Ken je de rode paaseitjes van Lindt Lindor? Die zo’n heerlijk koeleffect geven als ze smelten in je mond? Helaas zijn deze paaseitjes niet overal in Nederland makkelijk verkrijgbaar en staat in de ingrediëntenlijst moutextract genoemd. (Daarover schrijf ik onderaan dit bericht meer.)
Daarom heb ik nu een recept ontwikkeld om je eigen Lindt Lindor eitjes te kunnen maken. Ik zou het het leukste vinden om de eitjes ook nog in een rood papiertje in te pakken, maar ik weet niet welk materiaal ik daar voor zou kunnen gebruiken. Iemand een idee?
Mocht je geen paaseitjes vorm hebben, kan je ook bolletjes rollen van de gestolde melkchocolade vulling uit de koelkast en die vervolgens door de gesmolten pure chocolade halen. Of rol ze voor een snelle versie door de chocolade hagelslag.
Vrolijk Pasen!
Lindt Lindor chocolade paaseitjes
Ingrediënten
Benodigdheden
- Paaseitjes vorm van plastic of siliconen, voor 24 halve eitjes
Ingrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram melkchocolade
- 1 eetlepel kokosvet
- eventueel vanille
Instructies
- Breek de pure chocolade in kleine stukjes en smelt op laag vermogen in de magnetron in een bakje dat daarvoor geschikt is. Roer na elke 30 seconden, en stop met verwarmen als er nog enkele stukjes vaste chocola over zijn. Blijf vervolgens roeren totdat deze laatste stukjes ook gesmolten zijn. Je chocola is nu klaar om te gebruiken.
- Giet een beetje chocolade in elk paasei vormpje en zwenk er daarna mee rond, totdat de chocolade goed is verdeeld. Gebruik hier eventueel een kwastje voor. Strijk met een paletmes, of de achterkant van een koksmes de overtollige chocolade van de randen. Laat de chocolade stollen, bij warm weer kan je de vorm eventjes in de koelkast zetten.
- Smelt ondertussen de melk chocolade op dezelfde wijze als de pure. Voeg op het laatst de eetlepel kokosvet en optionele vanille toe en roer goed door totdat alles gesmolten is. Doe dit mengsel in een spuitzak en vul de pure chocolade paasei vormpjes. Zet 30 minuten in de koelkast, of totdat de halve eitjes gestold zijn. Haal de halve eitjes uit de vorm.
- Verwarm een pannetje met een vlakke bodem kort op het fornuis. Zet hierna de pan omgekeerd op het fornuis. Neem steeds 2 chocolade eitjes helften en druk kort op de bodem van de pan, tot ze een klein beetje smelten, druk de helften vervolgens tegen elkaar. Herhaal met de rest van de eitjes. Voilà, je paaseitjes zijn klaar!
Tips

Geen zin of tijd om je eigen eitjes te maken? Op de officiële website van Lindt, las ik het volgende over hun Lindor producten:
Dieses Produkt ist glutenfreiWir bitten Sie zu beachten, dass bei einigen Produkten Gerstenmalzextrakt in der Rezeptur enthalten ist. Der Glutengehalt dieser Produkte beträgt weniger als 20 ppm, was im Sinne des Codex Alimentarius als glutenfrei definiert ist. Dat zou dus betekenen dat je gerust een eitje van Lindt kan eten, ook als je coeliakie hebt, want deze zitten onder de wettelijk toegestane gluten norm van 20 ppm. Bedenk altijd zelf of een product in jouw dieet past.Maar eet sowieso niet meteen de hele zak leeg, want de hoeveelheid sporen van gluten die je op een dag binnen krijgt stapelen zich op, waardoor je alsnog last zou kunnen krijgen. Dit heet glutenstapeling.
De chocolade smaak te pakken? Leer ook zelf chocolade truffels rollen!
Lees mijn uitgebreide uitleg met fotoverslag en recept.
Geef een reactie