Verjaardagen, bruiloften en partijen, zijn allemaal goede aanleidingen om de keuken in te gaan om feestelijke glutenvrije taarten te bakken. Ik vind het heerlijk om eerst dagenlang te bedenken wat ik zal gaan maken. In mijn huis liggen dan overal stapels kookboeken met papiertjes ertussen, opengeslagen kookboeken en vol gekrabbelde ideeën- en boodschappenlijstjes.
Hartje zomer kan je beter geen slagroomtaart serveren en midden in de winter geen aardbeientaart.
Nu de herfst vol is losgebarsten krijg ik weer zin om met kastanjes en walnoten aan de slag te gaan. Kastanje cake en Engadiner walnotentaart zijn dit seizoen altijd mijn favoriet.
Uiteraard houd ik rekening met de wensen van de feestgangers en de omstandigheden van de feestlocatie.
De beperkingen van mijn eigen keuken en koeling zijn van invloed. Ook logistieke problemen spelen mee, hoe worden de taarten uiteindelijk vervoerd en hoeveel koeling is er op de feest locatie aanwezig. Ook aan alle randvoorwaarden om de taarten mooi te kunnen presenteren en te eten moet gedacht worden; servies, bestek, servetten, messen, taartscheppen, tafelkleden etc.
Een leuke puzzel!
Het allerleukste vind ik het als iedereen op een feest glutenvrije taart eet, zonder het door te hebben. Op die manier is er geen gevaar voor kruisbesmetting en kan iedereen onbezorgd genieten.
Maar eens kijken wanneer de volgende festiviteit in mijn agenda staat…
Geef een reactie