
Een goede cappuccino, sterke espresso met lobbig melkschuim, daar kan je me wakker voor maken, dat vind ik echt heerlijk! Maar ik weet dat het beter zou zijn om wat minder dierlijke producten te gebruiken. Daarom ben ik de verschillende plantaardige opties aan het onderzoeken. (Ik let op de prijs, duurzaamheid en natuurlijk de smaak.)
Het nadeel van veel plantaardige melk soorten vind ik, dat ze veel te zoet of geparfumeerd zijn. Door de zoete smaak en vaak een overheersend vanille aroma wordt de smaak van mijn koffie te veel gemaskeerd.
Welke plantaardige melk is het lekkerste?
Amandelmelk
Ik testte een amandelmelk, die perfect schuimde, maar niet lekker rook en mierzoet smaakte. Weer een andere amandelmelk was erg geparfumeerd. Mijn koffiesmaak raakte er onder bedolven, dat vond ik echt zonde van mijn lekkere koffiebonen. Daarom heb ik van de rest van dat pak amandelmelk, vla gemaakt en die was gelukkig wel lekker. (want ik gooi natuurlijk niets weg.)

Havermelk
Ook proefde ik verschillende soorten havermelk, maar de meeste hadden een nogal bordkarton-achtige smaak. Of ze schuimden niet al te best. Mijn zelfgemaakte havermelk vind ik wel lekker van smaak, maar is verre van barista waardig, hij schuimt helaas maar matig.
De havermelk van Oatly schijnt erg lekker te zijn, maar de Europese versie is niet glutenvrij. (in Amerika is Oatly havermelk wél glutenvrij, heb ik me laten vertellen. Hopelijk komt die versie ook snel hier op de markt!

Mijn favoriete plantaardige melk!
Ik ben altijd opzoek naar nieuwe glutenvrije producten, die het liefst ook nog duurzaam zijn. Nadat ik een heleboel plantaardige melksoorten had uitgeprobeerd, kwam de Italiaanse bio sojamelk van Isola als mijn favoriet uit de bus. Biologische plantaardige melk, gemaakt van sojabonen uit Italië. (dit is geen gesponsorde blog😉) De ingrediënten zijn echt slechts water, soja en zout.
Heb je een andere favoriete plantaardige melk, dan hoor ik het graag!
Geef een reactie