• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
Stapel goudgele glutenvrije kaaswafels

Kaaswafels recept

15 augustus 2023 by Annemieke
Stapel goudgele glutenvrije kaaswafels

Als je een wafelijzer ergens achterin je keukenkastje of in de berging hebt staan, dan is mijn kaaswafels recept een goede reden om je wafelijzer tevoorschijn te halen en af te stoffen. Het is toch zonde om je oubliewafelijzer maar één keer per jaar te gebruiken om in de winter kniepertjes of nieuwjaarsrolletjes mee te bakken.

Met mijn glutenvrije kaaswafels recept tover je in een handomdraai heerlijke hartige kaaskoekjes op tafel. Lekker voor bij de borrel, een soepje of zomaar tussendoor. Succes met bakken!

Stapel goudgele glutenvrije kaaswafels
Print Pin

Kaaswafels

glutenvrije kaaswafels met kerrie, gebakken in een wafelijzer
Soort Borrelhapje, Koekjes, Snack
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, notenvrij
Voorbereiding 10 minuten minuten
Kooktijd 30 minuten minuten
Totale tijd 40 minuten minuten

Ingrediënten

Benodigdheden

  • wafelijzer

Ingrediënten

  • 125 gram Schär meelmix Kuchen und Kecksen
  • 80 gram geraspte grana padano kaas - of parmezaanse kaas
  • ½ theelepel kerrie poeder - glutenvrij
  • peper en zout - naar smaak
  • 125 gram water
  • 40 gram gesmolten boter

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten: de meelmix, kaas, kerrie, peper en zout.
  • Voeg het water toe en roer totdat alles goed gemengd is.
  • Voeg als laatste de gesmolten boter toe en meng goed door. Je beslag/deeg is nu klaar om te gebruiken.
  • Verwarm het wafelijzer goed voor. Gebruik per wafel ongeveer een bolletje deeg ter grootte van een walnoot. Leg dit bolletje op het midden van je wafelijzer en sluit de deksel.
  • Bak de wafeltjes totdat ze goudgeel gebakken zijn en laat afkoelen op een rooster.
  • Herhaal met de rest van het deeg.

Tips

Tip: Je kunt het deeg een dag van te voren maken en bewaren in de koelkast.
wafelijzer met daarvoor glutenvrije kaaswaels uitgespreid in een waaiervorm
Category: Glutenvrije recepten, Patisse­rieTag: glutenvrij bakken, hartig

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Bovenaanzicht van glutenvrije high tea producten, o.a. breekbroodje met zaden en pitten, etageres met scones en cakejes, theeplank en jam en clotted cream.Glutenvrije High Tea
Volgend bericht:Festival Zoet 2023Chefkok Marcel Philippe Driesenaar en Annemieke Glutenvrij

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl