• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Gepaneerde tofoe

17 maart 2019 by Annemieke
Met polenta en provencaalse kruiden gepaneerde tofoe, bruin en knapperig gebakken in olijfolie.
Glutenvrij eten. Schaal vol met tofoe, gepaneerd met polenta en provencaalse kruiden. Gebakken in olijfolie.
Print Pin

Gepaneerde tofoe

Met krokant gebakken polenta en provencaalse kruiden.
Soort Hoofdgerecht
Speciale wensen Vegan
Totale tijd 15 minuten minuten
Personen 2

Ingrediënten

  • 300 gram Tofoe - Ik gebruikte de biologische van de Jumbo
  • 75 gram glutenvrij paneermeel - Ik gebruikte daarvoor polenta, grof
  • 1 eetlepel Provencaalse kruiden - Naar smaak
  • Peper en zout - Naar smaak

Instructies

  • Snijd de tofoe in 3 plakken van ongeveer 1 cm.
  • Meng de polenta met de kruiden en zout en peper in een groot bord.
  • Wentel de plakken tofoe in de polenta en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie tot ze mooi bruin en knapperig zijn.

Tips

Dit gerecht kan je gemakkelijk aanpassen door andere kruiden te gebruiken. Maak bijvoorbeeld ook eens een aziatische variant met komijn en koriander en wat chilipoeder, of met masala kruiden.

In mijn blog: Valkuilen in het glutenvrije schap, beschrijf ik mijn zoektocht naar lekker en betaalbaar paneermeel.

Category: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:twee marsepeinen ganzen in een witte schaalZelf marsepein maken, voor beestjes of figuurtjes
Volgend bericht:Drie redenen om teff te etenTeff volkoren producten

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl