• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

*nieuwe workshop data bekend*

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Plantaardige melk, gezond en glutenvrij, geeft een prachtig schuim om cappuccino van te maken

Welke plantaardige melk is lekker?

26 maart 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Een goede cappuccino, sterke espresso met lobbig melkschuim, daar kan je me wakker voor maken, dat vind ik echt heerlijk! Maar ik weet dat het beter zou zijn om wat minder dierlijke producten te gebruiken. Daarom ben ik de verschillende plantaardige opties aan het onderzoeken. (Ik let op de prijs, duurzaamheid en natuurlijk de smaak.)

Het nadeel van veel plantaardige melk soorten vind ik, dat ze veel te zoet of geparfumeerd zijn. Door de zoete smaak en vaak een overheersend vanille aroma wordt de smaak van mijn koffie te veel gemaskeerd.

Welke plantaardige melk is het lekkerste?

Amandelmelk
Ik testte een amandelmelk, die perfect schuimde, maar niet lekker rook en mierzoet smaakte. Weer een andere amandelmelk was erg geparfumeerd. Mijn koffiesmaak raakte er onder bedolven, dat vond ik echt zonde van mijn lekkere koffiebonen. Daarom heb ik van de rest van dat pak amandelmelk, vla gemaakt en die was gelukkig wel lekker. (want ik gooi natuurlijk niets weg.)

Havermelk
Ook proefde ik verschillende soorten havermelk, maar de meeste hadden een nogal bordkarton-achtige smaak. Of ze schuimden niet al te best. Mijn zelfgemaakte havermelk vind ik wel lekker van smaak, maar is verre van barista waardig, hij schuimt helaas maar matig.

De havermelk van Oatly schijnt erg lekker te zijn, maar de Europese versie is niet glutenvrij. (in Amerika is Oatly havermelk wél glutenvrij, heb ik me laten vertellen. Hopelijk komt die versie ook snel hier op de markt!

Mijn favoriete plantaardige melk!

Ik ben altijd opzoek naar nieuwe glutenvrije producten, die het liefst ook nog duurzaam zijn. Nadat ik een heleboel plantaardige melksoorten had uitgeprobeerd, kwam de Italiaanse bio sojamelk van Isola als mijn favoriet uit de bus. Biologische plantaardige melk, gemaakt van sojabonen uit Italië. (dit is geen gesponsorde blog😉) De ingrediënten zijn echt slechts water, soja en zout.

Heb je een andere favoriete plantaardige melk, dan hoor ik het graag!

Categorie: Duurzaam, Glutenvrij, Producten Tags: duurzaam

Vorig bericht: «Valentijn koek recept. Ongebakken koeken glimmend van het eistrijksel in hartjes vormen 8x Gluten­vrije koek­jes bakken

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

*Workshops glutenvrij bakken: plan nu je privé workshop!*
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije nieuwsbrief

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2021 Annemiekeglutenvrij.nl

Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring