• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrije Patisserie
    • Glutenvrij Desembrood
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Kweeperen in een schaal, geel en lichtgroen gekleurd. Sommige peren hebben het bladgroen er nog aan.

Kwee­peren; echt sei­zoens­fruit

17 juli 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Kweeperen hebben een heerlijke zoete geur!

Kweepeer met twee uitstekende bladeren er nog aan. De bladeren lijken wel oortjes.

Van vrienden kreeg ik dit jaar een kist vol kweeperen, wat een feest!

Een kweepeer is echt seizoensfruit. Daarom is het zaak de peren te verwerken tot producten die langer houdbaar zijn, om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.
Eerder plaatste ik al een bericht over gestoofde kweeperen, over het verschil tussen de bereiding in de oven of op het fornuis. De komende tijd plaats ik recepten voor: kweeperenmoes, -gelei, -jam en membrillo.

Kweeperen zijn knoerthard, dus het schillen en klokhuis verwijderen is een pittig werkje. Maar de smaak van de gekookte vruchten maakt alles goed😉

Zelf kweeperenmoes maken

Schil de vruchten en verwijder de klokhuizen. Kook met een laagje water tot ze gaar zijn, ongeveer 15 á 30 minuten. Voeg eventueel suiker toe. Ik gebruik geen suiker, maar dat hangt van je smaak af en misschien ook van de rijpheid van de vruchten.
De kweeperenmoes zonder suiker is niet lang houdbaar, je kunt het eventueel invriezen in porties.
Ik vind kweeperenmoes lekker door de yoghurt bij mijn ontbijt.

Membrillo recept

Membrillo van kweeperen met schapenkaas op een schoteltje

Gestoofde kweeperen

kweeperen in suikerstroop gestoofd met vanille stokje

Kweeperen gelei

kweepeer gelei, heel veel jampotjes met heldere rode gelei.

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Tips en techniek­­­ Tags: fruit

Vorig bericht: «Frambozen met witte chocolade mousse en citroen, gedecoreerd met gehakte pistache Witte choco­lade mous­se
Volgend bericht: Dulce de mem­brillo recept membrillo met schapenkaas»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl