• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
Hibiscus thee maken. Glas met rode hibiscus ijsthee en een half gevuld glazen theepotje ernaast

Hibis­­cus thee maken

17 augustus 2022 by Annemieke

Hibiscusthee kan je warm of koud drinken. Het heeft een heerlijke cranberry-achtige smaak. Je maakt de hibiscus thee van de dieprode bloemkelken van de roselle, een bloemsoort uit de hibiscusfamilie, om precies te zijn de Hibiscus sabdariffa genaamd.
Het schijnt dat niet alle hibiscussoorten eetbaar zijn, dus vraag goed na voordat je zomaar de hibiscus uit je tuin gaat gebruiken om thee te zetten!

Ik gebruik ±6 gr hibiscusbloemen (ongeveer 8 à 10 kelken) die ik met 500ml gekookt water laat infuseren.

Als je de thee ’s avonds zet, daarna laat afkoelen en voordat je gaat slapen in de koelkast zet, dan heb je de volgende dag heerlijk koude ijsthee zodra de zon zijn werk gaat doen.

Vooral in Aziatische landen wordt hibiscusthee vaak zoet en koud gedronken. Zelf vind ik hibiscusthee koud maar ongezoet het lekkerst, geserveerd met heel veel ijsklontjes. Door het ijs wordt de smaak wat ronder en minder zuur, waardoor de andere smaken meer kans krijgen.

Uiteraard kan je je uitleven met limoen- of citroenschijfjes of een blaadje munt. En met een glutenvrij rietje erin wordt je drankje nog feestelijker.

Let op: Ik las vandaag op Instagram dat er in de horeca steeds vaker drankjes met pasta-rietjes worden geserveerd. Dus als je een rietje krijgt op het terras altijd even navragen of het wel glutenvrij is!

ijskoffie in een hoog glas met lepel

Maak ook eens ijskoffie in plaats van ijsthee

Category: Drankjes, Glutenvrij eten, Glutenvrije receptenTag: fruit, vegan

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Bloeiende daslookDas­look pesto recept
Volgend bericht:Festival Zoet 2022Festival der Zoet Verleidingen reclame banner, waar Annemieke Glutenvrij met haar fiets naast staat.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl