• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
kersen cake met poedersuiker, aangesneden

Kersen cake recept

16 december 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

kersen cake in bloemvorm waar poedersuiker op wordt gestrooid
Amarenen kersen zijn behoorlijk prijzig, daarom ga ik zuinig om met het blik dat in mijn koelkast staat. Daardoor schuift het steeds verder naar achter, totdat ik laatst ontdekte dat ze zijn gaan versuikeren. Dat de amarenen kersen versuikerd zijn betekent niet dat ze niet meer te gebruiken zijn. Mijn streven is om nooit eten weg te hoeven doen! Bij de restverwerking van producten die echt op moeten, ontstaan de lekkerste recepten. Zoals ook het recept voor deze kersen cake.
 
 

Mijn streven is om nooit eten weg te hoeven gooien! Zo ontstond het recept voor deze kersen cake.

puntje kersen cake met poedersuiker bestrooit
Nu heb ik bedacht dat ik de versuikerde kersen, die nog in mijn koelkast stonden, kan gebruiken om de suiker in een cake te vervangen.
Ik heb het gewicht van de suiker vervangen door amarenen met siroop, waar ik de staafmixer op heb gezet.
Ook een half doosje diepvries kersen ging de cake in, voor de restverwerking. De vriezer moet namelijk zo leeg mogelijk voor onze aanstaande verhuizing naar Hilversum.
De restverwerking van producten die op moesten bestond uit: meelmix, sorghummeel, amarenen, diepvrieskersen en caramelrum.
 

Ik werd voor deze kersen cake geïnspireerd door de kastanje chocolade taart die mijn moeder met de feestdagen maakte. Dit tamme kastanje chocoladetaart recept lees je in haar blog.
En lees hier hoe je zelf kastanje puree maakt.

Lees ook haar blog over het zoeken naar tamme kastanjes en het zelf maken van kastanje puree!

kersen cake met poedersuiker, aangesneden
Afdrukken Pin

Kersen Cake

Gemaakt met amarenen kersen en diepvrieskersen.
Voorbereiding 30 minuten
Baktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten

Ingrediënten

  • 100 gram glutenvrije meelmix - ik gebruik een meelmix zonder toegevoegd bindmiddel
  • 50 gram sorghummeel - glutenvrij
  • mespuntje xanthaangom - (als je een glutenvrije meelmix gebruikt mét bindmiddel, laat de xanthaan dan achterwege)
  • 8 gram bakpoeder - glutenvrij
  • snuf zout
  • 4 eieren
  • 150 gram zachte boter - op kamertemperatuur
  • 300 gram kastanjepuree - ongezoet
  • 20 gram (caramel) rum - optioneel
  • 150 gram gepureerde amarenen met siroop
  • 75 gram diepvries kersen - bevroren en met een klein beetje rijstmeel bestoven, daardoor zakken ze minder naar de bodem van de cake
  • eventueel poedersuiker - om te decoreren

Instructies

  • De kastanjepuree, boter, amarenen en rum mengen met de K-haak van de keukenmachine.
  • De eieren toevoegen, en kort mengen.
  • Alle droge ingrediënten erbij en mixen totdat je beslag iets lichter kleurt.
  • Voorzichtig de diepvrieskersen door het beslag scheppen.
  • Het beslag in een ingevette of beboterde cake vorm of siliconen vorm doen.
  • De kersen cake zeker 50 min bakken op 180° of totdat de cake mooi bruin gekleurd is en een prikker droog uit de cake komt.
  • Voor het serveren eventueel met poedersuiker bestrooien.
Sorghummeel en xanthaangom zijn onder andere te koop bij Holland and Barrett Nederland. Kijk in de agenda voor actuele aanbiedingen.
 
Amarenen kersen vind je bij sommige Italiaanse delicatessen winkels, de beter gesorteerde groentewinkels en heel soms als je geluk hebt tijdens de Italiaanse dagen bij de Lidl. Bij de Sligro heb je ook grote kans amarenen te vinden en daar kan je sinds corona ook tijdelijk als consument terecht.
Glutenvrije taart met kastanje botercreme, met viooltjes decoratie
Glutenvrije taart met kastanjebotercreme

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken

Vorig bericht: «tamme kastanje recept, kastanjetaart met een toef slagroom op een glazen schaaltje Chocolade kastanje taart
Volgend bericht: Mince pies recept mince pies recept glutenfree mince meat pies, unbaked in red silicon mold»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl