• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke

Glutenvrij zaden en pittenbrood recept

16 januari 2025 by Annemieke
Glutenvrij zaden en pitten brood recept

Al een tijdlang was ik bezig om een basisrecept te maken voor een glutenvrij zaden en pittenbrood. Ik wilde een glutenvrije variatie op roggebrood ontwikkelen. Een compact broodje vol met zaden, noten en pitten met een stevige bite. Toen ik opeens een kookprogramma voorbij zag komen op 24Kitchen van Mary Berry, Love to Cook. Ze maakte een luxe versie van Noors roggebrood, met pecannoten en dadels. Niet echt een basisrecept dus, maar het zag er echt heerlijk uit.

Ik heb het recept ongeveer onthouden en de volgende dag meteen geprobeerd na te maken. Uiteraard wel met een paar aanpassingen, want dat kan ik nooit laten.

Alle ingrediënten in dit recept zijn van nature glutenvrij. Als je zorgt dat er geen kruisbesmetting met gluten van de ingrediënten plaatsvindt en je werkt in een schone keuken, dan wordt dit een heerlijk glutenvrij broodje, dat je met een gerust hart aan je vrienden of familie met coeliakie voor kan schotelen.

Ik snijd dunne plakjes van dit broodje en vind het lekker om gewoon zo te eten, of met een plakje kaas of wat boter.

Hieronder mijn versie van Mary Berry’s recept voor luxe glutenvrij zaden en pittenbrood. Je hebt het beslag zo gemaakt, door simpelweg alle ingrediënten goed door te roeren. Vervolgens moet het broodje wel vrij lang bakken omdat het zo compact is, maar zodra het in de oven staat heb je er weinig omkijken naar.

Je kan variëren met de noten en zaden en pitten die je gebruikt. Pecan noten zijn natuurlijk verrukkelijk, maar ook vrij prijzig. Gebruik gewoon wat je in huis hebt. Ik had nog een klein restje pecannoten en heb die aangevuld met walnoten. Het chiazaad kan bijvoorbeeld door lijnzaad worden vervangen, maar de smaak van lijnzaad kan wel wat overheersend zijn, daar moet je van houden.

Glutenvrij zaden en pitten brood recept
Print Pin

Zaden en pittenbrood recept

Een heerlijk stevig glutenvrij broodje bomvol noten, zaden, pitten en dadels. Makkelijk recept, het beslag hoeft niet te rijzen voordat het de oven ingaat. Dus nadat je alle ingrediënten hebt gemixt, kan het brood meteen gebakken worden.
Soort Brood
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij, makkelijk recept
Voorbereiding 15 minuten minuten
Kooktijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 15 minuten minuten

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Bakblik van 10×20 met bakpapier bekleed

Ingrediënten

  • 4 eieren M
  • 150 gram walnoten en/of pecannoten, fijngehakt
  • 75 gram pompoenpitten
  • 75 gram zonnebloempitten
  • 75 gram sesamzaad
  • 50 gram dadels, in stukjes (gewicht zonder pit)
  • 30 gram chiazaad
  • 25 gram olijfolie
  • 4 gram zout
  • 3 gram bakpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170° boven- en onderwarmte.
  • Doe alle ingrediënten in een grote bak, en roer door totdat alles goed gemengd is.
  • Stort het beslag in het bakblik dat bekleed is met bakpapier.
  • Plaats het brood op de onderste richel van de oven. Bak het brood ±60 minuten op 170°. Controleer halverwege de baktijd of het brood niet te donker wordt. Als de korst al te donker wordt, kan je de temperatuur van de oven wat lager draaien of het brood met aluminiumfolie afdekken.
  • Haal het brood uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Tips

Tips: varieer met het gebruik van andere noten, zaden en pitten.
Category: Brood, Glutenvrij eten, Glutenvrije receptenTag: gezond, glutenvrij bakken, koolhydraatarm, volkoren

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Glutenvrij meel. Wit meel op een donker aanrecht, waar het woord glutenvrij in geschreven staat.Glutenvrije meelsoorten
Volgend bericht:Ricottataart met chocolade en sinaasappel

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl