• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Door naar de hoofd inhoud

logo Annemieke Glutenvrij met krakeling

Brood & Patisserie

Header Right

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken

Mobile Menu

  • Home
  • Workshops
    • Glutenvrij Brood
    • Glutenvrij Desembrood
    • Combi Gist- en Desembrood
    • Glutenvrije High Tea
    • Glutenvrije Patisserie
  • Recepten
  • Agenda
  • Foto’s
  • Annemieke
  • zoeken
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube
notenbrood recept met amandelen, walnoten en appel

Noten­brood recept

20 februari 2021 //  by Annemieke #lekkerglutenvrijeten

appel-notenbrood op een mooie schaal geserveerd

In de nieuwe serie van Rudolph’s Bakery, worden regelmatig glutenvrije recepten gemaakt, zoals ook dit notenbrood.

Ik ben dol op deze bakserie, Rudolph kan zo aanstekelijk over patisserie vertellen, ik krijg altijd zin om te gaan bakken als ik naar zijn programma kijk.

Afgelopen week maakte ik zijn appel-notenbrood met komkommerspread. Ik had me voorgenomen me precies aan het recept te houden, maar het is me toch weer niet gelukt. Ik geef jullie hieronder mijn versie van het recept, dan kunnen jullie zelf kiezen welke je wilt gaan maken.

Het brood heeft een erg lekkere smaak en is bijzonder smeuïg, ook nog na een paar dagen. Vanwege het hoge vochtgehalte van het brood, heb ik het in de koelkast bewaard om de houdbaarheid te verlengen.

Rudolph schrijft in zijn recept niet of de appels die hij gebruikt geschild of ongeschild zijn. Ik gebruikte het geschilde gewicht, maar mijn beslag werd echt veel te vochtig. Hierdoor moest het brood ook veel langer bakken.

Rudolph decoreert zijn brood met plakjes appel, maar ik heb wel eens gemerkt dat je brood of cake daardoor niet goed gaar wordt.  Door de appels bovenop het brood kan de warmte slecht vanaf de bovenkant in je baksel komen. Daarom heb ik mijn brood met amandelschaafsel versierd.

Het komkommerspread recept had ik niet goed doorgelezen voordat ik er aan begon, waardoor ik mijn eigen versie maakte. Mijn versie is makkelijk en snel, maar ik weet natuurlijk niet of het ook net zo lekker is als het origineel… Ik hoor het graag als je dat hebt geprobeerd!

notenbrood recept met amandelen, walnoten en appel
Afdrukken Pin

Notenbrood

Notenbrood met amandel, walnoot en appel. Heerlijk om zo te eten of met een frisse komkommerspread. Beide recepten zijn makkelijk én zonder suiker.
Soort Cake, Lunch
Speciale wensen glutenvrij, lactosevrij
Voorbereiding 25 minuten minuten
Baktijd 1 uur uur
Totale tijd 1 uur uur 25 minuten minuten

Ingrediënten

  • 350 gram geraspte appels - elstar of jonagold
  • 3 eieren
  • 200 gram amandelmeel - glutenvrij
  • 60 gram walnoten
  • 60 gram zonnebloemolie
  • 2 theelepels bakpoeder - glutenvrij
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract
  • optioneel geschaafde amandelen

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 180°. Vet een cakevorm (van 11x25 cm) in en bekleed met bakpapier.
  • Meng in een grote kom de eieren, olie, appelrasp en vanille-extract. Voeg daarna alle droge ingrediënten toe en roer alles kort door, totdat er een mooi cakebeslag ontstaat.
  • Doe het beslag in de beklede bakvorm, en decoreer eventueel met wat geschaafde amandelen. Bak ongeveer een uur op 180° of totdat het mooi bruin is gebakken en een testprikker schoon uit het brood komt.
  • Laat het notenbrood eerst wat afkoelen voordat je het uit de vorm haalt, want het is een kwetsbaar brood.
notenbrood recept met amandelen, walnoten en appel
Afdrukken Pin

Komkommerspread

Frisse komkommerspread met gember, sinaasappelrasp en kwark.
Niet alleen lekker bij dit appel-notenbrood, maar ook als bijgerecht over gekookte broccoli en zoete aardappels en courgette uit de oven.
Soort Bijgerecht
Speciale wensen eivrij, glutenvrij, vegetarisch
Voorbereiding 10 minuten minuten
Totale tijd 10 minuten minuten

Ingrediënten

  • 1 komkommer - in blokjes
  • 2 centimeter gember
  • ½ biologische sinaasappel - sap en rasp
  • 250 gram volle kwark
  • snufje zout

Instructies

  • Schil de komkommer, halveer en verwijder de zaadlijsten, schraap het er met een lepel uit. Snijd de komkommer vervolgens in blokjes.
  • Schil de gember en rasp met een fijne rasp (ik gebruik een Microplane, dat is echt een onmisbaar keukenhulpje).
  • Roer alle ingrediënten door elkaar en klaar ben je!
notenbrood recept met amandelen, walnoten en appel

Probeer ook eens mijn glutenvrije versie van Rudolph's: Chocoladekarameltaart met sukade

glutenvrij, chocoladekarameltaart met glimmende chocolade spiegel en galetjes met sukade

Nog meer favoriete recepten:

Pompoenpitten roosteren voor pasta recept. Mooi glimmende pompoenpittenpasta in een kleurig schaaltje, op de achtergrond groene pompoenpittenmuffins
Geroosterde pompoenpitten pesto
aardbeientaart recept. aangesneden taartin laagjes, cakebodem met daarop slagroom en heel veel gehalveerde aardbeien.
Luchtige aardbeientaart
biscuitrol recept, met abrikozenjam en mascaponeslagroom vulling
Biscuitrol recept

Categorie: Glutenvrij eten, Glutenvrije recepten, Ontbijt en lunch, Patisse­rie Tags: chefs

Vorig bericht: «quinoa salade met gebakken halloumi in een witte kom met een groot glas water ernaast Quinoa salade
Volgend bericht: Lucht­ige aard­beien­taart aardbeientaart recept. aangesneden taartin laagjes, cakebodem met daarop slagroom en heel veel gehalveerde aardbeien.»

Leer glutenvrij bakken: Brood of Patisserie

Nieuwe workshop data bekend!
Leer luchtige gemarmerde glutenvrije cake bakken, in de workshop PatisserieGezond glutenvrij brood bakken workshop

Glutenvrije citroentaart meringue, met gekartelde toefjes Italiaanse meringue gedecoreerd die lichtbruin zijn gebrand.

Ontvang mijn glutenvrije citroen meringue taart recept!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
(uitschrijven kan altijd)


Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Site Footer

Bekijk mijn foto’s op: Werk aan de Muur

Disclaimer

Recepten zijn pas glutenvrij als alle gebruikte ingrediënten glutenvrij zijn en de recepten in een glutenvrije omgeving worden klaar gemaakt.
Controleer altijd zelf of genoemde producten binnen jouw dieet passen, de samenstelling kan altijd veranderd zijn. Annemieke Glutenvrij is niet aansprakelijk voor gemaakte dieetfouten.

Annemieke Glutenvrij doet haar uiterste best om informatie over derden in de agenda juist en actueel te houden. Controleer altijd de gegevens op de website van de desbetreffende organisatie. Tips en verbeteringen zijn altijd welkom.

#lekkerglutenvrijeten

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • LinkedIn
  • Pinterest
  • YouTube

Contact  –  Privacy – Algemene voorwaarden – Copyright 2019-2023 Annemiekeglutenvrij.nl