• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Lindt Lindor zelfgemaakte chocolade paaseitjes op een schoteltje met 2 gele paaskuikentjes en een kleurig bloemig kleed en servet

16x Bakken zonder ei

4 november 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Deze blog is voor iedereen die wil gaan bakken zonder ei. Misschien wil je minder of zelfs geen eieren meer eten, ben je allergisch, vind je eieren te duur geworden, wil je een keer iets nieuws proberen. Of wellicht wil je iets lekkers bakken en is je voorraad eieren op zoals mij laatst overkwam. Ik had net boodschappen gedaan, maar was vergeten eieren te kopen. Eenmaal thuisgekomen had ik echt geen puf meer om terug te gaan naar de winkel. Toen ben ik eens gaan grasduinen in mijn glutenvrije recepten en ik vond maar liefst 16 recepten zonder ei.

Strikt gezien zijn niet alle recepten om te bakken, maar ik noem de chocolade truffels, paaseitjes, mousse en kweepeer recepten toch omdat ze wel eivrij én superlekker zijn😉 

Wat de reden ook is om te bakken zonder eieren, hieronder vind je een lijst met mijn recepten die je zou kunnen uitproberen. Koekjes, taart, chocolade, hartig of zoet, er is genoeg lekkers te maken zonder het gebruik van eieren.

  • Kaaskoekjes
  • Alfajores
  • Tahinkoekjes
  • Filodeeg
  • Bladerdeeg
  • Galette met geroosterde groenten
  • Dadelkoek
  • Appeltaart
  • Soepstengels
  • Panforte
  • Kweepeer recepten: membrillo, gelei of moes
  • No-bake chocolade taart (gebruik voor de bodem koekjes zonder ei)
  • Chocolade kastanje taart
  • Witte chocolademousse met citroen
  • Chocolade truffels
  • Chocolade paaseitjes
Kaaskoekjes maken. Bakplaat vol bruin gebakken kaaskoekjes met een rand van nigella zaadjes (zwart sesamzaad)
Kaaskoekjes
In drieën opgevouwen bladerdeeg plak
Bladerdeeg
Alfajores glutenvrij, stapel dubbele koekjes gedecoreerd met geraspte kokos.
Alfajores
Hartige galette met geroosterde wortel, pastinaak en meiraapjes uit de oven. gedecoreerd met salieblaadjes
Geroosterde groenten galette
Filodeeg recept glutenvrij, flinterdun gebakken filodeeg vel in een koekenpan
Filodeeg
Lindt Lindor zelfgemaakte chocolade paaseitjes met een paaskuikentje erop
Lindor paaseitjes
Tahin koekjes zonder ei
Tahinkoekjes
Kweepeer gelei in glazen potten, met een mooie heldere dieprode kleur en fraaie lichtinval.
Kweeperen gelei

Soms staat er wel optioneel het gebruik van een ei genoemd in een recept, maar dat is dan alleen om je baksel mee te bestrijken zodat het een mooie bruine kleur krijgt tijdens het bakken. Dit losgeklopte ei om te strijken kan je vervangen door wat (plantaardige) melk of room.

dadelkoek recept met teff, met decoratie van geconfijte sinaasappel en geschaafde amandelen
Dadelkoek met teffmeel
no-bake chocoladetaart, glutenvrije koekjesbodem met melkchocolade cheesecake en frambozen toppingkchocolade
No bake chocoladetaart
crumble appeltaart met grote toef slagroom met limoncello
Appeltaart
Glutenvrije kaas soepstengels, rechtop in een glas. Op een zonnig tafeltje met twee glazen oranje prik met een rietje.
Soepstengels
hand met witte koffiebeker met goudenring, waar een Marc de Champagne truffel voor ligt, op zwarte achtergrond
Marc de champagne truffels
Panforte, gedecoreerd met poedersuiker, koek met geconfijt fruit en geroosterde hazelnoten, in wiebertjesvorm gesneden
Panforte
Toetje van witte chocolade mousse met citroen, geserveerd met frambozen en gehakte groen pistache nootjes
Witte chocolade mousse
tamme kastanje recept, kastanjetaart met een toef slagroom op een glazen schaaltje
Kastanje taart
Vegan sloffen fruittaart

De recepten hierboven zijn glutenvrij en eivrij, maar niet vegan. Onlangs volgde ik een cursus Vegan patisserie bij Bakery Institute in Zaandam. Momenteel ben ik bezig om de recepten die ik daar leerde ook glutenvrij te reproduceren. Lees verder over de cursus vegan patisserie.

Categorie: Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

Vorig bericht: «Vegan pizza van Mastino-V in Amsterdam Met avocado, rucola, bietjes en walnoot Recen­sie Masti­no_V, laat­ste kans!
Volgend bericht: Duur­zame ei­eren Duurzame eieren in een schaaltje, van lokaal bedrijf Kipeigen uit Loosdrecht»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl