• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Lindt Lindor choco­lade paas­eitjes maken

11 april 2020 by Annemieke

Lindt Lindor zelfgemaakte chocolade paaseitjes op een schoteltje met 2 gele paaskuikentjes en een kleurig bloemig kleed en servet

Ken je de rode paaseitjes van Lindt Lindor? Die zo’n heerlijk koeleffect geven als ze smelten in je mond? Helaas zijn deze paaseitjes niet overal in Nederland makkelijk verkrijgbaar en staat in de ingrediëntenlijst moutextract genoemd. (Daarover schrijf ik onderaan dit bericht meer.)
Daarom heb ik nu een recept ontwikkeld om je eigen Lindt Lindor eitjes te kunnen maken. Ik zou het het leukste vinden om de eitjes ook nog in een rood papiertje in te pakken, maar ik weet niet welk materiaal ik daar voor zou kunnen gebruiken. Iemand een idee?

Mocht je geen paaseitjes vorm hebben, kan je ook bolletjes rollen van de gestolde melkchocolade vulling uit de koelkast en die vervolgens door de gesmolten pure chocolade halen. Of rol ze voor een snelle versie door de chocolade hagelslag.

Vrolijk Pasen!

Lindt Lindor zelfgemaakte chocolade paaseitjes met een paaskuikentje erop
Print Pin

Lindt Lindor chocolade paaseitjes

De heerlijke chocolade paaseitjes van Lindt in een rood papiertje, die een smeltend koudeffect geven in je mond, zijn helaas niet glutenvrij. Daarom nu mijn glutenvrije versie om zelf te maken.
Soort snoepgoed
Speciale wensen eivrij, glutenvrij
Personen 12 paaseitjes

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Paaseitjes vorm van plastic of siliconen, voor 24 halve eitjes

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram melkchocolade
  • 1 eetlepel kokosvet
  • eventueel vanille

Instructies

  • Breek de pure chocolade in kleine stukjes en smelt op laag vermogen in de magnetron in een bakje dat daarvoor geschikt is. Roer na elke 30 seconden, en stop met verwarmen als er nog enkele stukjes vaste chocola over zijn. Blijf vervolgens roeren totdat deze laatste stukjes ook gesmolten zijn. Je chocola is nu klaar om te gebruiken.
  • Giet een beetje chocolade in elk paasei vormpje en zwenk er daarna mee rond, totdat de chocolade goed is verdeeld. Gebruik hier eventueel een kwastje voor. Strijk met een paletmes, of de achterkant van een koksmes de overtollige chocolade van de randen. Laat de chocolade stollen, bij warm weer kan je de vorm eventjes in de koelkast zetten.
  • Smelt ondertussen de melk chocolade op dezelfde wijze als de pure. Voeg op het laatst de eetlepel kokosvet en optionele vanille toe en roer goed door totdat alles gesmolten is. Doe dit mengsel in een spuitzak en vul de pure chocolade paasei vormpjes. Zet 30 minuten in de koelkast, of totdat de halve eitjes gestold zijn. Haal de halve eitjes uit de vorm.
  • Verwarm een pannetje met een vlakke bodem kort op het fornuis. Zet hierna de pan omgekeerd op het fornuis. Neem steeds 2 chocolade eitjes helften en druk kort op de bodem van de pan, tot ze een klein beetje smelten, druk de helften vervolgens tegen elkaar. Herhaal met de rest van de eitjes. Voilà, je paaseitjes zijn klaar!

Tips

Voor uitleg over chocolade smelten en tempereren kan je bijvoorbeeld de filmpjes van Callebaut op internet kijken.

Lindt Lindor zelfgemaakte chocolade paaseitjes met een paaskuikentje erop

Geen zin of tijd om je eigen eitjes te maken? Op de officiële website van Lindt, las ik het volgende over hun Lindor producten:

 Dieses Produkt ist glutenfreiWir bitten Sie zu beachten, dass bei einigen Produkten Gerstenmalzextrakt in der Rezeptur enthalten ist. Der Glutengehalt dieser Produkte beträgt weniger als 20 ppm, was im Sinne des Codex Alimentarius als glutenfrei definiert ist. Dat zou dus betekenen dat je gerust een eitje van Lindt kan eten, ook als je coeliakie hebt, want deze zitten onder de wettelijk toegestane gluten norm van 20 ppm. Bedenk altijd zelf of een product in jouw dieet past.Maar eet sowieso niet meteen de hele zak leeg, want de hoeveelheid sporen van gluten die je op een dag binnen krijgt stapelen zich op, waardoor je alsnog last zou kunnen krijgen. Dit heet glutenstapeling. 

hand met witte koffiebeker met goudenring, waar een Marc de Champagne truffel voor ligt, op zwarte achtergrond

De chocolade smaak te pakken? Leer ook zelf chocolade truffels rollen!

Lees mijn uitgebreide uitleg met fotoverslag en recept.

Category: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rieTag: chocola

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:glimmende bloedsinaasappels met diep oranje en rode kleuren en bladgroenBloed­sinaas­appel kon­fijten
Volgend bericht:Lente Gra­no­laZelf granola maken, bakplaat vol granola met een bakje frambozen ernaast

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl