
Gepaneerde tofoe
Met krokant gebakken polenta en provencaalse kruiden.
Personen 2
Ingrediënten
- 300 gram Tofoe - Ik gebruikte de biologische van de Jumbo
- 75 gram glutenvrij paneermeel - Ik gebruikte daarvoor polenta, grof
- 1 eetlepel Provencaalse kruiden - Naar smaak
- Peper en zout - Naar smaak
Instructies
- Snijd de tofoe in 3 plakken van ongeveer 1 cm.
- Meng de polenta met de kruiden en zout en peper in een groot bord.
- Wentel de plakken tofoe in de polenta en bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie tot ze mooi bruin en knapperig zijn.
Tips
Dit gerecht kan je gemakkelijk aanpassen door andere kruiden te gebruiken. Maak bijvoorbeeld ook eens een aziatische variant met komijn en koriander en wat chilipoeder, of met masala kruiden.
In mijn blog: Valkuilen in het glutenvrije schap, beschrijf ik mijn zoektocht naar lekker en betaalbaar paneermeel.