Afgelopen maandag ging ik een dagje naar Rotterdam. Ik kwam er al snel achter dat de maandag voor cultuurbezoek geen goede keuze is, praktisch alle musea zijn die dag namelijk gesloten. Gelukkig was het wel een geschikte dag om op zoektocht te gaan naar glutenvrije hotspots. Lees hieronder mijn verslag van een dagje glutenvrij in Rotterdam.
Koffie
Als je met de trein naar Rotterdam reist dan ben je meteen midden in de stad. We liepen aan de achterkant het station uit, een rustige woonwijk in en al na 5 minuten streken we neer op een gezellig terras voor een koffie bij café Booon. We konden kiezen uit twee glutenvrije zoetigheden. De pistache cannoli die we kozen was wat plakkerig en zoet, daar moet je van houden. Gek genoeg lag er naast ons koffie kopje toch een gewoon koekje, terwijl we gevraagd hadden om glutenvrije opties. Het blijft toch altijd oppassen geblazen met kruisbesmetting!

We vervolgden onze weg onder het spoor door verder de stad in voor een fikse wandeling over de Erasmusbrug en vervolgens richting de oude haven. Ik kwam vroeger vaak in Rotterdam voor repetities en concerten, in de tijd dat ik nog contrabas speelde in orkest Sinfonia Rotterdam. Erg leuk om nu ook een andere kant van Rotterdam te ontdekken.
Uiteindelijk kwamen we aan bij de Markthal waar we wilden gaan lunchen. Ik had gelezen over de glutenvrije arepa’s die je bij het stalletje van Erikucha kan eten, en daar was ik erg nieuwsgierig naar. Een arepa is een gebakken broodje dat wordt gemaakt van voorgekookt maismeel.
Lunch
Gelukkig was er plek vrij aan de bar om even uit te rusten van onze wandeling. De arepa’s werden geserveerd met maar liefst 3 soorten sauzen. De pittige- en de koriandersaus waren mijn favoriet, echt verrukkelijk. Bij Erikucha kom ik zeker nog eens terug om ook de andere arepa vullingen te proeven.

Weer aangesterkt vervolgden we onze weg naar boekhandel de Slegte om in hun kookboekencollectie te neuzen. Ik bladerde in het Handboek voor de Banketbakker uit 1950, een echte klassieker, maar besloot het in de kast te laten staan. Uiteindelijk kon ik de verleiding niet weerstaan en kocht toch 2 boeken: Bakken met Bonen en het vegan kookboek Bish Bash Bosh.
Op het terras van Nine Bar is het goed toeven, vlak bij de drukte van de Markthal en station Blaak is het een oase van rust. De koffie en ijskoffie waren erg goed. En ook de pecan bar, die apart in plastic verpakt was, smaakte lekker. Wel erg zoet, maar omdat de koffie flink sterk was, combineerde het bijzonder goed.
Diner
Op loopafstand van de Markthal vind je Restaurant O’Pazzo, dit restaurant heeft een heel mooie inrichting waar je gezellig kan zitten. Maar wij besloten om pizza’s af te halen omdat het nog wat vroeg in de middag was om al te gaan eten. Let wel op dat het keukenpersoneel een pauze heeft tussen 4 en 5 uur ’s middags.
Eenmaal thuisgekomen hebben we de pizza’s nog even in de oven opgewarmd. De pizzabodems waren wat bleek, maar niet taai zoals je soms elders geserveerd krijgt. Vooral de Pizza Diavolo Rosso vond ik erg smakelijk! Echt een prima afsluiting van een gezellige glutenvrije dag in Rotterdam.
Geef een reactie