• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Hore­cava Amsterdam, gluten­vrij beurs­nieuws

21 januari 2020 by Annemieke

Empotato, glutenvrije empanada

Vorige week was de Horecava Amsterdam in de Rai. Een jaarlijks terugkerende vakbeurs waar je alle nieuwe trends op horeca gebied kunt zien. De Rai is dan 4 dagen lang ondergedompeld in alles wat met horeca te maken heeft, de nieuwste producten en trends vind je daar.

Ook dit jaar ben ik weer een kijkje gaan nemen, uiteraard met speciale aandacht voor het glutenvrije aanbod.
Tot mijn grote genoegen zag ik dat er steeds meer aandacht komt voor allergenen en met name glutenvrije opties.

Niet alle producten die ik op de Horacava Amsterdam zag, zal je als consument direct terugvinden in de winkel. Soms duurt het nog een tijdje voordat nieuwe producenten voet aan de grond krijgen in Nederland.

Winnaar van de Amsterdam Food Pitch 2019 zijn de natuurlijke poeders van groenten en fruit van Dave’s True food flavours. Deze zijn gluten- en lactose vrij, vegan én duurzaam. Duurzaam omdat ze worden gemaakt van groenten en fruit die voor commerciële doeleinden niet meer geschikt zijn, maar nog prima smaken. Ik heb een aantal poeders geproefd op de Horecava, en ik vond ze erg lekker en intens smaken.
Momenteel nog niet te koop in de winkel, maar als je ze toch wilt bestellen kan je een mailtje sturen naar info@truefoodflavours.nl

Eén van de leukste glutenvrije nieuwe producten die ik tegenkwam, was de Empotato. Dat is een empanada gemaakt met een deegjasje op basis van aardappel. In drie smaken verkrijgbaar, erg lekker! Ik hoop dat deze vegan en glutenvrije Empotato’s binnenkort overal verkrijgbaar zullen zijn!

Eén van de leukste glutenvrije nieuwe producten die ik tegenkwam, was de Empotato.

bonduelle glutenvrije producten met peulvruchten. drie soorten verpakkingen op de Horecava Amsterdam

Ook op de beurs stonden Lisa’s choice en Rose and Vanilla, hun lekkere producten vind je momenteel wel al in veel winkels, zoals bijvoorbeeld Marqt en Ekoplaza. Maar hopelijk ook binnenkort op meer plaatsen.

Verder zag ik lactose- en glutenvrije slagroom, glutenvrije paella, Bonduelle glutenvrije pasta/rijst variaties gemaakt van peulvruchten, glutenvrije broodjes van Oldenwald, per stuk verpakt voor hotels en restaurants. Ook viel mijn oog op de glutenvrije sojasaus van Kikkoman in consumenten en horeca verpakking. Het zou fijn zijn als die binnenkort in de supermarkt te verkrijgen is, naast hun nu reeds beschikbare Tamari.

Wat mij ook opviel deze editie van de Horecava, was de aandacht voor vegetarisch en vegan eten. Van vegan kaas, insectenburgers tot jackfruit producenten. Ook duurzaamheid werd bijzonder veel genoemd. Een zeer positieve trend!

Helaas zal het nog wel even duren voordat iedereen overtuigd is van de noodzaak van duurzaam leven, want naast alle duurzame initiatieven trokken de gigantische stands met terrasverwarmingen nog veel aandacht.

De groundfridge is een duurzame oplossing voor een koelcel.

groundfridge Horecava 2020 Amsterdam Rai

Ontzettend leuk vond ik het om de groundfridge in het echt te zien! Ik had al vaker met veel interesse op internet over deze uitvinding gelezen. De groundfridge is een duurzame oplossing voor een koelcel. Het is een grote bol die wordt ingegraven in de tuin en koel blijft door de isolerende werking van de aarde.

Ik verheug me nu alweer op de Horecava 2021.

Horecava Amsterdam Groundfridge

Foto’s in dit bericht zijn gemaakt door Carle Douglas van DouglasDelights.

Category: Duur­zaam, Glutenvrij eten, Product­enTag: eropuit

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:bonen koken, peulvruchten, krombekbonen en stiense bonenBonen, bonen, bonen!
Volgend bericht:Gluten­vrije brood­mix JumboGlutenvrijebrood Jumbo, geweldig gerezen brood gebakken met broodmix

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl