatie.
De kleur van de drank is schitterend diep roze geworden en de smaak heerlijk aromatisch.
Met een ijsklontje en wat extra water een heerlijk digestief.
Geef een reactie