
Als je een wafelijzer ergens achterin je keukenkastje of in de berging hebt staan, dan is mijn kaaswafels recept een goede reden om je wafelijzer tevoorschijn te halen en af te stoffen. Het is toch zonde om je oubliewafelijzer maar één keer per jaar te gebruiken om in de winter kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes mee te bakken.
Met mijn glutenvrije kaaswafels recept tover je in een handomdraai heerlijke hartige kaaskoekjes op tafel. Lekker voor bij de borrel, een soepje of zomaar tussendoor. Succes met bakken!
Kaaswafels
glutenvrije kaaswafels met kerrie, gebakken in een wafelijzer
Ingrediënten
Benodigdheden
- wafelijzer
Ingrediënten
- 125 gram Schär meelmix Kuchen und Kecksen
- 80 gram geraspte grana padano kaas - of parmezaanse kaas
- ½ theelepel kerrie poeder - glutenvrij
- peper en zout - naar smaak
- 125 gram water
- 40 gram gesmolten boter
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten: de meelmix, kaas, kerrie, peper en zout.
- Voeg het water toe en roer totdat alles goed gemengd is.
- Voeg als laatste de gesmolten boter toe en meng goed door. Je beslag/deeg is nu klaar om te gebruiken.
- Verwarm het wafelijzer goed voor. Gebruik per wafel ongeveer een bolletje deeg ter grootte van een walnoot. Leg dit bolletje op het midden van je wafelijzer en sluit de deksel.
- Bak de wafeltjes totdat ze goudgeel gebakken zijn en laat afkoelen op een rooster.
- Herhaal met de rest van het deeg.
Tips
Tip: Je kunt het deeg een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast.

Geef een reactie