• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
zelf gemaakte glutenvrije kataifi op een blauw bordje

Zelf gluten­vrij kataifi­deeg maken

5 april 2022 by Annemieke
zelf gemaakte glutenvrije kataifi op een blauw bordje

Als er geen camera’s draaien in je keuken is het een stuk makkelijker om zelf kataifideeg te maken dan voor de kandidaten in de tent bij Heel Holland Bakt.

Voor het deeg mengde ik ongeveer gelijke delen maïzena en water tot een dun beslag. Je kunt je recept natuurlijk verrijken met olie, zout en eventueel andere glutenvrije meelsoorten.

Je beslag moet net dik genoeg zijn zodat je het in dunne sliertjes in de koekenpan kan spuiten. Ik gebruikte daar een spuitzak voor waar ik een heel klein puntje van af knipte. Je kan ook een halve liter petfles gebruiken waarbij je een klein gaatje maakt in de dop met een stopnaald of spijkertje. Dat werkt vast beter dan de inferieure plasticflesjes die de HHB kandidaten kregen om hun kataifideeg te maken. Ik had echt met ze te doen met die doppen die steeds los schoten;-(

Technische opdracht van Heel Holland Bakt 2022 aflevering 3

Verwarm een koekenpan op een laag vuur.  Spuit vervolgens het beslag met een constante beweging heen en weer in de pan, zodat je lange dunne sliertjes krijgt. Binnen een paar seconden is het deeg in de pan gaar en kan je het voorzichtig met een spatel uit de pan op een bord schuiven.

Het werkt net als bij chocolade decoraties maken, je moet constant druk op de spuitzak blijven geven zodat het beslag in een gelijkmatige stroom in de pan terecht komt. Anders krijg je te dikke of te dunne sliertjes of er ontstaan onregelmatigheden zoals druppeltjes.

Het is handig als je de vulling voor de kataifi al klaar hebt staan. Zodra je voldoende gebakken deegsliertjes hebt kan je ze gaan vullen. Voordat de kataifi de oven in gaan om te bakken bestrijk je ze nog met gesmolten boter. Serveer de bruin gebakken kataifi met wat honing en gehakte pistache nootjes.

Voor de vulling kan je het Heel Holland Bakt recept volgen.

Bekijk mijn filmpje hieronder waarin je precies kunt zien hoe ik het kataifideeg heb gemaakt:

Category: Glutenvrij eten, Patisse­rie, Tips en techniek­­­Tag: glutenvrij bakken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Glutenvrij pizzadeeg maken. Bruin en knapperig gebakken pizza met mooie grote luchtbellen in de pizzabodem. Met op de achtergrond een pizzaschep.Gluten­vrij pizza­deeg maken
Volgend bericht:Das­look pesto receptBloeiende daslook

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl