• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Glutenvrijebrood Jumbo, geweldig gerezen brood gebakken met broodmix

Gluten­vrije brood­mix Jumbo

18 februari 2022 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Bakken met een glutenvrije broodmix

Wat zijn de voor- en nadelen van bakken met een glutenvrije broodmix?
Uit de nieuwe glutenvrije productenlijn van de Jumbo, probeerde ik de broodmix.

Volgens de instructies op het pak moet je nog een ei (ik gebruikte biologisch), gist en zonnebloemolie toevoegen. Dit brengt het totaalbedrag op € 2,42 voor een brood dat gebakken 780 gram weegt.
Dat is stukken goedkoper dan een kant-en-klaar brood. Je bent bijna 2x zo goedkoop uit in vergelijking met de goedkoopste glutenvrije supermarktbroden.

Ik vind dit glutenvrije brood van de Jumbo erg lekker en luchtig. Alleen zal ik de volgende keer wel wat extra zout toevoegen want ik vind het brood wat flauw van smaak.
Deze broodmix is een perfecte oplossing voor als je lekker vers brood wilt eten, maar geen tijd hebt om een recept met eigen meelmix te maken.

glutenvrij brood Jumbo ingredientenlijst

In de ingrediëntenlijst staan allemaal gezonde producten genoemd: teff, zonnebloempitten, sesamzaad, lupinemeel en lijnzaad. Maar in vergelijking met een zelf samengestelde meelmix, bevat deze Jumbo mix nog een hoop extra ingrediënten. Zoals bijvoorbeeld vier E-nummers: xanthaan, difosfaten, natriumcarbonaat, glucono-delta-lacton en kleurstof: karamel. Door de toevoeging van weipoeder is deze broodmix helaas niet lactosevrij.

Aangezien ik geen broodbakmachine heb, volgde ik de bereidingsinstructies voor de oven.
Bij de ingrediënten staat 5 gram eivervanger genoemd. Voor het gemak ga ik er maar van uit dat die 5 gram 1 ei vervangt.
De eerste instructie zegt dat je broodmix, olie en ei tot een soepel deeg moet mengen. Dit lijkt mij onmogelijk, 450 gram meel met 90 gram vocht blijft een droge boel.
Daarna moet je de gist en het water 2 minuten roeren. Ook dit lijkt mij een onnodige instructie.

Hierna ben ik maar overgegaan op mijn eigen brood bak ervaring. Na een uurtje rijzen en een half uur bakken, haalde ik een hartstikke mooi en lekker vers brood uit de oven. Zie mijn recept hieronder.

Ik heb de Jumbo een mail gestuurd over de bakinstructies op de verpakking. De reactie van Jumbo klantenservice: “Bedankt voor de tip. Wij zullen naar de bereidingswijze kijken en zullen deze duidelijker maken/aanpassen waar nodig.“

aangesneden glutenvrijbrood Jumbo met mooie luchtige structuur
Afdrukken Pin

Glutenvrij brood van Jumbo

Recept instructies van Annemieke
Soort Lunch, Ontbijt
Speciale wensen glutenvrij
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 40 minuten
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 50 minuten

Ingrediënten

Benodigdheden

  • bakvorm van 25x9x8
  • 1 pak glutenvrije broodmix Jumbo
  • 350 gram lauw water
  • 1 ei
  • 40 gram zonnebloemolie
  • 7 gram gist
  • eventueel wat extra zout naar smaak

Instructies

  • Alles 5 minuten mengen en in een ingevette bakvorm een uurtje laten rijzen.
  • Ruim een half uur bakken op 220° met onder- en bovenwarmte. Wanneer je meerdere broden tegelijkertijd bakt, zal de de baktijd wat langer zijn.

Geen tijd om te bakken? In mijn glutenvrije agenda vind je actuele supermarkt aanbiedingen.

Glutenvrijebrood Jumbo, geweldig gerezen brood gebakken met broodmix

Tip! Het deeg zeker niet langer laten rijzen dan 1 uur, want als het brood te lang rijst, verliest het zijn mooie structuur. De luchtbellen worden dan te groot, waardoor het deeg zijn kracht verliest en het brood in kan storten.

Sinds vorige week bak ik met een electrische oven. Dat is even wennen aan alle nieuwe ovenstanden. Heb je hier ervaring mee, ik hoor graag wat jullie favoriete brood bak stand is! Wil je een reactie achterlaten onder dit bericht?

Aangesneden rond glutenvrij wit brood, gebakken in een pan

 

Wil je beter glutenvrij brood leren bakken?

Boek nu je workshop

 

Lees ook over de andere broden die ik reeds uitprobeerde in deze test serie:

Heel glutenvrij brood, gebakken met de AH vrij van gluten meergranen broodmix.

AH meergranen broodmix

Schar broodmix glutenvrij, rozijnen walnotenbrood

Schär bruinbroodmix

mooi bruin gebakken brood van de Lidl broodmix, op een rooster

Lidl broodmix

Categorie: Brood, Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Ontbijt en lunch Tags: glutenvrij bakken, tips

Vorig bericht: «Empotato, glutenvrije empanada Hore­cava Amsterdam, gluten­vrij beurs­nieuws
Volgend bericht: Lidl brood­bak­mix Lidl glutenvrije broodmix, het bruine brood werd net zo mooi als het brood op de foto van de verpakking!»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Reacties

  1. nico

    23 maart 2020 om 22:45

    Ik had bij het meel 3 eieren toegevoegt en ik kreeg een zeer luchtig brood (eigenlijk een beetje te luchtig er zaten redelijk grote gaten in het brood) dus mijn volgende probeer ik met 1 ei

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      24 maart 2020 om 09:56

      Beste Nico,
      Heb je het totale vochtgehalte verminderd toen je meer eieren gebruikte? Als je 3 eieren gebruikt in plaats van 1 ei, zal je ongeveer 100 gram minder water moeten toevoegen. Ben benieuwd hoe je volgende brood met 1 ei wordt, succes!

      Beantwoorden
      • Joey Navinsky

        20 november 2020 om 19:54

        de jumbo mix is perfect.. ik doe 2 eieren erin, maakt het lekker luchtig…AH mix viel tegen..

        Beantwoorden
        • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

          23 november 2020 om 09:35

          Beste Joey,
          Leuk om je bevindingen te horen. Gebruik je de eieren in plaats van water, of voeg je het extra toe?

          Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2022 Annemiekeglutenvrij.nl