• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Kaaskoekjes maken. Bakplaat vol bruin gebakken kaaskoekjes met een rand van nigella zaadjes (zwart sesamzaad)

Knap­perige kaas­koekjes maken

28 januari 2022 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Kaaskoekjes maken. Bakplaat vol bruin gebakken kaaskoekjes met een rand van nigella zaadjes (zwart sesamzaad)

Zelf kaaskoekjes maken doe ik regelmatig, omdat ze zo lekker knapperig en kruidig zijn blijf je ervan dooreten!
Jarenlang zocht ik tevergeefs naar hartige glutenvrije koekjes.
Ik kocht ooit een pakje glutenvrije kaaskoekjes, maar toen ik daar een hap van nam, smaakte het naar zoete koek. Het aandeel suiker per ons was schrikbarend hoog! Ik heb de fabrikant van deze koekjes vervolgens een mail gestuurd over mijn teleurstelling. Als antwoord daarop kreeg ik de uitleg dat het zonder suiker niet mogelijk is een krokant glutenvrij koekje te bakken… Onzin natuurlijk! Dit verhaal is van jaren geleden, ik weet niet wat er momenteel aan hartige koekjes te koop is, want tegenwoordig bak ik mijn koekjes liever zelf.
Mijn kaaskoekjes bevatten absoluut geen toegevoegde suiker, alleen belegen kaas, boter, zout, peper, kruiden en glutenvrij kikkererwtenmeel.

Wil je liever zoete koekjes maken? Bekijk dan mijn koekjes recepten overzicht met kano’s, alfajores, jaffa cakejes en nog veel meer!

Kaaskoekjes maken is niet moeilijk.

rol van kaaskoekjesdeeg in plasicfolie op houten snijplank
rol van kaaskoekjesdeeg, met een paar losse plakjes ernaast,op houten snijplank
bakplaat vol ongebakken kaaskoekjes met een rand van nigella zaadjes (zwart sesamzaad)

Heel veel koekjes inspiratie haal ik uit het koekjes kookboek van Cees Holtkamp en Kees Raat. (niet glutenvrij helaas) Ik zag op internet dat de prijzen voor dit boekje wel erg hoog zijn geworden!
Als je geluk hebt kan je het misschien ergens in een tweedehandswinkel op de kop tikken voor een redelijke prijs.

Kaaskoekjes maken. Bakplaat vol bruin gebakken kaaskoekjes met een rand van nigella zaadjes (zwart sesamzaad)
Afdrukken Pin

Glutenvrije kaaskoekjes

Makkelijk recept voor glutenvrije knapperige kaaskoekjes. Met gelijke delen boter, kaas en kikkererwtenmeel.
Soort Borrelhapje, Koekjes, Snack
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, notenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 15 minuten
Bakken 30 minuten
Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram geraspte kaas - glutenvrij
  • 125 gram boter in blokjes - op kamertemperatuur
  • 125 gram kikkererwtenmeel - glutenvrij
  • zout en peper - naar smaak
  • Provençaalse kruiden - naar smaak
  • nigella- of sesamzaadjes - optioneel

Instructies

  • Meng de boterblokjes met het kikkererwtenmeel, zout, peper en kruiden in de keukenmachine of met de hand.
  • Voeg de geraspte kaas toe en meng nog even kort door.
  • Schep het deeg op het aanrecht en vorm een rol van ongeveer 20 cm lang en 5 cm in diameter.
  • Wentel de deegrol door de nigella- of sesamzaadjes en verpak in plastic. Leg de rol 30 minuten in de koelkast of totdat deze voldoende stevig is geworden om te kunnen snijden.
    rol van kaaskoekjesdeeg in plasicfolie op houten snijplank
  • Verwarm de oven voor op 160°. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    rol van kaaskoekjesdeeg, met een paar losse plakjes ernaast,op houten snijplank
  • Snijd de rol in plakjes van ± een halve cm en leg de kaaskoekjes op de bakplaat met bakpapier.
    bakplaat vol ongebakken kaaskoekjes met een rand van nigella zaadjes (zwart sesamzaad)
  • Bak de koekjes ongeveer 30 minuten of totdat ze mooi bruin zijn gekleurd en laat afkoelen.
    Kaaskoekjes maken. Bakplaat vol bruin gebakken kaaskoekjes met een rand van nigella zaadjes (zwart sesamzaad)

Categorie: Glutenvrij eten, Product­en

Vorig bericht: «Bakkerszout vs verschillende andere soorten zout met jodium Bak­kers­zout en brood­zout
Volgend bericht: Recen­sie Masti­no_V, laat­ste kans! Vegan pizza van Mastino-V in Amsterdam Met avocado, rucola, bietjes en walnoot»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl