• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
Glutenvrije pizza met spinazie van restaurant O'pazzo in Rotterdam

Glutenvrij Rotterdam

20 september 2023 by Annemieke

Afgelopen maandag ging ik een dagje naar Rotterdam. Ik kwam er al snel achter dat de maandag voor cultuurbezoek geen goede keuze is, praktisch alle musea zijn die dag namelijk gesloten. Gelukkig was het wel een geschikte dag om op zoektocht te gaan naar glutenvrije hotspots. Lees hieronder mijn verslag van een dagje glutenvrij in Rotterdam.

Koffie

Als je met de trein naar Rotterdam reist dan ben je meteen midden in de stad. We liepen aan de achterkant het station uit, een rustige woonwijk in en al na 5 minuten streken we neer op een gezellig terras voor een koffie bij café Booon. We konden kiezen uit twee glutenvrije zoetigheden. De pistache cannoli die we kozen was wat plakkerig en zoet, daar moet je van houden. Gek genoeg lag er naast ons koffie kopje toch een gewoon koekje, terwijl we gevraagd hadden om glutenvrije opties. Het blijft toch altijd oppassen geblazen met kruisbesmetting!

We vervolgden onze weg onder het spoor door verder de stad in voor een fikse wandeling over de Erasmusbrug en vervolgens richting de oude haven. Ik kwam vroeger vaak in Rotterdam voor repetities en concerten, in de tijd dat ik nog contrabas speelde in orkest Sinfonia Rotterdam. Erg leuk om nu ook een andere kant van Rotterdam te ontdekken.
Uiteindelijk kwamen we aan bij de Markthal waar we wilden gaan lunchen. Ik had gelezen over de glutenvrije arepa’s die je bij het stalletje van Erikucha kan eten, en daar was ik erg nieuwsgierig naar. Een arepa is een gebakken broodje dat wordt gemaakt van voorgekookt maismeel.

Lunch

Gelukkig was er plek vrij aan de bar om even uit te rusten van onze wandeling. De arepa’s werden geserveerd met maar liefst 3 soorten sauzen. De pittige- en de koriandersaus waren mijn favoriet, echt verrukkelijk. Bij Erikucha kom ik zeker nog eens terug om ook de andere arepa vullingen te proeven.

Weer aangesterkt vervolgden we onze weg naar boekhandel de Slegte om in hun kookboekencollectie te neuzen. Ik bladerde in het Handboek voor de Banketbakker uit 1950, een echte klassieker, maar besloot het in de kast te laten staan. Uiteindelijk kon ik de verleiding niet weerstaan en kocht toch 2 boeken: Bakken met Bonen en het vegan kookboek Bish Bash Bosh.

Op het terras van Nine Bar is het goed toeven, vlak bij de drukte van de Markthal en station Blaak is het een oase van rust. De koffie en ijskoffie waren erg goed. En ook de pecan bar, die apart in plastic  verpakt was, smaakte lekker. Wel erg zoet, maar omdat de koffie flink sterk was, combineerde het bijzonder goed.

Diner

Op loopafstand van de Markthal vind je Restaurant O’Pazzo, dit restaurant heeft een heel mooie inrichting waar je gezellig kan zitten. Maar wij besloten om pizza’s af te halen omdat het nog wat vroeg in de middag was om al te gaan eten. Let wel op dat het keukenpersoneel een pauze heeft tussen 4 en 5 uur ’s middags.

Eenmaal thuisgekomen hebben we de pizza’s nog even in de oven opgewarmd. De pizzabodems waren wat bleek, maar niet taai zoals je soms elders geserveerd krijgt. Vooral de Pizza Diavolo Rosso vond ik erg smakelijk! Echt een prima afsluiting van een gezellige glutenvrije dag in Rotterdam.

Category: Bakker­ij­en en Hot­spots, Glutenvrij etenTag: eropuit, koffie, tips, uit eten

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Glutenvrije afhaalpizza's van Mrs. ItalyMrs. Italy glutenvrije afhaalpizza’s
Volgend bericht:Glutenvrije Arepa’s in de Markthal RotterdamGlutenvrije arepa van Erikucha in de Markthal Rotterdam

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl