• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
walnotentaart recept, met koffiecreme. Taart staat onder een glazen stolp

Koffie Wal­no­ten­taart

8 november 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Koffie walnotentaart recept voor echte koffie liefhebbers!

walnotentaart recept van Delia Smith, met glutenvrije aanpassingen

In alle onderdelen van dit koffie en walnotentaart recept wordt espressopoeder gebruikt, daardoor heeft deze taart een bijzonder volle koffie smaak.
Ik gebruikte 100% arabica espressopoeder, maar je kunt uiteraard gewoon de oploskoffie gebruiken die je in de kast hebt staan.

Eventueel kan je in de koffiesiroop het water met espressopoeder door een vers gezette sterke espresso vervangen. Roer wel meteen de suiker door de hete espresso, zodat de suikerkorrels makkelijk oplossen.
Ook in het cake recept kan je het espressopoeder vervangen, maar dan krijg je een iets minder intense koffiesmaak.
In de koffiecrème kan je het espressopoeder niet vervangen door verse koffie, daar zou je crème te dun van worden.

Delia Smith is een klassieke Engelse kookboeken schrijfster. Haar recepten zijn tijdloos, erg duidelijk geschreven en nooit te ingewikkeld. Dit koffiegebak recept komt uit haar boek: Keukengeheimen deel 1.

walnotentaart recept, met koffiecreme. Taart staat onder een glazen stolp
Afdrukken Pin

Koffie Walnotentaart

Voor echte koffie liefhebbers! Het recept is oorspronkelijk van Delia Smith. Dit is mijn glutenvrije variant.
Soort Gebak
Speciale wensen glutenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 30 minuten
Baktijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 70 gram walnoten - fijn gehakt
  • 10 halve walnoten - om te garneren
  • 175 gram glutenvrije meelmix met bindmiddel
  • 8 gram bakpoeder - glutenvrij
  • 175 gram zachte boter - op kamertemperatuur
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1½ eetlepel espressopoeder - Ik gebruikte 100% arabica
  • 30 gram water

Koffiesiroop

  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 40 gram bruine basterdsuiker - lichtbruin of donker, maar net wat je in je keukenkastje hebt staan
  • 55 gram kokend water

koffiecrème

  • 1 eetlepel espressopoeder
  • 1 eetlepel eetlepel lichtbruine basterdsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 250 gram zure room

Instructies

  • Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 170°.
  • De walnoten kan je eventueel 6 à 7 minuten roosteren in de oven, maar ik laat dat meestal achterwege. Bij het roosteren loop je al snel het gevaar dat de walnoten bitter worden.
  • Meng meel, bakpoeder, suiker, zachte boter en eieren met een mixer tot een glad mengsel.
  • Roer daarna de gehakte walnoten en koffie (espressopoeder en water) door het beslag.
  • Doe het beslag in de springvorm en bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven. Of totdat de taart stevig aanvoelt en mooi bruin gebakken is en een prikker schoon uit de taart komt. Laat de taart na het bakken afkoelen op een rooster.
  • Meng ondertussen de drie ingrediënten voor de koffiesiroop in een kopje en laat wat afkoelen.
  • Meng alle ingrediënten voor de koffiecrème tot een glad mengsel, dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  • Zodra de taart is afgekoeld snijd je deze horizontaal door, zodat je twee ronde plakken krijgt.
  • Besprenkel de walnotentaart cirkels met de koffiesiroop.
  • Kies een mooi bord of plateau om de taart op te bouwen. Begin met één cirkel taart, strijk daar de helft van de koffiecrème over uit. Leg daar de tweede plak taart op en bestrijk met de rest van de koffiecrème. Decoreer met de halve walnoten.
  • Bewaar de taart in de koelkast tot gebruik.

Probeer ook eens een vegan koffie toetje!

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rie Tags: chefs, koffie

Vorig bericht: «vegan toetje, koffieschuim met grote keukenmachine garde Vegan koffie­schuim
Volgend bericht: Dadelkoek recept met teff dadelkoek recept met teff, met decoratie van geconfijte sinaasappel en geschaafde amandelen»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl