Hibiscusthee kan je warm of koud drinken. Het heeft een heerlijke cranberry-achtige smaak. Je maakt de hibiscus thee van de dieprode bloemkelken van de roselle, een bloemsoort uit de hibiscusfamilie, om precies te zijn de Hibiscus sabdariffa genaamd.
Het schijnt dat niet alle hibiscussoorten eetbaar zijn, dus vraag goed na voordat je zomaar de hibiscus uit je tuin gaat gebruiken om thee te zetten!
Ik gebruik ±6 gr hibiscusbloemen (ongeveer 8 à 10 kelken) die ik met 500ml gekookt water laat infuseren.
Als je de thee ’s avonds zet, daarna laat afkoelen en voordat je gaat slapen in de koelkast zet, dan heb je de volgende dag heerlijk koude ijsthee zodra de zon zijn werk gaat doen.
Vooral in Aziatische landen wordt hibiscusthee vaak zoet en koud gedronken. Zelf vind ik hibiscusthee koud maar ongezoet het lekkerst, geserveerd met heel veel ijsklontjes. Door het ijs wordt de smaak wat ronder en minder zuur, waardoor de andere smaken meer kans krijgen.
Uiteraard kan je je uitleven met limoen- of citroenschijfjes of een blaadje munt. En met een glutenvrij rietje erin wordt je drankje nog feestelijker.
Let op: Ik las vandaag op Instagram dat er in de horeca steeds vaker drankjes met pasta-rietjes worden geserveerd. Dus als je een rietje krijgt op het terras altijd even navragen of het wel glutenvrij is!
Maak ook eens ijskoffie in plaats van ijsthee
Geef een reactie