• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to site footer
logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Annemiekeglutenvrij

Glutenvrij Brood & Patisserie

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Patisserie Hartig
    • Patisserie Zoet
    • FAQ
  • Recepten
    • Brood
    • Diner
    • Drankjes
    • Ontbijt en lunch
    • Patisse­rie
    • Tips en techniek­­­
  • Agenda
  • Annemieke
glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

No-­bake choco­lade­taart met fram­bozen topping

10 augustus 2020 by Adri @masnappy

no-bake chocoladetaart, glutenvrije koekjesbodem met melkchocolade cheesecake en frambozen toppingkchocolade

Dit is een gastblog van Adri:
Ik houd van taarten bakken maar in de zomer zijn bij mij “no-bake” taarten favoriet. Vaak gebruik ik dan mijn glutenvrije variant van het recept van Gary Rhodes uit het Engelse BBC Good Food magazine juni 2007 bladzijde 72. Een heerlijk en makkelijk recept voor no-bake witte chocoladetaart, waar je ook een eigen draai aan kunt geven door bijvoorbeeld te variëren met de chocolade voor de taart en het fruit voor de topping. De extra suiker in het taartrecept liet ik achterwege.

Ik maakte er nu een glutenvrije variant van door glutenvrije koekjes voor de bodem te gebruiken in mijn glutenvrije keuken.

In de zomer is deze no-bake chocoladetaart mijn favoriet.

melkchocolade half gesmolten in een pannetje au bain-marie

Omdat ik geen witte chocola in huis had gebruikte ik deze keer melkchocolade en combineerde dat met een frambozen topping. Door de melkchocolade werd de taart iets minder stijf, maar was toch nog voldoende stevig (eventueel kan je het steviger maken door een klein deel van de melkchocola door hetzelfde gewicht aan pure chocola te vervangen).

Gary Rhodes’ witte chocolade cheesecake met blauwe bessen topping. Een absolute aanrader!

springvorm met bakpapier
glutenvrije koekjesbodem in een springvorm
frambozen topping, pruttelende frambozen in een pan

puntje no-bake melkchocolade cheesecake met daar boven op een grote schep frambozen topping
Print Pin
5 van 1 stem

No-bake chocoladetaart

Gary Rhodes maakt deze taart met witte chocolade in de cheesecake en met blauwe bessen voor de topping. Een absolute aanrader.
Ingrediënten voor mijn versie van de taart van Gary Rhodes:
Soort Gebak, Taart
Speciale wensen glutenvrij, notenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 35 minuten minuten
Koelen 3 uur uur
Totale tijd 3 uur uur 45 minuten minuten
Personen 10
Author Adri

Ingrediënten

Benodigdheden

  • Springvorm met een doorsnee van 23 cm en bakpapier voor het bekleden van de bodem van de vorm.

Koekjesbodem

  • 225 gram glutenvrije koekjes
  • 100 gram zachte roomboter

Chocolade cheesecake

  • 300 gram melkchocolade
  • 200 gram Philadelphia roomkaas
  • 500 ml slagroom

Fruittopping

  • 350 gram frambozen
  • 25 gram suiker
  • ½ uitgeperste citroen
  • 30 ml Bacardi Razz - optioneel

Instructies

  • De springvorm met bakpapier bekleden. De koekjes voor de bodem verkruimelen en met de gesmolten boter vermengen. Dit mengsel op de bodem van de springvorm leggen, losjes aandrukken en wegzetten in de koelkast.
    glutenvrije koekjesbodem in een springvorm
  • Maak de cheesecake door de chocolade au bain-marie te smelten boven niet-kokend warm water waarbij de onderkant van de pan met chocolade het water niet mag raken. Klop de Philadelphia los en meng hier de tot lauw afgekoelde chocolade doorheen. Klop de slagroom tot zachte (!) pieken en vouw dit voorzichtig maar goed door het chocolademengsel. Lepel deze massa in de springvorm met koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Zet dit 2-3 uur of zelfs een hele nacht in de koelkast.
    melkchocolade half gesmolten in een pannetje au bain-marie
  • Doe de frambozen in de pan samen met het uitgeperste citroensap en de suiker en breng dit zachtjes aan de kook. Nog even zacht laten inkoken, desgewenst de bacardi razz of frambozen eau de vie toevoegen en af laten koelen. Houd je niet van pitjes dan dient de saus gezeefd te worden.
    frambozen topping, pruttelende frambozen in een pan
  • Nadat alles is afgekoeld de taart uit de springvorm halen en naar keuze helemaal overgieten met de topping of aansnijden en de afzonderlijke taartpunten overgieten met de topping. Dit laatste heeft als voordeel dat de eventueel overblijvende taart niet verkleurt door de vruchten topping.

Tips voor deze no-bake chocoladetaart:

  • Probeer eens zelf frambozen eau de vie te maken volgens de blog van Annemieke Glutenvrij.
  • Bij het bekleden van de springvorm bodem met bakpapier, leg ik altijd een ruim stuk bakpapier over de bodem en klem dit vast door de ring te sluiten. Het papier dat dan uitsteekt is handig bij het overbrengen van de afgekoelde taart naar een plateau.

springvorm met bakpapier
puntje no-bake melkchocolade cheesecake met daar boven op een grote schep frambozen topping

Category: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Patisse­rieTag: chocola, fruit, glutenvrij bakken

Workshops glutenvrij bakken:

Twee glutenvrije breekbroden voor een glutenvrije high tea workshop, breekbrood

Cursus glutenvrij Gistbrood en Desembrood

Glutenvrij desembrood Rond glutenvrij donkerbruinbrood, met mooie ovenrijs.

Cursusdag glutenvrij Desembrood bakken

Gezond glutenvrij brood bakken workshop

Workshop glutenvrij Brood bakken

Leer glutenvrije hartige taart bakken in de workshop glutenvrij bakken Patisserie

Workshop glutenvrije Patisserie Hartig

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de
nieuwsbrief.
(uitschrijven kan altijd)

Vorig bericht:Roti vellen maken, opgestapelde roti's met gele chana dal vullingRoti vellen maken
Volgend bericht:Hum­mus makenhummus in mooi schaaltje geserveerd met mandje met glutenvrij bruin brood ernaast

Lees Interacties

Reacties

  1. Annemieke #lekkerglutenvrijeten

    17 augustus 2020 om 09:50

    5 sterren
    Wat een heerlijke taart! Vorige week tijdens de hittegolf maakte ik een versie in een grote lage glazen ronde vorm van 32 cm doorsnee.
    Ik gebruikte 100 gram witte chocola en 200 melk chocola.
    En een bosbessen topping met citroensap en crème de cassis. We aten de taart met slagroom en rood fruit (aardbeien, frambozen en aalbessen).
    Uiteindelijk hebben er wel 16 personen van gegeten.

    De taart houdt zich prima in de vriezer, daardoor is het een makkelijk toetje om al dagen van te voren te maken.

    Beantwoorden
    • Adri

      17 augustus 2020 om 11:44

      Dat is een welkome aanvulling: jouw versie is ook heel lekker en fijn om te weten dat hij prima in een grotere vorm kan en goed ingevroren kan worden.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn welkom.

Meer informatie nodig over coeliakie? Neem dan eens een kijkje op de website van de
Nederlandse Coeliakie vereniging

  • https://www.instagram.com/annemiekeglutenvrij.nl/
  • LinkedIn
  • Mail
  • YouTube
  • Pinterest
  • Link

#lekkerglutenvrijeten

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2025 Annemiekeglutenvrij.nl