Kweeperen hebben een heerlijke zoete geur!
Van vrienden kreeg ik dit jaar een kist vol kweeperen, wat een feest!
Een kweepeer is echt seizoensfruit. Daarom is het zaak de peren te verwerken tot producten die langer houdbaar zijn, om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.
Eerder plaatste ik al een bericht over gestoofde kweeperen, over het verschil tussen de bereiding in de oven of op het fornuis. De komende tijd plaats ik recepten voor: kweeperenmoes, -gelei, -jam en membrillo.
Kweeperen zijn knoerthard, dus het schillen en klokhuis verwijderen is een pittig werkje. Maar de smaak van de gekookte vruchten maakt alles goed😉
Zelf kweeperenmoes maken
Schil de vruchten en verwijder de klokhuizen. Kook met een laagje water tot ze gaar zijn, ongeveer 15 á 30 minuten. Voeg eventueel suiker toe. Ik gebruik geen suiker, maar dat hangt van je smaak af en misschien ook van de rijpheid van de vruchten.
De kweeperenmoes zonder suiker is niet lang houdbaar, je kunt het eventueel invriezen in porties.
Ik vind kweeperenmoes lekker door de yoghurt bij mijn ontbijt.
Geef een reactie