• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Zelfgemaakte granola, lente recept met havermout en amandelen

Lente Gra­no­la

2 mei 2020 //  by Marina

Zelf lente granola maken, een overzichtelijk klusje!

Mise en place om granola zelf te maken, met een pak havermout, citroen, maple syrup, amandelen en kokosolie

Dit is een gastblog van Marina, de zus van Annemieke Glutenvrij.

Annemieke en mijn moeder, die ook af en toe een blog schrijft op deze site, zijn de bakkers en de koks van de familie. Mijn zus heeft een patisserie opleiding gedaan en mijn moeder heeft heel veel kilometers gemaakt in de keuken. Ik ben geen bakker, ik ben vooral een eter. Ik ken de weg naar mijn keuken en heb geen hekel aan koken maar ik kook en bak volgens de LHST (lange halen snel thuis) methode; het moet lekker zijn maar ook makkelijk en snel klaar.

Om op tijd op mijn werk te zijn zet ik mijn wekker door de week om kwart over 6. Ik neem in alle vroegte wel altijd de tijd om te ontbijten en om een lunch in te pakken. Mijn go to ontbijt is granola met fruit en yoghurt of een plantaardige variant daarvan. Mijn granola maak ik meestal zelf. Dat is een overzichtelijk klusje dat ik in het weekend doe en waarvan ik tenminste een week lang iedere ochtend plezier heb. Soms maak ik een dubbele hoeveelheid. Dan kan ik twee weken voort of kan ik een pot weggeven.

Mijn granola recept verandert met de seizoenen en met mijn stemming. Hieronder volgt een recept voor granola met citroen; heel lekker met frambozen, aardbeien of rode bessen. Ik vind ‘m heel geschikt voor de lente!

De LHST keukenmethode (lange halen snel thuis);
lekker maar ook makkelijk en snel klaar.

Zelf granola maken, bakplaat vol granola met een bakje frambozen ernaast
Afdrukken Pin

Lente granola

Hieronder volgt een recept voor granola met citroen; heel lekker met frambozen, aardbeien of rode bessen. Ik vind ‘m heel geschikt voor de lente!
Soort Ontbijt
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, lactosevrij, Vegan
Voorbereiding 15 minuten minuten
Baktijd 30 minuten minuten
Totale tijd 45 minuten minuten

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Bakplaat bedekt met siliconenmat of bakpapier

Ingrediënten

  • 500 gram havervlokken - glutenvrij
  • 200 gram amandelen
  • 2 grote eetlepels kokosolie - (goede berg op de lepels)
  • 6 eetlepels esdoornsiroop
  • 1 citroen - geraspte schil van 1 goed schoon geboende (liefst onbespoten) citroen
  • 1 zakje vanillesuiker - of een scheut vanille essence

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 150 graden.
  • Smelt de kokosolie in een grote bak in de magnetron.
  • Doe de esdoornsiroop, de vanillesuiker (of de essence) en de citroenrasp in de grote kom bij de gesmolten kokosolie en meng goed.
  • Doe de havervlokken en de noten in de grote kom bij dit mengsel en roer goed door tot alle vlokken bedekt zijn met het citroenige mengsel.
  • Spreid de helft van je havervlokkenmengsel nu uit op je bedekte bakplaat en bak in 15-20 minuten goudbruin (halverwege een keer omscheppen).
  • Bak hierna je tweede batch havervlokken.
  • Laat je granola goed afkoelen en bewaar in een ouderwetse glazen pot (of in een luchtdicht afgesloten zak, bijvoorbeeld een ziplock zak voor de vriezer).

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Ontbijt en lunch Tags: glutenvrij bakken

Vorig bericht: «Lindt Lindor zelfgemaakte chocolade paaseitjes op een schoteltje met 2 gele paaskuikentjes en een kleurig bloemig kleed en servet Lindt Lindor choco­lade paas­eitjes maken
Volgend bericht: Cam­ping recept: vegan kokos curry camping eten, groen bord met glutenvrije vegan curry met pinda en wortelgras»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl