• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Glutenvrij pizzadeeg maken. Bruin en knapperig gebakken pizza met mooie grote luchtbellen in de pizzabodem. Met op de achtergrond een pizzaschep.

Gluten­vrij pizza­deeg maken

18 april 2022 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Ooooooh pizza! Lekker én makkelijk, met een meelmix, wat water, zout en gist maak je in een handomdraai een heerlijk glutenvrij pizzadeeg. Als je dat eenmaal onder de knie hebt, kan je gaan variëren naar smaak.

Het vormen van het deeg is een leuk werkje. Gebruik voldoende glutenvrij meel om te strooien om het plakken en scheuren van je deegbol tegen te gaan. Ik rol mijn pizza meteen uit op een stuk bakpapier. Zo kan ik het met bakpapier en al op de bakplaat schuiven. Duw het deeg voorzichtig met je handen tot een mooie platte schijf of een rechthoek. Je kan hiervoor ook een deegroller gebruiken. Rol je deeg uit tot een vorm die in je oven past.

Tip: Zorg ervoor dat je aan de randen een iets dikker deeg hebt, daardoor blijft je vulling goed op de pizzabodem liggen.

Houd je van een dikke of een dunne pizzabodem? Dan zal je daar je oventemperatuur en baktijd op aan moeten passen. Sowieso is het moeilijk om een precieze baktijd en temperatuur aan te geven die voor iedereen goed werkt omdat elke oven anders is. Maar dit pizzadeeg is zo makkelijk en snel gemaakt, dat het geen straf is om er een paar keer mee te experimenteren😉

Beleg je pizza met je favoriete ingrediënten. Maar zorg ervoor dat je niet teveel en te vochtige vulling gebruikt want dat maakt het extra lastig om je pizza mooi gaar en knapperig te bakken. Voor de pizza op de foto’s gebruikte ik kant-en-klare pesto, maar het is natuurlijk nog lekkerder als je zelf pesto maakt. Of gebruik eens een tomatensaus i.p.v. pesto. Als je wat tomatensaus over hebt van een pasta gerecht, zet je daar de staafmixer even op en klaar ben je. Of pureer voor een snelle tomatensaus een blikje tomatenpuree met een uitje, knoflook, Italiaanse kruiden en peper.

Succes met bakken!

glutenvrije gebakken pizza met mooie luchtbellen in de bodem.
Afdrukken Pin

Glutenvrij pizzadeeg

Met maar weinig ingrediënten maak je makkelijk een heerlijke pizza!
Soort Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Italiaans
Speciale wensen glutenvrij
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Rijstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 25 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram Schär B glutenvrije meelmix
  • 4 gram droge gist - glutenvrij
  • 2 gram zout
  • optioneel peper
  • optioneel gedroogde kruiden zoals oregano of Italiaanse kruidenmix
  • 180 gram lauw water

Vulling

  • Beleg je pizza naar wens met je favoriete ingrediënten zoals groente, kaas, olijven, artisjokken etc. - De pizza op de foto is gemaakt met pesto, feta en geraspte belegen kaas.

Instructies

  • Vermeng alle droge ingrediënten. Voeg daarna het water toe en meng goed door met een pollepel of de keukenmachine met vlinderhaak. Laat dit deeg een paar minuutjes rusten voordat je het uit gaat rollen.
  • Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot de gewenste vorm en dikte. Zorg dat de randen van je deeg iets dikker zijn dan het midden van je pizza, hierdoor blijft je vulling mooi op je pizza liggen.
  • Laat het uitgerolde pizzadeeg rijzen op een warme vochtige plek. Zet het bijvoorbeeld in de uitgeschakelde oven met een beker heet water ernaast.
  • Zodra je pizzabodem mooi gerezen is kan je deze beleggen met je gekozen vulling (rijstijd is afhankelijk van je deeg- en kamertemperatuur).
  • Bak je pizza in een voorverwarmde oven voor ongeveer 10 à 20 minuten op hoge temperatuur. Ik bakte mijn pizza 15 minuten op 240°.

Categorie: Diner, Glutenvrij eten, Tips en techniek­­­ Tags: glutenvrij bakken

Vorig bericht: «Bakkerijwereld keukeninrichting van AnnemiekeGlutenvrij Bakkerij­wereld
Volgend bericht: Zelf gluten­vrij kataifi­deeg maken Glutenvrije kataifi met zelfgemaakt deeg»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl