• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Welke plant­aard­ige melk is lekker?

26 maart 2021 by Annemieke

Een goede cappuccino, sterke espresso met lobbig melkschuim, daar kan je me wakker voor maken, dat vind ik echt heerlijk! Maar ik weet dat het beter zou zijn om wat minder dierlijke producten te gebruiken. Daarom ben ik de verschillende plantaardige opties aan het onderzoeken. (Ik let op de prijs, duurzaamheid en natuurlijk de smaak.)

Het nadeel van veel plantaardige melk soorten vind ik, dat ze veel te zoet of geparfumeerd zijn. Door de zoete smaak en vaak een overheersend vanille aroma wordt de smaak van mijn koffie te veel gemaskeerd.

Welke plantaardige melk is het lekkerste?

Amandelmelk
Ik testte een amandelmelk, die perfect schuimde, maar niet lekker rook en mierzoet smaakte. Weer een andere amandelmelk was erg geparfumeerd. Mijn koffiesmaak raakte er onder bedolven, dat vond ik echt zonde van mijn lekkere koffiebonen. Daarom heb ik van de rest van dat pak amandelmelk, vla gemaakt en die was gelukkig wel lekker. (want ik gooi natuurlijk niets weg.)

Havermelk
Ook proefde ik verschillende soorten havermelk, maar de meeste hadden een nogal bordkarton-achtige smaak. Of ze schuimden niet al te best. Mijn zelfgemaakte havermelk vind ik wel lekker van smaak, maar is verre van barista waardig, hij schuimt helaas maar matig.

De havermelk van Oatly schijnt erg lekker te zijn, maar de Europese versie is niet glutenvrij. (in Amerika is Oatly havermelk wél glutenvrij, heb ik me laten vertellen. Hopelijk komt die versie ook snel hier op de markt!

Mijn favoriete plantaardige melk!

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe glutenvrije producten, die het liefst ook nog duurzaam zijn. Nadat ik een heleboel plantaardige melksoorten had uitgeprobeerd, kwam de Italiaanse bio sojamelk van Isola als mijn favoriet uit de bus. Biologische plantaardige melk, gemaakt van sojabonen uit Italië. (dit is geen gesponsorde blog😉) De ingrediënten zijn echt slechts water, soja en zout.

Heb je een andere favoriete plantaardige melk, dan hoor ik het graag!

Category: Duur­zaam, Glutenvrij eten, Product­enTag: vegan

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Valentijn koek recept. Ongebakken koeken glimmend van het eistrijksel in hartjes vormen9x Gluten­vrije koek­jes bakken
Volgend bericht:Zelf slag­room­taart maken: Dyo­naise­taartGlutenvrije slagroomtaart met pecannoten en geroosterde geschaafde amandelen gedecoreerd

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl