• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

*nieuwe workshop data bekend*

  • Home
  • Workshops
  • Recepten
  • Agenda
  • Glutenvrij
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
Loempiaatjes van kikkererwtenmeel filodeeg, mooi bruin gebakken en opgestapeld op een boerenbonte bord

Gluten­vrije loem­pia’s

8 november 2020 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

Loempiaatjes van kikkererwtenmeel filodeeg, mooi bruin gebakken en opgestapeld op een boerenbonte bord

Dit loempia recept ontstond nadat ik voor het eerst filodeeg had gemaakt. Ik wilde uitproberen of ik daar loempia’s mee kon bakken. Ik maakte van gewokte paksoi met pittige kruiden, wat geprakte aardappelen en blokjes jong belegen kaas een lekkere vulling.
Het filodeeg was makkelijk om mee te werken, het brak niet tijdens het rollen en bakken van de loempia’s. Geslaagd experiment!

Uiteraard kan je elke vulling gebruiken als je zelf loempia’s gaat maken. Ga voor klassiek met taugé, paprika, kool en wortel of doe duurzaam en kijk welke groentes of kliekjes er in jouw koelkast liggen die op moeten…zo kunnen de lekkerste recepten ontstaan.

Filodeeg recept. Filodeeg vel in de koekenpan, flinterdun
Filodeeg maken
Filodeeg vel met vulling, klaar om op te rollen tot een loempia
Vullen
Rollen
ongebakken loempia's van filodeeg in de koekenpan
Bakken
Loempiaatjes van kikkererwtenmeel filodeeg, mooi bruin gebakken en opgestapeld op een boerenbonte bord
Afdrukken Pin

Glutenvrije loempia's

Loempia's van zelfgemaakt filodeeg, met een pittige paksoi vulling. De hoeveelheid loempia's die je met dit recept maakt is afhankelijk van de afmetingen van je filodeegvellen.
Soort Borrelhapje, Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 20 minuten
Baktijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur

Ingrediënten

  • 1 recept filodeeg van kikkererwtenmeel - Het linkje naar het filodeegrecept met filmpje vind je onderaan dit recept
  • 1 paksoi - we gebruiken voor de vulling slechts de helft, de rest kan je als groentegerecht naast je loempia eten;-)
  • 1 teentje knoflook
  • 4 gekookte en geprakte aardappels
  • 200 gram kaas in blokjes - bijvoorbeeld belegen kaas of feta
  • eventueel peper en zout
  • kruiden mix - ik gebruikte het pittige kruidenmengsel Shichimi Togarashi (Euroma), maar gebruik wat je lekker vindt en in huis hebt!

Instructies

  • Was de paksoi. Snijd de stelen, het witte gedeelte, in stukjes van een cm en het bladgroen in repen. Bak eerst de stelen met een beetje wokolie in een koekenpan, voeg na een paar minuten het groen toe. Pers het teentje knoflook boven de pan, voeg je kruidenmix naar keuze toe en bak alles nog even kort mee. Laat afkoelen.
  • Prak de aardappels met een vork fijn en meng in een grote bak met de blokjes kaas en de helft van de uitgelekte gebakken paksoi. Proef of het mengsel goed op smaak is en voeg eventueel wat peper en zout toe.
  • Nu kan je de loempia's gaan rollen. Leg 1 à 2 eetlepels paksoimengsel op een filodeeg vel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. (zie foto's) Je kunt als het nodig is de randjes van het filodeeg een klein beetje vochtig maken met wat water, zodat de loempia mooi dicht blijft.
  • Bak de loempia's in een koekenpan met wat olie aan alle kanten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Tips

Zelf filodeeg makenFilodeeg recept glutenvrij, flinterdun gebakken filodeeg vel in een koekenpan

Maak ook eens een vegetarische hartige taart met filodeeg

Zelf filodeeg maken, hartige vegetarische filodeegtaart, mooi bruin gebakken metmet sesamzaadjes

Categorie: Diner, Glutenvrij, Recepten Tags: glutenvrij filodeeg, vegetarisch

Vorig bericht: «Glutenvrije broodmix AH, meergranen. Brood van de Vrij van Gluten meergranen broodmix AH. Aangesneden brood, met mooi open kruim en bruine korst. Re­view: gluten­vrije meer­granen brood­mix AH
Volgend bericht: Biscuit­rol recept biscuitrol recept, met abrikozenjam en mascaponeslagroom vulling»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

*nieuwe workshop data bekend*
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Schrijf je in voor de glutenvrije nieuwsbrief

Roti vellen maken met glutenvrij meel en chana dal vulling. stapel roti's met bovenop een open gescheurde roti met fel gele chana dal vulling
(uitschrijven kan altijd)

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2021 Annemiekeglutenvrij.nl

Koop mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Stuur me een berichtje, of volg me op Instagram, LinkedIn, Pinterest en Youtube

  • E-mailadres
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

#lekkerglutenvrijeten

Deze website gebruikt (glutenvrije) cookies : Privacy verklaring