• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Glutenvrije oma’s cake met nectarines

10 september 2019 by Annemieke

Gelukkig heb ik van mijn Beppe én Nona nog recepten die ik af en toe maak. Zoals dit glutenvrij cake recept.

Glutenvrije oma's cake met nectarine, puntje cake met vork op een roodbruin schoteltje
Glutenvrije oma's cake met nectarine, doorsnede van een cakepunt met daarachter de aangesneden cake op een glazen plateau

Ik ben altijd recepten aan het verzamelen. Mijn kasten puilen uit van de kookboeken.
Jaren geleden ben ik begonnen met het bijhouden van een kookschriftje. Dat staat vol met krabbels van recepten die ik op vakantie heb verzameld, heb gekregen van vrienden, in restaurants heb losgepeuterd, zelf heb bedacht en natuurlijk familie recepten. Zoals ook dit glutenvrij cake recept met nectarines.

Gelukkig heb ik van mijn Beppe én Nona nog recepten die ik af en toe maak. Mijn Nona hield ook recepten boekjes bij. Mijn moeder maakt daar nog altijd de Schwarzwälderkirsch taart uit, elke verjaardag een grote favoriet!

Vorige week maakte ik uit mijn kookschrift het recept van mijn Beppe’s fruitcake.
Ik heb het een beetje aan moeten passen aan mijn glutenvrije dieet én het seizoen.
Het originele recept is voor appeltaart. Maar ik had een doos met nectarines die allemaal tegelijk rijp waren. Dus die heb ik in plaats van appels gebruikt.

Heerlijk smeuïg glutenvrij cake recept, dat je met elk seizoensfruit kan maken.

Glutenvrij cake recept van oma met nectarine, cakepunt met mooi glimmende grote nectarine stukken.
Print Pin

Oma's cake met nectarines

Dit recept komt origineel van mijn oma, maar ik gaf er mijn eigen glutenvrije draai aan.
Soort Toetje
Speciale wensen glutenvrij
Voorbereiding 20 minuten minuten
Baktijd 50 minuten minuten
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten minuten

Ingrediënten

  • 125 gram boter - op kamertemperatuur
  • 125 gram suiker
  • 3 eieren - gesplitst
  • 200 gram glutenvrij meel - ik gebruik wit meel van het merk Doves, dat is een meel mix zonder toegevoegd bindmiddel
  • 8 gram bakpoeder
  • mespuntje xanthaangom - (als je een glutenvrije meelmix gebruikt mét bindmiddel, laat de xanthaan dan achterwege)
  • 3 eetlepels melk
  • 6 nectarines - of ander seizoensfruit

Instructies

  • Roer de boter met de suiker tot een romige massa.
  • Voeg de eidooiers toe.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en xanthaangom boven de kom met het boter/ei mengsel. Mix goed door.
  • Voeg de eetlepels melk 1 voor 1 toe. Voeg eventueel wat extra melk toe als je denkt dat je beslag nog te dik is. Dat kan gebeuren als je bijvoorbeeld een andere glutenvrije meelmix gebruikt.
  • Klop de eiwitten in een schone droge schaal. Spatel voorzichtig in 3 delen door het cake beslag.
  • Vet de springvorm in met boter en bestuif licht met wat glutenvrij meel. Doe het beslag in de vorm.
  • Was de nectarines, ontpit ze en snijd in kwarten. Verdeel de nectarines over het beslag. Bestrooi eventueel nog met een beetje suiker.
  • Bak de cake ongeveer 50 minuten op 170 graden. Of totdat de cake gaar is en mooi lichtbruin is gebakken. De baktijd kan verschillen per oven.

Probeer ook eens de recepten voor geconfijte sinaasappel, gestoofde kweeperen, bitterkoekjes of pecankoekjes van mijn moeder te maken.


Gekonfijte bloedsinaasappel schillen in een glazen pot
sinaasappels confijten recept

bitterkoekjes recept, stapel bruin gebakken glutenvrije bitterkoekjes
bitterkoekjes recept

schaal vol pecankoekjes van pâte sucrée
pecankoekjes recept
Category: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rieTag: fruit, glutenvrij bakken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:DouglasDelights, assortiment met taartjes op een plateau, bovenaanzichtDouglasDelights Amsterdam
Volgend bericht:Zelf linzenmeel makenouderwetse weegschaal met rode linzen

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl