
Met deze blog wil ik iedereen laten zien wat er allemaal mogelijk is als je zelf glutenvrij brood gaat bakken.
Om lekker en gezond brood te bakken heb je slechts glutenvrij meel, water, zout, gist en een bindmiddel nodig. De meeste broden uit de supermarkt zijn lang houdbaar en bevatten véél meer dan 5 ingrediënten. Als je zelf brood bakt, weet je precies wat er voor ingrediënten in je brood zitten. Er zijn steeds meer glutenvrije meelsoorten te koop, probeer bijvoorbeeld eens een brood te bakken met boekweitmeel, teff, haver of sorghum.
Het mengen kan gewoon met de hand. Dus je hebt geen ingewikkelde keukenapparatuur nodig. Voor grotere hoeveelheden is een keukenmachine natuurlijk wel handig;-)
Het is echt mogelijk om glutenvrij brood te bakken met een mooie luchtige structuur en een knapperige korst.
Maar glutenvrij bakken vraagt vaak om andere methodes én ingrediënten. Tarwemeel kan bijvoorbeeld niet 1 op 1 worden vervangen door glutenvrij meel.





Workshops
De workshop gistbrood bakken geef ik momenteel als privé les. Stuur me even een berichtje als je wilt overleggen over een geschikte datum en tijd.
De workshop desembrood bakken is bijna klaar, zodra die geboekt kan worden, vermeld ik dat in de nieuwsbrief!
Nieuwsbrief inschrijfformulier onderaan dit bericht ↓↓↓




