Met het BBQ seizoen weer voor de deur, ben ik alvast glutenvrije hamburger broodjes gaan maken. Een gedeelte heb ik ingevroren, zodat ik ze tevoorschijn kan halen zodra de eerste BBQ wordt aangestoken!
Voor het maken van mijn glutenvrije hamburger broodjes gebruikte ik de witte broodmix van Vemondo, die ik kocht bij de Lidl. De Lidl heeft af en toe glutenvrije actieweken en dan sla ik mijn slag. Uiteraard kan je ook een andere bakmix gebruiken, volg dan de aanwijzingen op de verpakking, want de bereidingswijze kan nogal verschillen.
Maak eens een vegetarische hamburger, probeer mijn aduki bonenburger recept.
Wil je liever een andere bakmix gebruiken of een heel brood bakken? Lees dan mijn blogs over de bruin broodmix van Vemondo, Schär Mix it Dunkel of de Jumbo bruin broodmix.
Hamburger broodjes maken
Met dit recept kan je 16 hamburger broodjes maken. Een gedeelte kan je natuurlijk invriezen voor een volgende keer.
Personen 16 broodjes
Ingrediënten
- 1 pak Vemondo witte broodmix van de Lidl - 450 gram en 7 gram droge gist
- 50 gram olie - zonnebloemolie
- 20 gram donkere basterdsuiker
- 450 gram water
- 100 gram sesamzaadjes
Instructies
- Meng alle ingrediënten, behalve de sesamzaadjes, een aantal minuten goed door elkaar. Laat 15 minuten afgedekt rusten.
- Bestuif je werkblad met een klein beetje glutenvrij meel. Vervolgens verdeel je het deeg in 16 stukjes van 60 gram. Dit kan je handig doen door een grote rol te vormen die je in vieren deelt en daarna alle stukken nogmaals in vieren delen. Of weeg alles precies af. Vorm bolletjes van de stukjes deeg.
- Vul een bakje met de sesamzaadjes. Bestrijk de bolletjes met een kwastje of je vingers voorzichtig met een klein beetje water. Hierna leg je ze in de sesamzaadjes en schud even met het bakje. Leg de bolletjes met sesamzaadjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk ze een beetje platter.
- Laat de hamburger broodjes afgedekt met plasticfolie 30 à 45 minuten rusten, totdat ze mooi gerezen zijn.
- Bak de broodjes 20 minuten op 200°, of totdat ze goudbruin zijn gekleurd en stevig aanvoelen.
Geef een reactie