• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

*nieuwe workshop data bekend*

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
mis en place voor het maken van havermelk

Glutenvrije havermelk

25 januari 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

mis en place voor het maken van havermelk
mise en place voor het maken van havermelk

Onlangs heb ik zelf glutenvrije havermelk gemaakt. Geïnspireerd door de plantaardige melkadepten om mij heen. In menig koffietentje lijkt de lijst van mogelijkheden voor je cappuccino elke dag langer te worden; wil je rijst, haver, soja of amandelmelk? Zelfs Becel maakt groots reclame met ‘planten zijn de nieuwe koeien’. Om havermelk te maken heb je slechts (glutenvrije) haver, water en zout nodig. Eventueel kan je dit mengsel laten weken, maar voor een snelle versie is dit niet noodzakelijk. Op internet schrijven veel mensen dat ze het weekvocht weggooien. Dit lijkt mij een overbodige handeling, immers als ik haver gebruik om koekjes te bakken of als ik het in mijn muesli eet, spoel ik het ook niet eerst af.

mis en place voor het maken van havermelk
Afdrukken Pin

Havermelk

Speciale wensen Vegan
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram Haver – Glutenvrij
  • 900 gram Water
  • Snufje Zout

Instructies

  • Meng haver, water en zout.
  • Mix in een blender of met de staafmixer.
  • Giet het mengsel door een fijne zeef of schone doek.

Tips

Gebruik voor een vollere smaak wat dadels en evt vanille of kaneel.
De havermelk blijft dagenlang goed in de koelkast.

Havermelk kan soms een wat muffe smaak hebben. Om je havermelk wat meer karakter te geven, kan je een paar dadels mee pureren. Ook kan je een smaakmaker zoals vanille of kaneel toevoegen.

Havermelk krijgt een dikkere substantie als je het verwarmt, daardoor is het bij uitstek geschikt voor lekker lobbige warme chocolademelk. Nog lekkerder met een toef slagroom, of voor een vegan variant met opgeklopte kokosroom.
Lees hier hoe je een cappuccino kan maken met je zelf gemaakte havermelk.

De haverpulp die overblijft in je zeef, kan je bijvoorbeeld gebruiken in je pannenkoeken of cakebeslag, om koekjes te bakken of bij je ontbijt door de yoghurt of smoothie.

Categorie: Drankjes, Glutenvrij, Ontbijt en lunch, Recepten Tags: haver

Vorig bericht: «Teff volkoren producten Drie redenen om teff te eten
Volgend bericht: Valkuilen in het glutenvrije schap verpakking glutenvrij vegan paneermeel ah, met serveer suggestie kippenbouten?!»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

*nieuwe workshop data bekend*
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Schrijf je in voor de glutenvrije nieuwsbrief

Roti vellen maken met glutenvrij meel en chana dal vulling. stapel roti's met bovenop een open gescheurde roti met fel gele chana dal vulling
(uitschrijven kan altijd)

Site Footer

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2021 Annemiekeglutenvrij.nl

Koop mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Stuur me een berichtje, of volg me op Instagram, LinkedIn, Pinterest en Youtube

  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring