• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Gluten­vrije loem­pia’s

10 mei 2020 by Annemieke

Loempiaatjes van kikkererwtenmeel filodeeg, mooi bruin gebakken en opgestapeld op een boerenbonte bord

Dit loempia recept ontstond nadat ik voor het eerst filodeeg had gemaakt. Ik wilde uitproberen of ik daar loempia’s mee kon bakken. Ik maakte van gewokte paksoi met pittige kruiden, wat geprakte aardappelen en blokjes jong belegen kaas een lekkere vulling.
Het filodeeg was makkelijk om mee te werken, het brak niet tijdens het rollen en bakken van de loempia’s. Geslaagd experiment!

Uiteraard kan je elke vulling gebruiken als je zelf loempia’s gaat maken. Ga voor klassiek met taugé, paprika, kool en wortel of doe duurzaam en kijk welke groentes of kliekjes er in jouw koelkast liggen die op moeten…zo kunnen de lekkerste recepten ontstaan.

Filodeeg recept. Filodeeg vel in de koekenpan, flinterdun
Filodeeg maken
Filodeeg vel met vulling, klaar om op te rollen tot een loempia
Vullen
Rollen

ongebakken loempia's van filodeeg in de koekenpan
Bakken
Loempiaatjes van kikkererwtenmeel filodeeg, mooi bruin gebakken en opgestapeld op een boerenbonte bord
Print Pin

Glutenvrije loempia's

Loempia's van zelfgemaakt filodeeg, met een pittige paksoi vulling. De hoeveelheid loempia's die je met dit recept maakt is afhankelijk van de afmetingen van je filodeegvellen.
Soort Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 30 minuten minuten
Kooktijd 20 minuten minuten
Baktijd 10 minuten minuten
Totale tijd 1 uur uur

Ingrediënten

  • 1 recept filodeeg van kikkererwtenmeel - Het linkje naar het filodeegrecept met filmpje vind je onderaan dit recept
  • 1 paksoi - we gebruiken voor de vulling slechts de helft, de rest kan je als groentegerecht naast je loempia eten;-)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gekookte en geprakte aardappels
  • 200 gram kaas in blokjes - bijvoorbeeld belegen kaas of feta
  • eventueel peper en zout
  • kruiden mix - ik gebruikte het pittige kruidenmengsel Shichimi Togarashi (Euroma), maar gebruik wat je lekker vindt en in huis hebt!

Instructies

  • Was de paksoi. Snijd de stelen, het witte gedeelte, in stukjes van een cm en het bladgroen in repen. Bak eerst de stelen met een beetje wokolie in een koekenpan, voeg na een paar minuten het groen toe. Pers het teentje knoflook boven de pan, voeg je kruidenmix naar keuze toe en bak alles nog even kort mee. Laat afkoelen.
  • Prak de aardappels met een vork fijn en meng in een grote bak met de blokjes kaas en de helft van de uitgelekte gebakken paksoi. Proef of het mengsel goed op smaak is en voeg eventueel wat peper en zout toe.
  • Nu kan je de loempia's gaan rollen. Leg 1 à 2 eetlepels paksoimengsel op een filodeeg vel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. (zie foto's) Je kunt als het nodig is de randjes van het filodeeg een klein beetje vochtig maken met wat water, zodat de loempia mooi dicht blijft.
  • Bak de loempia's in een koekenpan met wat olie aan alle kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Tips

Zelf filodeeg makenFilodeeg recept glutenvrij, flinterdun gebakken filodeeg vel in een koekenpan

Maak ook eens een vegetarische hartige taart met filodeeg


Zelf filodeeg maken, hartige vegetarische filodeegtaart, mooi bruin gebakken metmet sesamzaadjes

Category: Diner, Glutenvrij eten, Glutenvrije receptenTag: glutenvrij bakken, glutenvrij koken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Glutenvrije broodmix AH, meergranen. Brood van de Vrij van Gluten meergranen broodmix AH. Aangesneden brood, met mooi open kruim en bruine korst.Re­view: gluten­vrije meer­granen brood­mix AH
Volgend bericht:Biscuit­rol receptbiscuitrol recept, met abrikozenjam en mascaponeslagroom vulling

Lees Interacties

Reacties

  1. Karin

    26 februari 2021 om 20:51

    Leuk je workshops! Ik woon niet in de buurt van Hilversum, dat is te ver weg voor een avondworkshop.
    Geef je ook workshops overdag…?
    Groet van Karin‍♀️

    Beantwoorden
    • Annemieke #lekkerglutenvrijeten

      27 februari 2021 om 16:49

      Hoi Karin, jazeker geef ik ook overdag workshops! (Met de nu geldende avondklok kunnen de avondworkshops sowieso niet doorgaan helaas.) Ik stuur je even een persoonlijk mailtje over de mogelijkheden. Groetjes Annemieke

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl