• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Kwee­peren; echt sei­zoens­fruit

6 oktober 2020 by Annemieke

Kweeperen hebben een heerlijke zoete geur!

Kweepeer met twee uitstekende bladeren er nog aan. De bladeren lijken wel oortjes.

Van vrienden kreeg ik dit jaar een kist vol kweeperen, wat een feest!

Een kweepeer is echt seizoensfruit. Daarom is het zaak de peren te verwerken tot producten die langer houdbaar zijn, om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.
Eerder plaatste ik al een bericht over gestoofde kweeperen, over het verschil tussen de bereiding in de oven of op het fornuis. De komende tijd plaats ik recepten voor: kweeperenmoes, -gelei, -jam en membrillo.

Kweeperen zijn knoerthard, dus het schillen en klokhuis verwijderen is een pittig werkje. Maar de smaak van de gekookte vruchten maakt alles goed😉

Zelf kweeperenmoes maken

Schil de vruchten en verwijder de klokhuizen. Kook met een laagje water tot ze gaar zijn, ongeveer 15 á 30 minuten. Voeg eventueel suiker toe. Ik gebruik geen suiker, maar dat hangt van je smaak af en misschien ook van de rijpheid van de vruchten.
De kweeperenmoes zonder suiker is niet lang houdbaar, je kunt het eventueel invriezen in porties.
Ik vind kweeperenmoes lekker door de yoghurt bij mijn ontbijt.

Membrillo recept


Membrillo van kweeperen met schapenkaas op een schoteltje

Gestoofde kweeperen


kweeperen in suikerstroop gestoofd met vanille stokje

Kweeperen gelei


kweepeer gelei, heel veel jampotjes met heldere rode gelei.

Category: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Tips en techniek­­­Tag: fruit

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Frambozen met witte chocolade mousse en citroen, gedecoreerd met gehakte pistacheWitte choco­lade mous­se
Volgend bericht:Dulce de mem­brillo receptmembrillo met schapenkaas

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl