• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Glutenvrij stokbrood maken met desem

7 augustus 2019 by Annemieke

Zelf glutenvrij stokbrood bakken, vult je keuken met een verrukkelijke broodgeur.

glutenvrij desem, sterk werkend boekweitdesem in een glazen pot

Het BBQ seizoen is al in volle gang. Voor mensen die vegetarisch en/of glutenvrij willen eten, zijn bbq’s niet altijd de makkelijkste maaltijden.
Mis jij ook een lekker glutenvrij stokbrood om alvast wat te kunnen snoepen terwijl de bbq wordt aangestoken? Of om dat laatste beetje saus van je bord te krijgen?!

Glutenvrij stokbrood kan je in de grotere supermarkten en speciaalzaken kant en klaar kopen. Lang houdbaar brood, verpakt in plastic.
Zelf stokbrood bakken, vult je keuken met een verrukkelijke broodgeur. En warm op tafel gezet, maakt het elke soep of welk gerecht dan ook, helemaal af.

Omdat dit glutenvrije stokbrood met een klein beetje gist én desem is gemaakt, blijft het langer lekker en valt het niet na een dag kruimelend uit elkaar.

Als ik na wat dagen toch nog een stukje stokbrood over heb, snijd ik het door de midden en bak het eventjes in de koekenpan. Heerlijk met roomboter en grof zeezout.

Dit desem stokbrood is vegan, het bevat de volgende ingrediënten: water, boekweitmeel, glutenvrij havermeel (zelf gemalen), Doves witte meelmix, zout, suiker, xanthaan, gist.

glutenvrij stokbrood met desem, drie ingesneden, maar ongerezen stokbroden op een bakplaat met gaatjes

Ik maakte drie verschillende versies, het rechter stokbrood heb ik met een spuitzak opgespoten, de andere twee zijn gevormd. Aan het middelste exemplaar voegde ik wat extra meel toe, waardoor het makkelijker werd om te vormen. Maar daardoor wel ietsje minder luchtig.

Glutenvrij broodbakken is een enorme zoektocht. Er zijn zoveel variabelen: verschillende meelsoorten, bindmiddelen, bakmethodes en oventemperaturen.
Regelmatig ontdek ik nieuwe dingen. Zo ontdekte ik onlangs een methode waardoor ik de helft minder bindmiddel kan gebruiken! In mijn brood workshops vertel ik daar meer over.

glutenvrij desemstokbrood, drie stokbroden met plastic bedekt, die liggen te rijzen op een bakplaat met gaatjes
glutenvrij desemstokbrood, drie gerezen stokbroden op een bakplaat met gaatjes

Dit stokbrood is ook heerlijk met een kop krombekbonen soep, dan heb je een volledige vegan maaltijd.

glutenvrij stokbrood met desem, drie gebakken stokbroden op een bakplaat met gaatjes

De workshop glutenvrij brood bakken staat in de agenda.

Echt geen tijd om zelf brood te bakken? Mijn favoriete glutenvrije supermarkt brood is het Yam desembrood, te koop bij de Jumbo. Je moet het brood zelf nog snijden. Het gedeelte dat ik niet meteen eet, vries ik altijd in.

Category: Brood, Glutenvrij eten, Tips en techniek­­­Tag: glutenvrij bakken, glutenvrij koken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:glutenvrije pasta met olijven, walnoten, verse doperwtten en muntZomers pasta recept voor op de camping
Volgend bericht:Krombekbonen soepkrombekbonen soep, grote pan vol met veel groentes en stokbroden op de achtergrond

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl