• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Mince pies recept

4 januari 2020 by Annemieke

Engels traditioneel kerst recept voor mini taartjes met fruitige en kruidige vulling. Het hele jaar door lekker om te eten!

mince pies recept glutenfree mince meat pies, unbaked in red silicon mold

Ik gebruik voor mijn mince pies recept de rode siliconen bakvormen zoals op de foto of muffinvormen. Maar als je die niet hebt, kan je de mince pies ook in een lage bakvorm met losse bodem maken en er vervolgens puntjes van snijden.

Dit mince pies recept is wel wat bewerkelijk, daarom gebruik ik kant-en-klare mincemeat vulling. Let wel op dat de mincemeat glutenvrij is!
Het recept voor zelfgemaakte mincemeat staat ook op de website, en is natuurlijk veel lekkerder én goedkoper.
Je kunt de mincemeat vulling al veel eerder een keer maken als je tijd hebt. Mincemeat is ideaal om in je voorraadkast te hebben, want het is perfect te gebruiken voor last minute toetjes. Serveer bijvoorbeeld eens warme mincemeat met een bolletje ijs.

uitsteekvormpjes in de vorm van een eland, een schaats, een eekhoorntje, engel, kersstboom en huis op een ondergrond van kruidnoten en chocolade callets

Mince pies worden traditioneel versierd met sterretjes, maar je kan alle soorten stekers gebruiken die je wilt. Misschien een kroontje voor drie Koningen of een zonnetje, schaatsen etc. Heb je geen stekertjes in het juiste formaat? Je kunt natuurlijk ook met een mes vormen uit het deeg snijden, driehoekjes, vierkantjes, reepjes of letters. Lekker freestylen, leef je uit in dit nieuwe jaar!

mince pies recept glutenfree mince meat pies, unbaked in red silicon mold
Print Pin

Mince Pies

Typisch Engelse lekkernij. Deze glutenvrije taartjes kan je maken met kant-en-klare vulling voor een snelle versie. Of maak je eigen mincemeat als je tijd hebt.
Soort Gebak, Nagerecht
Speciale wensen glutenvrij
Voorbereiding 45 minuten minuten
Baktijd 20 minuten minuten
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten minuten
Personen 16 mini pies

Ingrediënten

Benodigdheden

  • muffinvormen

Mince Pies Deeg

  • 80 gram havermeel - glutenvrij
  • 170 gram glutenvrije meelmix - ik gebruik een meelmix zonder toegevoegd bindmiddel
  • 1 theelepel xanthaangom - (als je een glutenvrije meelmix gebruikt mét bindmiddel, laat de xanthaan dan achterwege)
  • 30 gram gemalen amandelen - glutenvrij
  • 125 gram boter
  • ½ theelepel zout
  • ¼ theelepel bakpoeder - glutenvrij
  • 1 ei - plus wat extra om te bestrijken
  • scheut water
  • 1 pot glutenvrije mincemeat - of maak je eigen mincemeat volgens het recept op de website

Instructies

  • Meng alle droge ingrediënten voor het deeg en de boter snel met de keukenmachine of met de hand.
  • Meng 1 ei en het water door het meelmengsel, totdat het een samenhangend deeg vormt. Eventueel wat extra water toevoegen, dit kan per meelmix nogal verschillen.
  • Verpak het deeg in plastic en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Vet de muffinvormen in. Verwarm de oven voor op 180°.
  • Rol het deeg hierna uit en steek rondjes met een gekartelde steker, die je in de muffinvorm doet.
  • Hier schep je vervolgens wat mincemeat in, verdeel de mincemeat eerlijk over alle bakjes.
  • Het deeg dat over is rol je nogmaals uit, om de deeg dekseltjes uit te kunnen steken. Als het deeg te zacht is geworden, kan je het nog even terug leggen in de koelkast.
  • Bestrijk de mince pies met wat extra losgeklopt ei.
  • Bak ongeveer 20 minuten op 180° of totdat de mini taartjes mooi bruin gekleurd zijn.
  • Laat de mince pies afkoelen op een rooster en bestrooi voor het serveren optioneel met wat poedersuiker.
Category: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rieTag: glutenvrij bakken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:kersen cake in bloemvorm waar poedersuiker op wordt gestrooidKersen cake recept
Volgend bericht:Zelf mincemeat makenMise en place voor mincemeat maken, rozijnen, goudreinetten, citroen en whiskey fles. Met een rode pan op de achtergrond.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl