• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
tahinkoekjes mise en place, recept voor koekjes zonder ei

Tahin koek­jes bakken, recept zonder ei

17 juli 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Het kookboek Ons Bakboek van Honey & Co kreeg ik dit jaar voor mijn verjaardag. Ik maakte er al een aantal recepten uit, allemaal erg lekker. Er wordt in dit kookboek ook aandacht besteed aan glutenvrij eten, er zijn een stuk of 10 recepten echt glutenvrij. De verhalen en foto’s in dit kookboek vind ik erg inspirerend. Met een paar aanpassingen zijn de meeste recepten mét gluten, gelukkig ook glutenvrij te maken.

Als eerste wilde ik natuurlijk de bloedsinaasappelcakejes van de omslagfoto maken. Dat was een geslaagd glutenvrij experiment. (Laat een reactie achter onder dit bericht, als je daar ook het recept van wil weten, dan ga ik dat uitwerken.)

Daarna bakte ik een glutenvrije versie van de tahin koekjes, uit het hoofdstuk: Theetijd. Het is een recept voor koekjes zonder ei, en ik maakte de koekjes ook nog glutenvrij.

Tahin koekjes zonder ei

De zandkoekjes met kikkererwtenmeel van blz. 222 zijn glutenvrij en lactosevrij. Het gaf een beetje een wonderlijk deeg, best lastig om mee te werken. Uiteindelijk werden de gebakken koekjes wel smaakvol. De gevulde chocoladekoekjes met tahinroom, blz. 226, zijn glutenvrij, en staan nog op mijn to do lijst.

Ook de koekjes met cranberry, sinaasappel en amandelkaramel lijken me verrukkelijk, maar dat recept gebruikt durum meel, en vraagt dus nog om glutenvrije aanpassingen. Daar waag ik me binnenkort aan.

Heb je een favoriet recept dat je niet meer kan maken sinds je een glutenvrij dieet volgt? Laat het me weten!
Ik kies het meest genoemde recept uit en maak er een glutenvrije versie van voor een volgend blog.

Ik geef jullie hier mijn versie van het recept voor tahinkoekjes van blz 220.

glutenvrije tahinkoekjes met glimmende melkchocolade decoratie
Afdrukken Pin

Tahinkoekjes recept

Soort Koekjes
Speciale wensen eivrij, glutenvrij
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Optioneel decoreren 15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram tahin
  • 150 gram suiker
  • 150 gram boter - in blokjes
  • 100 gram teffmeel - glutenvrij
  • 100 gram kikkererwtenmeel - glutenvrij
  • 50 gram witte glutenvrije meelmix zonder bindmiddel
  • 2 volle theelepels gemalen kardemom
  • snufje zout
  • optioneel sesamzaadjes ter decoratie
  • optioneel gesmolten chocolade ter decoratie

Instructies

  • Meng alle ingrediënten in de keukenmachine met de K-haak of met de hand, tot een mooi deeg. Als je deeg iets te zacht is geworden, kan je het even in de koelkast leggen.
  • Rol bolletjes ter grootte van een walnoot. Leg de bolletjes op een bakplaat met bakpapier en druk een beetje platter.
  • Bak in een voorverwarmde oven op 170° voor ongeveer 15 minuten. Laat de koekjes wat afkoelen op de bakplaat, want anders breken ze, koud zijn ze steviger (en knapperig:-))

Tips

Bekijk ook mijn filmpje over Tahin koekjes bakken op Youtube.

Video afspelen

Maak ook eens Pecankoekjes of Argentijnse Alfajores met dulce de leche.

Mise en place voor het maken van pecankoekjes:lapje glutenvrij deeg, met handje pecannoten en een schaaltje met maple syrup.
Alfajores glutenvrij, stapel dubbele koekjes gedecoreerd met geraspte kokos.

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Kookboeken, Patisse­rie Tags: glutenvrij bakken, peulvruchten

Vorig bericht: «Alfajores glutenvrij, stapel dubbele koekjes gedecoreerd met geraspte kokos. Gluten­vrije Alfa­jores recept
Volgend bericht: Bitter­koek­jes recept bitterkoekjes recept, stapel bruin gebakken glutenvrije bitterkoekjes»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl